I ja u diskusiji postupam isto tako ovde.
Samo sto mi ne pricamo vec pisemo.
To Isis uvek radi i u duskusiji sa ljudima iz vrha tadasnje crkve.
Nekada u bibliji ne nalazimo reci koje koristimo danas.
Ali nam je nesto ocigledne u bibliji pa zbog komunikacije to imenujemo.
U bibliji na primet ne nalazimo rec trojstvo, ali ga ono tamo ima.
Danilo 9,13 | Kako je pisano u zakonu Mojsijevu, sve to zlo dođe na nas, i opet se ne molismo Gospodu Bogu svojemu da bismo se vratili od bezakonja svojega i pazili na istinu tvoju. |
Matej 4,4 | A on odgovori i reče: pisano je: ne živi čovjek o samom hljebu, no o svakoj riječi koja izlazi iz usta Božijih. |
Matej 11,10 | Jer je ovo onaj za koga je pisano: eto, ja šaljem anđela svojega pred licem tvojijem, koji će pripraviti put tvoj pred tobom. |
Matej 26,24 | Sin čovječij dakle ide kao što je pisano za njega; ali teško onome čovjeku koji izda sina čovječijega; bolje bi mu bilo da se nije ni rodio on |
Matej 26,24 | Sin čovječij dakle ide kao što je pisano za njega; ali teško onome čovjeku koji izda sina čovječijega; bolje bi mu bilo da se nije ni rodio onaj čovjek. |
Marko 7,6 | A on odgovarajući reče im: dobro je prorokovao Isaija za vas licemjere, kao što je pisano: ovi ljudi usnama me poštuju, a srce njihovo daleko stoji od mene. |
Ja primenjujem isti princip i uvek tako potvrdjujem receno.
I to znaci biblija tumaci samu sebe.
Odma pokazem sta biblija kaze o tome.
A ti ako mozes opovrgni?
Brani li ti neko?
Osim toga biblija se proucava tematski.
Ako zelis da vidis sta biblija kaze o jednoj temi, moras da pokupis sva mesta koja o tome govore i da ih pregledas uporedis i dobijes kompletnu sliku.
Kao pucle.
Inace nemas celu sliku ako to ne uradis.
I to je nacin kako biblija tumaci samu sebe.