Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nemas jedan citat nemoj molimte sad i ti kao ovi ateisti gde to pise
Ceo novi zavret e tu pise

nema jedan citat da pise sta ti hoces da pise
vec iz vise citata se vidi da je tako
iz konteksta novog zaveta

evo hriscani 1 veka su upozoreni dace cuda biti od Satane
odmah posle smrti apostola javio se taj otpad

2 solunjanima 2
3 Ne dajte nikome da vas zavede ni na koji način, jer taj dan neće doći dok se najpre ne pojavi otpadništvo
+ i ne otkrije se čovek bezakonja,+ sin uništenja.+
4 On je protivnik i uzvisuje se iznad svakoga koga nazivaju bogom i svega čemu ljudi služe. On sedi u Božjem hramu prikazujući se kao bog. 5 Zar se ne sećate da sam vam to govorio još dok sam bio s vama? 6 Sada znate šta ga zadržava, da bi se otkrio tek kad za to dođe vreme. 7 Zaista, bezakonje tog čoveka, koje je tajna, već deluje,+ ali ono će ostati tajna samo do trenutka kad više ne bude onoga ko ga sada zadržava. 8 Tada će se otkriti bezakonik. Njega će Gospod Isus ubiti dahom* svojih usta+ i uništiti tokom svoje prisutnosti*.+
9 Ali bezakonikov dolazak, koji Satana+ omogućuje svojim delovanjem, propraćen je moćnim delima, lažnim znakovima i čudima*+ 10 i svakom nepravdom i prevarom.+ Sve to zavodi ljude koji za kaznu odlaze u propast zato što nisu prihvatili i zavoleli istinu, što im je moglo doneti spasenje. 11 Zato Bog dopušta da pod uticajem zabluda poveruju u laži,+ 12 kako bi svi oni bili osuđeni jer nisu

takodje
matej 24

24 Jer pojaviće se lažni Hristi i lažni prorocia i činiće velike znakove i čuda da bi, ako je moguće, zavelib i izabrane.

dakle ima puno naznaka toga

Hrist nije rekao evo moji ucenici ce ciniti cudesa nego lazni proroci
Tu moc nije dao Hrist ljudima
osim za vreme njegovog zivota on je cinio cuda
i apostoli do njihove smrti i to je to.

Poslednja izmena:
Čemu služi crkva, dragi vernici? Čemu vam služe popovi u audi džipovima? Čemu vam služi krst od 33 metra na nekom brdu? Čemu vam služi hram od stotina miliona evra, sa mermerom i zlatom?
Ne, ozbiljno, dragi vernici, čemu vam služe sve te materijalne stvari u vašem odnosu sa bogom?
Da se razumemo, ja ne samo da ne verujem da bog postoji, ja tvrdim da ne postoji i da je verovanje u boga besmisleno, bespotrebno i čak veoma glupo. Ali to je druga tema. Vi, dragi vernici, ako verujete, to je vaša stvar. Možemo, ako i samo ako to želite, da pričamo i o tome, da razmenimo argumente i dokaze, pa da ljudski i smireno vidimo da li možemo da se složimo ko je u pravu. A i ne moramo. Ponavljam, to je sasvim druga tema.
Ono što me najviše zanima je čemu vama služe crkva i popovi?
Jer, ispravite me ako grešim, ali taj vaš bog u koga verujete je svemoguć, sveprisutan i sveznajuć. Zar ne? Što znači da će vas jednako čuti ako se molite kod kuće sami, u autobusu ili u mermernom zdanju od više desetina miliona evra. Zar ne?
Da ne pričamo o prostoj činjenici da je u hrišćanskoj veri čak pravilo da se ne moli javno, već tajno, Matej, 6-6: “A ti kad se moliš, uđi u klet svoju, i zatvorivši vrata svoja, pomoli se Ocu svom koji je u tajnosti; i Otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno.”
Ili o činjenici da se u crkvi ništa ne sme kupovati i prodavati: Matej, 21-12: “I uđe Isus u crkvu Božju, i izgna sve koji prodavahu i kupovahu po crkvi, i ispremeta trpeze onih što menjahu novce, i klupe onih što prodavahu golubove.”, Matej, 21-13: “I reče im: U Pismu stoji: Dom moj dom molitve neka se zove; a vi načiniste od njega pećinu hajdučku.”
Zbog čega su vam onda, ponovo, potrebni popovi u audi džipovima?
Zbog čega dozvoljavate da, dok ceo narod skapava od gladi, dok se bori da u katstrofalnoj nemaštini preživi, Srpska Pravoslavna crkva plivucka kao bubreg u najvećem loju?
Zbog čega dozvoljavate da država Srbija iz budžeta bukvalno poklanja Srpskoj Pravoslavnoj crkvi milione evra godišnje?
Vi se lečite u buđavim bolnicama bez adekvatne opreme. Vi se lečite bez anestezije, bez neophodnih lekova. Vaša deca se leče u najnehumanijim uslovima.
Vaša deca sede u trulim klupama, bez krede, bez sunđera. O kompjuterima mogu samo da sanjaju, a verovatno i o novim patikama.
Dok Srpska Pravoslavna crkva gradi velelepne hramove, krstove, pliva u zlatu i mermeru. Naplaćuje vam stotine evra za pevuškanje besmislenih pesmica na raznim životnim događajima.
Šta, neće vas primiti taj vaš bog u svoje carstvo ako vaši najbliži ne plate par stotina evra muškarcu u crnoj haljini da otpeva pesmicu dok vas sahranjuju? Je li to svedobar bog, koji bez skupe pesmice nikog ne prima kod sebe?
Šta, neće vas voleti taj vaš bog ako vaši roditelji ne plate par stotina evra muškarcu u haljini da vas umije hladnom vodom? Je li to svedobar bog, koji bez skupe pesmice nikog ne prima u svoje stado?
Čemu vam služe popovi i crkva koji plivaju u milionima evra dok svi vi skapavate od gladi? Zašto to dozvoljavate? Zašto to trpite? Zašto, dragi moji vernici?
I, dokle.......DOKLE, dragi moji vernici?
Kad ovde postavis neciji tekst onda i navedes izvor a ne postavis kao da je tvoje .... to se onda zove kradja jer ispada da si ti to sve sam smislio i napisao

zgadilo mi se uci u konak
umesto mesta gde se neobavezno pise
postade smetliste za postove koje ne znate gde cete ali za konak nikako nisu
ispade da covek ni rec van teme ne moze napisati na nekoj temi jer ste svi postali osetljivog srca pa odmah urlate kako je tema vasa i kako vam smeta ako je neko napisao i nesto sto nije sa temom
kao da sam u nekom amfiteatru na predavanju a ne na neformalnom forumu :roll:

Kad ovde postavis neciji tekst onda i navedes izvor a ne postavis kao da je tvoje .... to se onda zove kradja jer ispada da si ti to sve sam smislio i napisao
Nije moje al mi se svidelo jer je jako pametno a nije clanak iz nekih novina pa nisam duzan da navodim izvor

pa ne mora u Konak to da stavljaju :aha:
Konak je drugim recima svastara :)

nemas jedan citat nemoj molimte sad i ti kao ovi ateisti gde to pise
Ceo novi zavret e tu pise

nema jedan citat da pise sta ti hoces da pise
vec iz vise citata se vidi da je tako
iz konteksta novog zaveta

evo hriscani 1 veka su upozoreni dace cuda biti od Satane
odmah posle smrti apostola javio se taj otpad

2 solunjanima 2
3 Ne dajte nikome da vas zavede ni na koji način, jer taj dan neće doći dok se najpre ne pojavi otpadništvo
+ i ne otkrije se čovek bezakonja,+ sin uništenja.+
4 On je protivnik i uzvisuje se iznad svakoga koga nazivaju bogom i svega čemu ljudi služe. On sedi u Božjem hramu prikazujući se kao bog. 5 Zar se ne sećate da sam vam to govorio još dok sam bio s vama? 6 Sada znate šta ga zadržava, da bi se otkrio tek kad za to dođe vreme. 7 Zaista, bezakonje tog čoveka, koje je tajna, već deluje,+ ali ono će ostati tajna samo do trenutka kad više ne bude onoga ko ga sada zadržava. 8 Tada će se otkriti bezakonik. Njega će Gospod Isus ubiti dahom* svojih usta+ i uništiti tokom svoje prisutnosti*.+
9 Ali bezakonikov dolazak, koji Satana+ omogućuje svojim delovanjem, propraćen je moćnim delima, lažnim znakovima i čudima*+ 10 i svakom nepravdom i prevarom.+ Sve to zavodi ljude koji za kaznu odlaze u propast zato što nisu prihvatili i zavoleli istinu, što im je moglo doneti spasenje. 11 Zato Bog dopušta da pod uticajem zabluda poveruju u laži,+ 12 kako bi svi oni bili osuđeni jer nisu

takodje
matej 24

24 Jer pojaviće se lažni Hristi i lažni prorocia i činiće velike znakove i čuda da bi, ako je moguće, zavelib i izabrane.

dakle ima puno naznaka toga

Hrist nije rekao evo moji ucenici ce ciniti cudesa nego lazni proroci
Tu moc nije dao Hrist ljudima
osim za vreme njegovog zivota on je cinio cuda
i apostoli do njihove smrti i to je to.
To samo govori o laznim prorocima koji ce ciniti odredjena cuda a ne da su cuda prestala s apostolima, kao sto si ti tvrdila.

Definiraj ti prvo svoju "tralala" denominaciju čije sakrivanje je postalo već opće prepoznatljivo diljem foruma, pa da onda vidimo gde spadaš?
Formulacija "tra-la-la" je zapravo potsmesljiva konstrukcija koja se koristi u slucajevima kada se treba opisati necije krajno neargumentovano,potpuno konfuzno,van konteksta tekuce diskusije licno misljenje nekog pojedinca.

Eto,dobio si odgovor,hajde sad ti nama definiraj pojmove traktorista i hriscane u kontekst tvojih navoda.

Formulacija "tra-la-la" je zapravo potsmesljiva konstrukcija koja se koristi u slucajevima kada se treba opisati necije krajno neargumentovano,potpuno konfuzno,van konteksta tekuce diskusije licno misljenje nekog pojedinca.

Eto,dobio si odgovor,hajde sad ti nama definiraj pojmove traktorista i hriscane u kontekst tvojih navoda.
Da pa, vidim da si vickast i zato mi je potrebno da znam ko mi se to pravi mnogo pametan? Pošto na osnovu svega prethodnog nemaš razloga za takvu sujetu.

Eto, dobio si odgovor, sad mi reci, koja ti je to denominacija koju kriješ kao da je usrana? Jel to nije ni za pod traktor?

Da pa, vidim da si vickast i zato mi je potrebno da znam ko mi se to pravi mnogo pametan?
Inace ja sam robivek i po veri sam hriscanin ( bar bi to hteo biti jer mi je to ideal a da imam puno toga raditi na sebe kako bi popravio svoj duhovni nivo - veruj mi,imam...) i ne pravim ti se pametan nego iznosim svoje vidjenje,komentare i Bibliske citate u prilog svojih tvrdnji...ako ti ovo smeta onda slobodno prigovaraj kod moderatora.

Pošto na osnovu svega prethodnog nemaš razloga za takvu sujetu.

Eto, dobio si odgovor, sad mi reci,
Izvini a gde je trazeni odgovor...!??
Mozda je do mene i trebam proveriti dioptriju ali sam gotovo ubedjen da mi nisi odgovorio na pitanje odnosno nisi definisao ona dva termina ...
Jel mozes mi ponoviti odgovor ?

koja ti je to denominacija koju kriješ kao da je usrana? Jel to nije ni za pod traktor?
Eto vidis,tvoja te kultura i nestrpljenje odaje kakav si i odakle ( iz koje sredine) potices...ti si napao brale teskom artiljerijom denominaciju KOJU JOS UVEK NE POZNAJES,zamisli samo sto ce biti ako ti je obznanim...!? :D

Inace ja sam robivek

i ne pravim ti se pametan
samo pišeš za sebe u trećem licu
KADA mališan o sebi govori u trećem licu, ne može da nam ne bude simpatično, ali kad to radi odrastao čovek, deluje smešno, bizarno, pa i zabrinjavajuće. Ranije studije zaključile su da je čovek koji govori "Neće oni tako sa Perom" umesto "Neće oni tako sa mnom" narcisoidan i nesiguran.

Inace ja sam robivek i po veri sam hriscanin ( bar bi to hteo biti jer mi je to ideal a da imam puno toga raditi na sebe kako bi popravio svoj duhovni nivo - veruj mi,imam...) i ne pravim ti se pametan nego iznosim svoje vidjenje,komentare i Bibliske citate u prilog svojih tvrdnji...ako ti ovo smeta onda slobodno prigovaraj kod moderatora.

Izvini a gde je trazeni odgovor...!??
Mozda je do mene i trebam proveriti dioptriju ali sam gotovo ubedjen da mi nisi odgovorio na pitanje odnosno nisi definisao ona dva termina ...
Jel mozes mi ponoviti odgovor ?

Eto vidis,tvoja te kultura i nestrpljenje odaje kakav si i odakle ( iz koje sredine) potices...ti si napao brale teskom artiljerijom denominaciju KOJU JOS UVEK NE POZNAJES,zamisli samo sto ce biti ako ti je obznanim...!? :D
Pa ti serucas pod okriljem magle i tame i po mojoj kulturi i po mojoj neskrivenoj denominaciji, baš kao svi "pravi hrišćani" sve uz izdašno prosipanje pogrešne interpretacije citata. Nisi kriv ti niti ti šta zameram, nego me interesuje ko te toliko unakazio?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back