Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
naraavno ja :D
perun4 (1).jpg

Većina naroda je sačuvala svoju tradiciju usmenim predanjima, što se kaže sa kolena na koleno
Čak su neke oblasti imale zvanične "hroničare" koji pamte predanja i prenose ih i posle imenuju naslednika kome prenesu znanje

Pismenost je svuda bila retka i da nema toga ništa o prošlosti ne bi znali
Mada postoje varijacije koje zavise odd kraja odakle su potekla predanja
Svako doda nešto svoje
Ali se zajednička suština može izvući
Sve je to istina ali pogledaj drugi su na osnovu mitologije napravili i biznis a mi i ono malo sto ima dokaza o tome nesto bas i ne cuvamo niti sam cula da se negde bas nesto izucava o staroslovenskoj mitologiji kod nas

Кад боље размислим, мислим да нисам из те бајке, већ имаш овдје доста живописних ликова, тако да ти не треба десет нијанси сивила. Можда ћу у царству код Гласника и Робивек-а добити запаженији улогу, бар неког генерала од супротстављеног табора или нешто сл. :D . Мораћеш потражити другог поданика-обожаватеља.

Кад боље размислим, мислим да нисам из те бајке, већ имаш овдје доста живописних ликова, тако да ти не треба десет нијанси сивила. Можда ћу у царству код Гласника и Робивек-а добити запаженији улогу, бар неког генерала од супротстављеног табора или нешто сл. :D . Мораћеш потражити другог поданика-обожаватеља.
Imaces zadovoljavajucu ulogu
moze kod njih cu te smestiti

Sve je to istina ali pogledaj drugi su na osnovu mitologije napravili i biznis a mi i ono malo sto ima dokaza o tome nesto bas i ne cuvamo niti sam cula da se negde bas nesto izucava o staroslovenskoj mitologiji kod nas
neda SANU jer bi propala šuplja priča o čitavoj njihovoj berlinskoj istoriji srpskog roda.

ne smemo se odreći korena i naše mitologije
ali to nije za kafanu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back