Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A da...U nemačkoj nema ''čika'' i polugolih sponzoruša i nema luksuznih djipova i luksnuznih kafića...o čemu ti pričaš...U Nemačkoj se nedešavaju saobraćajne nesreće...kao recimo ...ovde...tamo nema tatinih sinova koji voze bez dozvole...o čemu ti pričaš...

U Nemačkoj nema... nasilja u porodici...

- - - - - - - - - -

Rodna gruda je tamo gde je čovek rodjen i gde mu preci počivaju. A malo mi nije jasno zadovoljstvo tvog sina tamo negde u kontekstu sa nezadovoljstvom jednim beogradskim fakultetom...Nije valjda da bi on želeo da studira istovremeno i tamo negde a i ovde...

A šta misliš da li bi sin dobio odgovor da je lično otišao na fakultet i pitao...umesto slanja mejlova i pozivanja telefonom...

Opet nisi shvatio. Nigde u postu nisam pomenuo Nemacku, sto tebe nije omelo da po obicaju promasis poentu. Hteo sam da ukazem na to da je mnogo, mnogo, mnogo veci problem zlostavljanje, seksualno, fizicko I psihicko I alkoholizam u takozvanim normalnim porodicama od gej brakova. Kakav zivot moze da ocekuje dete koje je seksualno zlostavljano od hetero roditelja, koje svakodnevno gleda kako pijani otac bije majku? Pored teskih psihickih traumi cije lecenje zahteva godine psihoterapije takvo detinjstvo najcesce uzrokuje da dete u svom porodicnom zivotu ponavlja matricu koju je gledalo, odnosno I samo postaje nasilnik. No, logicno je da je gej brak veci problem od toga svega u zemlji u kojoj se za seksualno zlostavljanje dece dobija do pet godina.

Ako nisi primetio, svaki fakultet ima svoj kontakt telefon, kontakt adresu, kontakt sajt, kontakt mail I kontakt telefon. Iza svih tih kontakata sede sluzbenici/e kojima je POSAO da odgovaraju na upite zainteresovanih strana. POSAO za koji su PLACENI. Dakle nema sta on da licno odlazi tzmo, vec je duznost zaposlenih da rade posao za koji su placeni. Ali ne, svaka gegula koja je sisla sa ko zna kog brda sa paklenom namerom da makar jednom u zivotu bude nekakav baja, makar iza saltera ili telefona, smatra da nema obavezu da radi svoj posao. Nista cudno u zemlji u kojoj jedna Petnica mora SAMA da prosi donacije okolo kako bi opstala umesto da je drzava finansira I ispunjava sve potrebe kao rasadniku najboljeg sto ova zemlja ima. Nazalost, taj najbolji deo ne vidi svoju buducnost ovde, iz svima poznatih razloga.

Sto kaze moj prijatelj, zaposlen u jednom velikom drzavnom sistemu, sto ne dodju svabe pa pcnu da streljaju...

E kada se sada sa stolice preturio nisam...teško da će mi se to uskoro dogoditi...

Crna Ninček...šta će ti metla...bona...:hahaha1:

Veće Ninček...

coeur.gif

Vece

pa da pospremim malo..eto za sta ce mi...:mrgreen:

Opet nisi shvatio. Nigde u postu nisam pomenuo Nemacku, sto tebe nije omelo da po obicaju promasis poentu.

Naravno da nisi pomenuo Nemačku ali ni ja nisam promašio poentu. Pisao si o tome kako je u Srbiji kao Septičkoj jami a sve u kontekstu tvog odlaska u Nemačku u smislu trajnog porodičnog života tamo. A ja sam ti samo argumentovano predočio da je i tamo nešta drugačije u vezi sa onim što si pisao za život u Srbiji.

Hteo sam da ukazem na to da je mnogo, mnogo, mnogo veci problem zlostavljanje, seksualno, fizicko I psihicko I alkoholizam u takozvanim normalnim porodicama od gej brakova.

Gej brakove nisi uopšte pomenuo...Dokaz, tvoj post...

I zamisli sada da necija deca odrastaju tako sto na ulici gledaju cike koje setaju polugole maloletnice u dzipovima I na splavovima, da neciju decu na pesackom prelazu ubiju likovi u bembarama bez vozacke dozvole, zamisli svako peto dete u Srbiji koje je seksualno zlostavljano, svako trece dete koje je u Srbiji psihicki zlostavljano jer gleda kako otac bije majku, dete koje je maltretirano od grandovskih vrsnjaka jer slusa normalnu muziku I nije obuceno u trenerku I patike, dete koje nema perspektivu zaposlenja I osamostaljivanja, 53% dece koje ima za cilj da pobegne odavde negde gde ce biti cenjeno...

a ispod kojeg si napisao ...

Hteo sam da ukazem na to da je mnogo, mnogo, mnogo veci problem zlostavljanje, seksualno, fizicko I psihicko I alkoholizam u takozvanim normalnim porodicama od gej brakova.

Skoncentriši se malo na ono šta pišeš...

Pomenuo sam gej brakove, zato nisam napisao da ih nisam pomenuo. Nisam pomenuo Nemacku, zato sam napisao da je nisam pomenuo. Nije problem, bavis se nepostojecim stvarima jer nemas sta da kazes na sadrzaj mog posta, odnosno ne mozes da opovrgnes ono sto je istina.

Ako nisi primetio, svaki fakultet ima svoj kontakt telefon, kontakt adresu, kontakt sajt, kontakt mail I kontakt telefon. Iza svih tih kontakata sede sluzbenici/e kojima je POSAO da odgovaraju na upite zainteresovanih strana. POSAO za koji su PLACENI. Dakle nema sta on da licno odlazi tzmo, vec je duznost zaposlenih da rade posao za koji su placeni.

E baš me interesuje da li mu je kada je to nešta pitao...bila ono...spuštena slušalica. A sin od jednog mog komšije treća godina na faksu u Čačku kada god je hteo nešta pitati, pitao je lično na faksu. I uvek je dobio odgovor.

Ali ne, svaka gegula koja je sisla sa ko zna kog brda sa paklenom namerom da makar jednom u zivotu bude nekakav baja, makar iza saltera ili telefona, smatra da nema obavezu da radi svoj posao. Nista cudno u zemlji u kojoj jedna Petnica mora SAMA da prosi donacije okolo kako bi opstala umesto da je drzava finansira I ispunjava sve potrebe kao rasadniku najboljeg sto ova zemlja ima. Nazalost, taj najbolji deo ne vidi svoju buducnost ovde, iz svima poznatih razloga.

Po toj logici i profesori na faksu mogu biti gegule sa nekog brda...Kako si ti iskompleksiran čovek...

A kažeš Petnica prosi...Da li si ikada video kako Petnica ISP ( istraživačka stanica petnica) izgleda...Da li znaš da je to neprofitna organizacija registrovana kao udruženje gradjana...da li znaš koliko svaki boravak u smislu noćenja a imaju 100 krevetskih kapaciteta košta...Da li znaš koliko je iz budjeta Srbije namenjeno Petnici...Da li znaš da je UNESCO podržao Petnicu tamo 2011 i tako...

A da i ono kako bi ti rekao gegula od Ministra Verbića je bio u Petnici kao talenat naravno...I šta misliš da njegovo ministarstvo finansiski ne pomaže rad Petnice...

A možda Petnica prosi i od ....NIS-a....vidi ...ovo... teško da pored NIS-a u poslednjih 5 godina Petnica...prosi...

Sto kaze moj prijatelj, zaposlen u jednom velikom drzavnom sistemu, sto ne dodju svabe pa pcnu da streljaju...

A u tom slučaju Jevreji bi morali nositi one..žute trake...

- - - - - - - - - -

Pomenuo sam gej brakove, zato nisam napisao da ih nisam pomenuo. Nisam pomenuo Nemacku, zato sam napisao da je nisam pomenuo. Nije problem, bavis se nepostojecim stvarima jer nemas sta da kazes na sadrzaj mog posta, odnosno ne mozes da opovrgnes ono sto je istina.

Na tvoje srbomrzačke postove suvišno je bilo šta i kazati...

A da bi da već jednom svečano odeš da živiš u Edenski vrt od države...Nemačku...

- - - - - - - - - -

Vece

pa da pospremim malo..eto za sta ce mi...:mrgreen:

Pa ne moraš vazda da budeš ...uzorna domačica...:hahaha1:

A da...sada mi je lakše...jer sam u vezi sa jaahanjem na metli...svašta pomislio...:hahaha1:

Nije u pitanju licni odlazak. Ako neko posalje pitanje putem maila, nema razloga da mu se putem maila ne odgovori. Sta ako je neko u kolicima? Taj nema sanse da udje na faks jer nema pristupnih rampi ni liftova za osobe sa posebnim potrebama. I nigde nisam pomenuo profesore vec konkretno I jedino kontakt sluzbu. Koja ako ne radi posao za koji je placena mora da dobije otkaz.

Petnica ima budzet od 70 miliona dinara. To je oko 550 000 evra godisnje, sto je za takvu ustanovu jako malo. Vlada Srbije Petnicu pomaze manje ili vise redovno, sto je opet jedva dovoljno. Budzet za Petnicu je radikalno smanjen pa su bili prinudjeni da traze dugorocne donacije. NIS, Posta, Telenor, Unesco, plus su bili primorani da uvedu participacije za polaznike. Verbic nije gegula, on je samo nesposoban. Da, Petnica je neprofitno udruzenje gradjana koje nije osnovala Vlada I kao takva, da kazem, nije deo obrazovnog sistema po svom osnivanju, principima rada I svrsi. Da li to znaci da drzava ne treba da je finansira? Ni Kosmet poodavno nije deo Srbije, ali ipak se ogromne pare iz budzeta bacaju na to.

Otici cemo u Nemacku, to je ipak proces. Treba zavrsiti proces priznavanja diploma, realizovati kupoprodajne predugovore I ugovore, registrovati kola...srecom nam drzavljanstvo ne treba jer smo vec drzavljani EU. Nije bas ko otici od fakin Uzica do fakin Sevojna.:lol:

A da...skapiro sam...bogat zubar tata Nemac za 18 rodjendan sinu Hansu kupi nov Porše...Medjutim, da bi tatin sin Hans stigao do 18 te godine, prethodno mora da odrasta. I tako u nekom vremenu od treće do negde kraja pete godine Hans formira svest o sebi i ume da kaže...JA...umesto da sebe oslovljava recimo nadimkom. I tako Hans odrasta uz redovno zapažanje da se na ulici ljube neke čike i tako dodje neko vreme kada Hans oseti onu prvu zaljubljenost. I onda Hans bude malo u dilemi da li treba da se zaljubi u neku seku ili u nekog batu. Počne po malo da se pojavljuje ono što se u Hansovoj podsvesti godinama akumuliralo.

I onda dodje 18 godina i nov Poršeod tate zubara i šta biva onda...Hans skapira da je glupavo da dovrši neku školu jer mu nije potrebna kada ima Porše i bogatog tatu zubara. I mladjani Hans se opusti a ne ide da se vozi nov Porše a da se ne bude ono ''IN'' i da se liši svega onoga što nekako ide iz takvu mašinu i status močnog tatinog sina.I onda mladjani Hans počne da oseća da nije imao dovoljno ljubavi i vremena provedenog sa tatom jer je tata morao da radi od ujutru do naveće, pa shvati da je Porše samo tatina zamena za zajedničko vreme i onda krenu tako neki problemi. A i bogati tata biva svestan da je Poršeom samo umirio svoju savest kupujući Hansovu ljubav.

I onda ne bi bilo ništa čudno da u nekom vremenu bogati tata bude suočen sa činjenicom da neće imati snajku već ''snajku''.

I tako ...ono što se kod malog Hansa kroz njegovo odrastanje gomilalo u njegovoj podsvesti nikako nećeostaviti neke ožiljke u emotivnom kod malog Hansa...jer će sve to biti anulirano...tatinim Poršeom....

E moj Sizife...rezon ti je bio ...na nivou malog Hansa...

I onda mladjani Hans počne da oseća da nije imao dovoljno ljubavi i vremena provedenog sa tatom jer je tata morao da radi od ujutru do naveće, pa shvati da je Porše samo tatina zamena za zajedničko vreme i onda krenu tako neki problemi

Ovo sigurno ne pricas napamet, nego imas strucnu literaturu sa kojom mozes sve da potvrdis.

A da...U nemačkoj nema ''čika'' i polugolih sponzoruša i nema luksuznih djipova i luksnuznih kafića...o čemu ti pričaš...U Nemačkoj se nedešavaju saobraćajne nesreće...kao recimo ...ovde...tamo nema tatinih sinova koji voze bez dozvole...o čemu ti pričaš...

U Nemačkoj nema... nasilja u porodici...

- - - - - - - - - -

Rodna gruda je tamo gde je čovek rodjen i gde mu preci počivaju. A malo mi nije jasno zadovoljstvo tvog sina tamo negde u kontekstu sa nezadovoljstvom jednim beogradskim fakultetom...Nije valjda da bi on želeo da studira istovremeno i tamo negde a i ovde...

A šta misliš da li bi sin dobio odgovor da je lično otišao na fakultet i pitao...umesto slanja mejlova i pozivanja telefonom
...

1. NIje mogao lično da ode jer je bio udaljen poprilično km.
2. Lično su otišli njegovi drugari, po istom pitanju, i nisu dobili nikakav odgovor ... još

Obrazovni sistem nam je loš ... a o stanju u Petnici sam obaveštena, zahvaljujući upravo tom sinu.
Petnica je, možda, najsvetlija tačka u Srbiji.

ha, imam puno prijatelja i rodbine u nemačkoj, što u dizeldorfu, što u minhenu, berlinu...kažu oni; naši ljudi su srećni jer lako dolaze do dokumanata za dolazak u nemačku
dok nemci masovno emigriraju u australiju...:lol:...

I Ameriku ..... Nemci vole Amerikance. A intelektualci emigriraju i u Englesku i Norvesku trenutno zbog vecih plata....
Ljudima se uvek cini trava s druge strane zelenija .. ima i toga dosta.

I tako Hans odrasta uz redovno zapažanje da se na ulici ljube neke čike i tako dodje neko vreme kada Hans oseti onu prvu zaljubljenost. I onda Hans bude malo u dilemi da li treba da se zaljubi u neku seku ili u nekog batu.
Ama šta veliš? Hans vidi da se dvojica čika drže za ruke i odma krene vršnjak da mu skače na muškarce!
Oće to, oće... zato se i homoseksualni parovi klone heteroseksualnih, da ne počne da im se diže na pogrešnu stranu kad vide kako se čika i teta drže za ruke.....
gay_smiley-1.gif
:lol:

E stvarno sam te precenio.

Ama šta veliš? Hans vidi da se dvojica čika drže za ruke i odma krene vršnjak da mu skače na muškarce!
Oće to, oće... zato se i homoseksualni parovi klone heteroseksualnih, da ne počne da im se diže na pogrešnu stranu kad vide kako se čika i teta drže za ruke.....
gay_smiley-1.gif

Sta zastupa jerohinac - ides ulicom vidis dva gay-a i samo zato sto si ih video i ti postanes gay. Inace jerohinac se poziva na teoriju Palme, cuvenog naucnika....:rotf:

Porše je simbol stabilne nemačke privrede i ekonomije... a i dobar je kao chick magnet.

Osim ako vozač nije gay, onda je guy magnet.

To se desi kad gleda mnogo gay-eva kako se drže za ruke na ulici. Logično.

I kad se mladjani Hans zaljubi u mladjanu Gertrudu, prvo sto ce mu pasti na pamet je da se zapita da li je mozda trebao da se zaljubi u mladjanog Zigfrida. Logicno.

Otici cemo u Nemacku, to je ipak proces. Treba zavrsiti proces priznavanja diploma, realizovati kupoprodajne predugovore I ugovore, registrovati kola...srecom nam drzavljanstvo ne treba jer smo vec drzavljani EU. Nije bas ko otici od fakin Uzica do fakin Sevojna.:lol:

A imate državljanstvo EU....lepo...a baš me nešto interesuje kako li izgleda pasoš koji izdaje EU....

A što se tiče hebenog Užica i hebenog Sevojna zašto ti smeta hebeno Užice...Sagorečeš u tolikoj srbomržnji...Idi i urgiraj da se ubrza postupak oko onih ugovora i ...registracije kola...da se trajno oslobodiš zemlje koju toliko mrziš...

1. NIje mogao lično da ode jer je bio udaljen poprilično km.
2. Lično su otišli njegovi drugari, po istom pitanju, i nisu dobili nikakav odgovor ... još

Kako ti ponekad umeš da se spetljaš to je prosto za neverovati. I tako...dečko je regulisao upis na neki strani faks, sredio smeštaj i sve redno započeo studije a onda mu je postalo veoma bitno šta će da mu odgovore sa nekog faksa u Srbiji jer mu je kao taj odgovor od životnog značaja...I tako..ima besane noći jer mu nema tako bitnog odgovora. Baš zanimljivo, samo tako...

A ti njegovi drugari su, gle kako je zanimljivo, imali isto pitanje kao i on i svi su ...uskraćeni za odgovor...
To mora da je neko veoma teško pitanje...:whistling:

Dobro jutro....

Stih za danas: "Ko ima prijatelja, valja da postupa prijateljski. Jer ima prijatelja vernijih od brata."

Koja je ovo Solomonska verbalna akrobatika lišena svake logike. Pa zar tebi Solomon treba da objašnjava da prema prijatelju trebaš imati prijateljski odnos...

Inače, prijatelji se ne biraju u smislu...ti češ da mi budeš prijatelj a ja ću prema tebi postupati prijateljski. Prijatelji se stiču nekim vremenom. I tako...kada se prijatelj stekne onda treba Solomon da me podučava o potrebi prijateljskog odnosa prema prijatelju...

A proizilazi da bi se bez Solomonove mudrosti ti prema prijatelju postupala neprijateljski...:whistling:

- - - - - - - - - -

gay_smiley-1.gif

Biće da si ti precenio ali..samog sebe...I naravno, nisi slučajno kao zanemario celinu i poentu mog posta...

A da...skapiro sam...bogat zubar tata Nemac za 18 rodjendan sinu Hansu kupi nov Porše...Medjutim, da bi tatin sin Hans stigao do 18 te godine, prethodno mora da odrasta. I tako u nekom vremenu od treće do negde kraja pete godine Hans formira svest o sebi i ume da kaže...JA...umesto da sebe oslovljava recimo nadimkom. I tako Hans odrasta uz redovno zapažanje da se na ulici ljube neke čike i tako dodje neko vreme kada Hans oseti onu prvu zaljubljenost. I onda Hans bude malo u dilemi da li treba da se zaljubi u neku seku ili u nekog batu. Počne po malo da se pojavljuje ono što se u Hansovoj podsvesti godinama akumuliralo.

I onda dodje 18 godina i nov Poršeod tate zubara i šta biva onda...Hans skapira da je glupavo da dovrši neku školu jer mu nije potrebna kada ima Porše i bogatog tatu zubara. I mladjani Hans se opusti a ne ide da se vozi nov Porše a da se ne bude ono ''IN'' i da se liši svega onoga što nekako ide iz takvu mašinu i status močnog tatinog sina. I onda mladjani Hans počne da oseća da nije imao dovoljno ljubavi i vremena provedenog sa tatom jer je tata morao da radi od ujutru do naveće, pa shvati da je Porše samo tatina zamena za zajedničko vreme i onda krenu tako neki problemi. A i bogati tata biva svestan da je Poršeom samo umirio svoju savest kupujući Hansovu ljubav.

I onda ne bi bilo ništa čudno da u nekom vremenu bogati tata bude suočen sa činjenicom da neće imati snajku već ''snajku''.

I tako ...ono što se kod malog Hansa kroz njegovo odrastanje gomilalo u njegovoj podsvesti nikako neće ostaviti neke ožiljke u emotivnom kod malog Hansa...jer će sve to biti anulirano...tatinim Poršeom....

Ja u tom mehanizmu ne razumem ulogu Poršea.

Porše u Sizifovoj priči biva metaforom za izuzetno bogastvo zubara u Nemačkoj. I tako tata malog Hansa sinu za 18 rodjendan kupi novi Porše. Samo nisam siguran da li to učini da bi malo ''kupio'' ljubav malog Hansa ili možda zbog toga da komšiluku pokaže svoj status i bogastvo i moć jer je verovatno jedini zubar u ...kraju...:hahaha1:

- - - - - - - - - -

Вратио сам се после дужег бана.

I valjda češ malo manje odlaziti tamo na ...politiku...:hahaha1:

- - - - - - - - - -

Sta zastupa jerohinac - ides ulicom vidis dva gay-a i samo zato sto si ih video i ti postanes gay. Inace jerohinac se poziva na teoriju Palme, cuvenog naucnika....:rotf:

Ako pažljivo pročitaš post...

I onda dodje 18 godina i nov Poršeod tate zubara i šta biva onda...Hans skapira da je glupavo da dovrši neku školu jer mu nije potrebna kada ima Porše i bogatog tatu zubara. I mladjani Hans se opusti a ne ide da se vozi nov Porše a da se ne bude ono ''IN'' i da se liši svega onoga što nekako ide iz takvu mašinu i status močnog tatinog sina. I onda mladjani Hans počne da oseća da nije imao dovoljno ljubavi i vremena provedenog sa tatom jer je tata morao da radi od ujutru do naveće, pa shvati da je Porše samo tatina zamena za zajedničko vreme i onda krenu tako neki problemi. A i bogati tata biva svestan da je Poršeom samo umirio svoju savest kupujući Hansovu ljubav.

I tako ...ono što se kod malog Hansa kroz njegovo odrastanje gomilalo u njegovoj podsvesti nikako nećeostaviti neke ožiljke u emotivnom kod malog Hansa...jer će sve to biti anulirano...tatinim Poršeom....

možda češ zapaziti da je poenta u tome da malo dete u svom odrastanju akumulirajući tako neke slike o čikama koje se vole u svoju podsvest, veoma lako može to iz podsvesnog nekada kasnije i realizovati.

- - - - - - - - - -

Porše je simbol stabilne nemačke privrede i ekonomije... a i dobar je kao chick magnet.

Osim ako vozač nije gay, onda je guy magnet.

Ma daj Sizife...kome to ti...Porše u tvom post je simbol bogastva bogatog Nemca zubara tate malog Hansa..koji ga je za rodjendanski poklon uručio sinu ...malom Hansu za 18 rodjendan.

I tako mali Hans će uživati u vožnji i preko 250 km jer Porše nema fabričku limitovanost brzine na 250 km. a sa veoma iskusnim vozačkim stažom...

A u vezi ovog...

da li je moguće da može da odraste recimo i u pedofila...vidi ovde...

Au....kako ovo...zar je moguće da u savremenoj Nemačkoj ima pedofila...:whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back