Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Propovedanje u to vreme je bio risky business. Danas se to uglavnom zavrsava sa nekim kultom u prirodi gde vodja obicno
zaglavi zbog seksa sa maloletnicama...
Evo ti primer lika: https://en.wikipedia.org/wiki/Lord_Our_Righteousness_Church
Njemu se kao Bog javio negde juna 2000, i zato sam obratio paznju na njega, posto sam ja odlepio na Uskrs bas te godine :P
Bog mu se javio.....umislio da mu se javio.
Neko ko je psihicki slab moze da umisli mnogo sto sta :)

možda neki Jevreji? da zaglupe ostale narode u ropsku poniznost da bi ih lakše manipulisali i jednom zavladali nad njima?
Moguce :ok:

Rimljani. Jevreji izmedju ostalog nisu zbog toga prihvatili Hriscanstvo, jer su Rimljani osnovali novu religiju.
da su Rimljani izmislili hrišćanstvo ne bi trebalo toliko vremena da se ono primi i postane zvanična religija...Rimljani su posle možda nešto menjali da bi ga prilagodili svojim potrebama, ali u početku celu priču su vodili Jevreji..Isus je bio Jevrej, svi apostoli su bili Jevreji...skroz jevrejska priča a nije se primila samo kod njih..

Bog mu se javio.....umislio da mu se javio.
Neko ko je psihicki slab moze da umisli mnogo sto sta :)
Verovatno mu se javio neki demon, sa obzirom da je cuo glas da je:
God told him, "You are Messiah." Bent has since stated, "I am the embodiment of God. I am divinity and humanity combined."[5]
Dakle, istripovao ga, nije ni cudo posto mu je kasnije rekao da treba da spava sa devicama i te gluposti.
Demoni slude coveka na taj nacin obicno...

Verovatno mu se javio neki demon, sa obzirom da je cuo glas da je:
God told him, "You are Messiah." Bent has since stated, "I am the embodiment of God. I am divinity and humanity combined."[5]
Dakle, istripovao ga, nije ni cudo posto mu je kasnije rekao da treba da spava sa devicama i te gluposti.
Demoni slude coveka na taj nacin obicno...
njihova glavna moć je da stvaraju iluzije u koje mame čoveka da poveruje...

da su Rimljani izmislili hrišćanstvo ne bi trebalo toliko vremena da se ono primi i postane zvanična religija...Rimljani su posle možda nešto menjali da bi ga prilagodili svojim potrebama, ali u početku celu priču su vodili Jevreji..Isus je bio Jevrej, svi apostoli su bili Jevreji...skroz jevrejska priča a nije se primila samo kod njih..
U pocetku su vodili Jevreji svakako, ali Rimljani su adaptirali za sebe... oni cak tvrde da Isus nije imao nameru da osnuje religiju...

U pocetku su vodili Jevreji svakako, ali Rimljani su adaptirali za sebe... oni cak tvrde da Isus nije imao nameru da osnuje religiju...
bilo je u ranom hrišćanstvu raznih struja..Marsijanova koja je verovala da je Jahve zli bog a da je Isus došao da oslobodi ljude od njega...i gnostici koji su isto samo Jevanđelja propovedali i nešto slično verovali da je ovaj svet u vlasti zlog Boga i da je Isus došao da ponudi rešenje kako se spasiti...

bilo je u ranom hrišćanstvu raznih struja..Marsijanova koja je verovala da je Jahve zli bog a da je Isus došao da oslobodi ljude od njega...i gnostici koji su isto samo Jevanđelja propovedali i nešto slično verovali da je ovaj svet u vlasti zlog Boga i da je Isus došao da ponudi rešenje kako se spasiti...
Videli su da je materija zla, pa su tvorca materijalnog sveta zvali Demiurg, ili to sto kazes zli bog. Isus je tu bio neko ko je dosao
da spase ljude od materije. No mainstream je preovladao i teorija da je Isus zrtvovan da bi spasao svet. To je Rimljanima
najvise odgovaralo sa obzirom da ispada da su samo sprovelil Bozji plan. Lazan lik Pilata koji pere ruke doprinosi toj tezi...

Videli su da je materija zla, pa su tvorca materijalnog sveta zvali Demiurg, ili to sto kazes zli bog. Isus je tu bio neko ko je dosao
da spase ljude od materije. No mainstream je preovladao i teorija da je Isus zrtvovan da bi spasao svet. To je Rimljanima
najvise odgovaralo sa obzirom da ispada da su samo sprovelil Bozji plan. Lazan lik Pilata koji pere ruke doprinosi toj tezi...
još niko nije uspeo da mi objasni kako je Isusova žrtva otkupna..kako je to otkup i kome se daje otkup za nečije grehe...ispada kao da je ritualno žrtvovan nekom božanstvu i da na neki mističan način to je pobeda nad tim božanstvom...mislim možda sam glup ali tu priču oko toga da je žrtvom nešto urađeno nikako ne razumem...mislim da je Isus došao da ponudi novu etiku...ne mislim da je bio Bog...

znamo iz Biblije da od Isusa nema toga da ljudi cine cuda
Valjda znas da je Isus Bozji Sin i da su njegova cuda od Boga.
Zato sto to Bog ne dozvoljava coveku

a zar nije čudo kad je sveti Petar napravio par koraka po vodi?

Matej 14,25A u četvrtu stražu noći otide k njima Isus idući po moru.
Matej 14,26I vidjevši ga učenici po moru gdje ide, poplašiše se govoreći: to je utvara; i od straha povikaše.
Matej 14,27A Isus odmah reče im govoreći: ne bojte se; ja sam, ne plašite se.
Matej 14,28A Petar odgovarajući reče: Gospode! ako si ti, reci mi da dođem k tebi po vodi.
Matej 14,29A on reče: hodi. I izišavši iz lađe Petar iđaše po vodi da dođe k Isusu.
Matej 14,30No vidjeći vjetar veliki uplaši se, i počevši se topiti, povika govoreći: Gospode, pomagaj!
Matej 14,31I odmah Isus pruživši ruku uhvati Petra, i reče mu: malovjerni! zašto se posumnja?+

zar ga nije Isus podsticao da čini to čudo i zar se nije razočarao što ovaj nema dovoljno vere da čini to čudo?

zar nije Isus sledbenicima rekao
Matej 17,20A Isus reče im: za nevjerstvo vaše. Jer vam kažem zaista: ako imate vjere koliko zrno gorušičino, reći ćete gori ovoj: prijeđi odavde tamo, i prijeći će, i ništa neće vam biti nemoguće.

Luka 17,6A Gospod reče: kad biste imali vjere koliko zrno gorušičino, i rekli biste ovome dubu: iščupaj se i usadi se u more, i poslušao bi vas.

drugim rečima zar nije Isus podsticao ljude da i oni čine čuda svojom verom?

Poslednja izmena:
još niko nije uspeo da mi objasni kako je Isusova žrtva otkupna..kako je to otkup i kome se daje otkup za nečije grehe...ispada kao da je ritualno žrtvovan nekom božanstvu i da na neki mističan način to je pobeda nad tim božanstvom...mislim možda sam glup ali tu priču oko toga da je žrtvom nešto urađeno nikako ne razumem...mislim da je Isus došao da ponudi novu etiku...ne mislim da je bio Bog...
Kako god, vremenom se to sve pretvorilo u institucionalizovanu religiju koja je podrzavala vlast i gde se grade hramovi od mermera i zlata...
a osnivaci pobijeni od istih tih koji su gradili posle te hramove...

a zar nije čudo kad je sveti Petar napravio par koraka po vodi?

Matej 14,25A u četvrtu stražu noći otide k njima Isus idući po moru.
Matej 14,26I vidjevši ga učenici po moru gdje ide, poplašiše se govoreći: to je utvara; i od straha povikaše.
Matej 14,27A Isus odmah reče im govoreći: ne bojte se; ja sam, ne plašite se.
Matej 14,28A Petar odgovarajući reče: Gospode! ako si ti, reci mi da dođem k tebi po vodi.
Matej 14,29A on reče: hodi. I izišavši iz lađe Petar iđaše po vodi da dođe k Isusu.
Matej 14,30No vidjeći vjetar veliki uplaši se, i počevši se topiti, povika govoreći: Gospode, pomagaj!
Matej 14,31I odmah Isus pruživši ruku uhvati Petra, i reče mu: malovjerni! zašto se posumnja?+

zar ga nije Isus podsticao da čini to čudo i zar se nije razočarao što ovaj nema dovoljno vere da čini to čudo?

zar nije Isus sledbenicima rekao
Matej 17,20A Isus reče im: za nevjerstvo vaše. Jer vam kažem zaista: ako imate vjere koliko zrno gorušičino, reći ćete gori ovoj: prijeđi odavde tamo, i prijeći će, i ništa neće vam biti nemoguće.

Luka 17,6A Gospod reče: kad biste imali vjere koliko zrno gorušičino, i rekli biste ovome dubu: iščupaj se i usadi se u more, i poslušao bi vas.

drugim rečima zar nije Isus podsticao ljude da i oni čine čuda svojom verom?
Isus je cinio cuda u 1 veku io to je to
To je specifican slusaj i samo tada
i nije ih podsticao da cine cuda nego da imaju veru

Isus je cinio cida u 1 veku io to je to
Verom se ne mogu ciniti cuda
Ne mogu ljudi imati tolko vere...
što da ne? Isus je kritikovao sledbenike što nemaju dovoljno vere da čine čuda... to da se verom mogu činiti čuda je deo njegovog učenja...svakom izlećenom je rekao "vera tvoja te spasila"...zar nije i placebo čudo nastalo usled vere? ili čuda koja čine sveci?

što da ne? Isus je kritikovao sledbenike što nemaju dovoljno vere da čine čuda... to da se verom mogu činiti čuda je deo njegovog učenja...svakom izlećenom je rekao "vera tvoja te spasila"...zar nije i placebo čudo nastalo usled vere? ili čuda koja čine sveci?
Pa eto nemaju dovoljno vere i ne mogu da cine cuda

Samo Isus je mogao da leci jer mu je to Bog dao
On nije bio obican covek nego Bozji Sin
a Bog ne daje obicnim ljudima tu moc

Pa eto nemaju dovoljno vere i ne mogu da cine cuda
ali neko ko bi imao dovoljno vere mogao bi da čini čuda?
ja život smatram simulacijom tako da mislim da je moguće promeniti podešavanja u simulaciji nekom tehnikom, možda verom...

imaš ovog tipa Mirin Dajo kog su probadali mačevima a ništa mu nije bilo ..u videu tvrde da znaju kako, ali to nije dobro objašnjenje...tip je govorio da su mu anđeli dali tu moć da bi preneo poruku čovečanstvu..

By this time[when?], notorious for his radical “body piercings”, Dajo also considered an esoteric lecture a vital part of his performance.[2][better source needed] As he saw it people should abandon the materialistic world view and accept there was a higher force, "the Source". Dajo claimed that a God was using him, through his invulnerability, to show us there was something better out there. His conviction was that materialism only resulted in misery and war.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mirin_Dajo

Poslednja izmena:
ali neko ko bi imao dovoljno vere mogao bi da čini čuda?
ja život smatram simulacijom tako da mislim da je moguće promeniti podešavanja u simulaciji nekom tehnikom, možda verom...

imaš ovog tipa Mirin Dajo kog su probadali mačevima a ništa mu nije bilo ..u videu tvrde da znaju kako, ali to nije dobro objašnjenje...tip je govorio da su mu anđeli dali tu moć da bi preneo poruku čovečanstvu..

Ne moze jer je covek sada nesavrsen
a Isus je bio savrsen i mogao je silom od Boga

ma ti ljudi koji kao imaju moc to je od Demona
tako demoni obmanjuju ljude
andjeli danas ne daju moc ljudima
nema toga u Bibliji

dok imamo primere da demoni daju moc proricanja ili bilo koje nadljudske moci ljudima
pazi govorio pa moze sta hoce da govori

Ne moze jer je covek sada nesavrsen
a Isus je bio savrsen i mogao je silom od Boga

ma ti ljudi koji kao imaju moc to je od Demona
tako demoni obmanjuju ljude
andjeli danas ne daju moc ljudima
nema toga u Bibliji

dok imamo primere da demoni daju moc proricanja ili bilo koje nadljudske moci ljudima
pazi govorio pa moze sta hoce da govori
on je tvrdio da je to dar od Boga da bi preneo poruku da je materjalno iluzija i da ljudi treba da imaju vere...da materjalno prouzrokuje samo patnju i ratove..

a zašto je apostolima bilo dozvoljeno da čine čuda a današnjim ljudimka nije? zašto bi Bog to zabranio? nije li čin egzorcizma takođe čudo? uostalom sva izlečenja koja je Isus radio su bila egzorcizam i iza bolesti su uvek stajali demoni koji kad bi bili isterani čovek bi ozdravio...
Zato sto su apostoli odabrani od Boga i to je imalo svrhu u 1 veku
da tako sire veru od Boga
kada je kompletirana Bozja rec u 1 veku to je dovoljno za veru
egzorcizam je isto vrsen samo u 1 veku
kao dokaz cuda
Mora biti ispunejna Bozja namera
a ne kako mi zamisljamo i zelimo
Zamisli da zli ljudi imaju takvu moc
pa isli bi i ubijali druge
Bog ne sme savrseno oruzje u nesavrsene ruke da da

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.