Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam sto uopste bilo sta citiras, posto se ne slazes ni sa Judaizmom ni Hriscanstvom mainstream. Osim toga si materijalista
pa nema nikakve logike u svemu tome :P
Da li je ovo sad istina ili neistina sto je izjavio gore?
Pa neistina.
Svako ovde znq.
Ja se slazem sa hriscanstvom, judaizam je temelj hriscanstva.

Sta ovome sluzi da kaze neistinu?
A kaze hriscanin je?

Iako sotono ponekad citira pismo, ili delimicno.
Isus tumaci njegovu pogresnu interpretaciju pismom.
Citirajuci pismo.
Vidimo da primenjuje tu metodu.
Не, таква пракса није постојала у јудаизму Другог храма, учитаваш у текст нешто чега у њему нема нити је могло бити.

Сотона три пута искушава Исуса и само једном цитира Писмо, Исус пак сва три пута одговара стиховима, дакле ту тешко да је поента о било каквом тумачењу писма. Штавише, Сотона није тумачио стихове већ их је дословно навео, а Исус му одговара да И ово је записано - нигде ни речи о тумачењима.

Безбожник брани библијски наратив од извртања хришћанина, иронија.
I ja u diskusiji postupam isto tako ovde.
Samo sto mi ne pricamo vec pisemo.

To Isis uvek radi i u duskusiji sa ljudima iz vrha tadasnje crkve.
Nekada u bibliji ne nalazimo reci koje koristimo danas.
Ali nam je nesto ocigledne u bibliji pa zbog komunikacije to imenujemo.
U bibliji na primet ne nalazimo rec trojstvo, ali ga ono tamo ima.

Danilo 9,13Kako je pisano u zakonu Mojsijevu, sve to zlo dođe na nas, i opet se ne molismo Gospodu Bogu svojemu da bismo se vratili od bezakonja svojega i pazili na istinu tvoju.
Matej 4,4A on odgovori i reče: pisano je: ne živi čovjek o samom hljebu, no o svakoj riječi koja izlazi iz usta Božijih.
Matej 11,10Jer je ovo onaj za koga je pisano: eto, ja šaljem anđela svojega pred licem tvojijem, koji će pripraviti put tvoj pred tobom.
Matej 26,24Sin čovječij dakle ide kao što je pisano za njega; ali teško onome čovjeku koji izda sina čovječijega; bolje bi mu bilo da se nije ni rodio on

Matej 26,24Sin čovječij dakle ide kao što je pisano za njega; ali teško onome čovjeku koji izda sina čovječijega; bolje bi mu bilo da se nije ni rodio onaj čovjek.
Marko 7,6A on odgovarajući reče im: dobro je prorokovao Isaija za vas licemjere, kao što je pisano: ovi ljudi usnama me poštuju, a srce njihovo daleko stoji od mene.

Ja primenjujem isti princip i uvek tako potvrdjujem receno.
I to znaci biblija tumaci samu sebe.

Odma pokazem sta biblija kaze o tome.

A ti ako mozes opovrgni?
Brani li ti neko?

Osim toga biblija se proucava tematski.
Ako zelis da vidis sta biblija kaze o jednoj temi, moras da pokupis sva mesta koja o tome govore i da ih pregledas uporedis i dobijes kompletnu sliku.
Kao pucle.
Inace nemas celu sliku ako to ne uradis.
I to je nacin kako biblija tumaci samu sebe.

Какво самопоуздање, зјууу! Ма јесте, ти си непогрешив, папа и Елен Вајт у једном!
Мани ме адвентистичких тумачења, сети се да сам ја рођен у суботарству, а ти си само приучен. :kpozdrav:

youve-merely-adopted-the-darkness-i-was-born-in-it.jpg

Problem je sto na forumu imamo drugu pricu.
Ovde su neki ljudi koji ljube pismo i istinu ne sebe.
Pa ne uzimaju kao vi iz pisma sta im je volja.
I vi ste bespomocni pred istinom.
Pa ste se opredelili na napade lucnosti, blacenje, omalovazavanje, koristeci sr krivim optuzbama i izvrtanjem recenoga.
Mucenjem vode.
Bas kako su sa Hristom radili pripadnici tadasnje crkve.
Hristos je kazao i sa vama ce tako.
Za svako zlo ce svako dati odgovor pred Bigom i andjelima njegovim.
Eto sad... ko se ne slaže s tobom, čini nepojmljivo zlo i imaće posla s anđelima nebeskim...:hahaha:

jedno je reći da je nešto što drugi iznosi neistina, a sasvim drugo reći da je neko lažov
А треће је рећи " ја не мислим тако, ја не верујем тако, моја верска припадност ми налаже да не верујем у то".

to što je tebi stalo šta će forumaši misliti o tebi je tvoja stvar.
Блажени игноре, штета што модератори не смеју да га користе...

А треће је рећи " ја не мислим тако, ја не верујем тако, моја верска припадност ми налаже да не верујем у то".
to je lepši način da se kaže isto, ali ne moramo svi na forumu uvek biti politički korektni. Ne znam mene ne vređa ako mi neko kaže da je nešto što sam rekao za njega neistina. Mada mene je teško uvrediti.Verovatno ima dosta osetljivijih ljudi na forumu kojima smeta kad im se kaže da je ono što veruju i govore neistina. Da li ćemo da negujemo njihovu preosetljivost ili ćemo dozvoliti da ih neko provremeno malo prodrma malo težim rečima koje još uvek nisu uvrede?

to je lepši način da se kaže isto, ali ne moramo svi na forumu uvek biti politički korektni. Ne znam mene ne vređa ako mi neko kaže da je nešto što sam rekao za njega neistina. Mada mene je teško uvrediti.Verovatno ima dosta osetljivijih ljudi na forumu kojima smeta kad im se kaže da je ono što veruju i govore neistina. Da li ćemo da negujemo njihovu preosetljivost ili ćemo dozvoliti da ih neko provremeno malo prodrma malo težim rečima koje još uvek nisu uvrede?
Не баш, ради се о томе ко је субјект у изјави.
Код "ти лажеш" субјекат је саговорник.
Код "ја не верујем у то" субјекат је онај који даје изјаву.
Прво је напад а друго је став.

Ranije je Glasnik malo malo pa stavljao ljude na ignore. Bio je poznat po tome. Sad im samo kaže da govore "ne istinu". Za mene je to napredak.
Ма јок, ставити такве као колега Гласник на игнорисање је Божији дар.

Не баш, ради се о томе ко је субјект у изјави.
Код "ти лажеш" субјекат је саговорник.
Код "ја не верујем у то" субјекат је онај који даје изјаву.
Прво је напад а друго је став.

Ма јок, ставити такве као колега Гласник на игнорисање је Божији дар.
robivek je objasnio da nije isto reći nekome ti govoriš neistinu i ti lažeš. Ti lažeš je napad, ti govoriš neistinu je neslaganje sa izrečenim.

robivek je objasnio da nije isto reći nekome ti govoriš neistinu i ti lažeš. Ti lažeš je napad, ti govoriš neistinu je neslaganje sa izrečenim.
Ради се о блажем или тежем нападу али и једно и друго су напад на другога.
Неслагање је "ја не мислим тако" и све варијације на ту тему.

Eto sad... ko se ne slaže s tobom, čini nepojmljivo zlo i imaće posla s anđelima nebeskim...:hahaha:
Zasto mora neko samnom da se slaze?
Neka se slozi sa Bogom ne samnom.
Ovo je forum duskusije i samo diskutujemo, niko nema nikakve obaveze prema nikome.
To sto pises su samo tvoje predrasude.
Ti gledas druge kroz svoj nacin razmisljanja.
Medjutim to nije ispravno.

negovaće se kultura diskusije (barem bi tako trebalo). kultura nije "ti klevećeš" ili "ti govoriš neistinu" ili "mene ne zanima tvoja vera ali je paganska" itd i te fore vređanja sa stihovima a najpopularniji je onaj što govori u poslednjim danima doći će rugači.
mene kao korisnika to uopšte ne dotiče. niti će naškoditi meni i mojoj veri. ali kao moderator moraš (jer sam pristao na uslove) da održavaš kulturu razgovora.
neistina je upakovana reč za laž, kao nije racku već penis?
i ako nekom kažem "****** mi penis" ja ustvari ne vređam?
uvrede upakovane u celofan su (po meni) najljigavije. što se kaže "budi muško".

Nikada neces nauciti sta je laz
Nije svaka neistina laz a svaka laz je neistina
Biblija ne osuidjuje neistinu nego laz
lazno svedocenje
laz je namerna i ima za cilj da nekome nanese zlo

tako da vredjanje je reci nekome da laze
dakle ti i ne znas ni sta je vredjanje

nije isto reći to što govoriš je neistina i ti si neistina... prvo nije ništa lično i odnosi se na tvoj stav, drugo je lično odnosi se na tebe kao na ličnost i samim tim je uvreda i osuda
pogledaj definiciju, laž je isto što i neistina.
"pogrešno si shvatio" ili u slučaju tumačenja "mislim da si pogrešno shvatio".
ako mi kažeš govoriš neistinu ti automatski govoriš za sebe "a ja govorim istinu" a u prevodu to je laž.
laž se ne može opravdati nijednim sinonimom jer laž je laž, sem da ne zvuči grubo. nije šija neg je vrat.
zapitaj se ko pravda laž i zašto to radi.

"kakvim sudom sudiš, tako će ti biti suđeno"
primeni na sebe
kada govoris drugima da lazu

pogledaj definiciju,
to ti ne valja definicija
ja sam ti dala definiciju
laz jeste neistina ali je vise od toga
ima i los motiv i zlo u sebi cilj da prevari
a neistina svaka nije laz
dakle nauci sta je laz

pogledaj definiciju, laž je isto što i neistina.
"pogrešno si shvatio" ili u slučaju tumačenja "mislim da si pogrešno shvatio".
ako mi kažeš govoriš neistinu ti automatski govoriš za sebe "a ja govorim istinu" a u prevodu to je laž.
laž se ne može opravdati nijednim sinonimom jer laž je laž, sem da ne zvuči grubo. nije šija neg je vrat.
zapitaj se ko pravda laž i zašto to radi.
lepo ti je rekla Arijana svaka laž je neistina ali nije svaka neistina laž. Laž je svesno izrečena neistina znači kad je neko svestan da je to što priča neistina a ipak to priča, a neistina može dolaziti iz iskrenih ali pogrešnih ubeđenja..recimo kad Arijana tvrdi da je Isus Hrist ustvari arhanđel Mihajlo za većinu drugih hrišćana to je očigledna neistina, ali to ipak ne znači da ona laže jer ona priča ono u šta veruje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back