Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za nekog imamo mnogo ljubavi za nekog malo za nekog ni malo. Mislim da se po to e ne meri dobrota. Ja ću beskućnika dati hranu ali i dalje ga ne volim kao moju decu. Ne mrzim ga ali ga volim kao ljudsko biće i tu je stop. Jesam ja onda dobra ili loša?
dobra...niko ne traži od tebe da sve voliš podjednako i to jako...samo sveci i bmaxa mogu to :p

To je tačno ali ipak mi nisi odgovorio na pitanje a baš je direktno.
Da li postoje ljudi za koje ti smatraš da su loši?
ja volim da to gledam kao nerazvijeni..zaostali u razvoju usled svoje predistorije ... a ne loši...svaka duša je stvorena u obličju Boga ili je čak mali deo Boga..mali Bog..i nosi u sebi veliki potencijal ljubavi...samo se dešava da se taj potencijal za sad još nije ispoljio kod nekih osoba jer je njihovo životno iskustvo bilo takvo da se za sad ne ispolji ta njihova prava priroda..ali ispoljiće se sigurno ..u ovom životu ili u nekom od sledećih...

ja volim da to gledam kao nerazvijeni..zaostali u razvoju usled svoje predistorije ... a ne loši...svaka duša je stvorena u obličju Boga ili je čak mali deo Boga..mali Bog..i nosi u sebi veliki potencijal ljubavi...samo se dešava da se taj potencijal za sad još nije ispoljio kod nekih osoba jer je njihovo životno iskustvo bilo takvo da se za sad ne ispolji ta njihova prava priroda..ali ispoljiće se sigurno ..u ovom životu ili u nekom od sledećih...
Da samo sto imaš i iluzije...

ne ide, ali zlo ima da iskvari dobro, a dobro da iskoreni zlo.
kao što mi imamo mračnu stranu i potiskujemo je.
ali jednom ako je probudiš ode.
neko reče ne brani se od zla svojim zlom.
da. to je ona priča o dobrom i zlom vuku u nama...ne treba nam zli vuk za odbranu...može nas braniti i dobri vuk...on to čini iz ljubavi...ljubavi prema sebi i drugima..dobri vuk je ljubav...zli vuk je strah...ranije sam mislio da je zli vuk sujeta ali sujeta je samo strah od bezvrednosti odnosno niže vrednosti

da. to je ona priča o dobrom i zlom vuku u nama...ne treba nam zli vuk za odbranu...može nas braniti i dobri vuk...on to čini iz ljubavi...ljubavi prema sebi i drugima..dobri vuk je ljubav...zli vuk je strah...ranije sam mislio da je zli vuk sujeta ali sujeta je samo strah od bezvrednosti odnosno niže vrednosti
ja sam tu izreku shvatio bez obzira odakle potiče zlo, da je zlo sastavnio deo nas, da svi imamo tu mračnu stranu, da je to samo jedna strana medalje. ima i druga slična izreka za biljku i korov, pa koju više zalivaš ta će bolje rasti.
manipulatori svoju zlu stranu predstavljaju kao dobru i tu leži najveća opasnost. oni su fini, kulturni, slatkorečivi... a pozadina svega je da te izmanipuliše i prevari. od takvih se čuvaj.
počevši od onih piramidalnih prodavaca magle do sekti. zašto zvanični zapad zazire od nas, uvek smo im smetnja i uvek smo "mi" krivi za nekakve ratove. zato što smo u fazonu ne pali to kod nas i teraj se i ti i tvoja filozofija moj pradeda vam je boje kevu :D
satanistima smeta čovek koji želi biti slobodan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back