Коначно: Владика Никанор проклео Ану Брнабић и геј параду: Њени преци нас клали!

ja [imam] problem? a proklinjanje i klanje iz naslova?
si ti sektaš? pentakostalac, baptista, jehovni svedok, adventista...? msm, pravoslavac sigurno nisi, p ko velim, da pitam
kaži, nije strašno...imam ja među njima odličnih prijatelja...zabludeli, ali dobri ljudi

si ti sektaš? pentakostalac, baptista, jehovni svedok, adventista...? msm, pravoslavac sigurno nisi, p ko velim, da pitam
kaži, nije strašno...imam ja među njima odličnih prijatelja...zabludeli, ali dobri ljudi
sve te sekte su zavedene upravo laznim otkrivenjem koje je jedino na nasoj sluzbi zabranjeno, pa shvati ako imas cime
no, ako ti je debata o sodomi i gomori bliza srcu, onda putuj, nisi dorastao zadatku

A na liturgiji Predjeosvecenih darova?
Браво. Шта ти је расправа, заборависмо на најлогичнији
део Библије за певање. Псалме Давидове.
Смисао нашег супростављања ставова било је око тога
да ли се на литургији певају пророци или не.

onda pisac laznog otkivenja nije apostol, jer je zabranjen na litirgjiji, i to samo u pravoslavlju
kako nije zabranjen kod drugih?
a to sto lupas glupasti, kasnije, proroci jesu ukljuceni u liturgiju, nema logike da nisu
https://www.faithandworship.com/liturgy.htm#gsc.tab=0

ovo ti je prorok, nema kod apostola, ili jevandjelja, proveri, ne se smejes kao lud ma brasno:

Иже херувими тајно образујушче,

и животворјашчеј Тројицје, трисвјатују

пјесан припјевајушче,

всјакоје ниње житејскоје отложим

попеченије.

(Ми који Херувиме тајанствено изображавамо, и Животворној Тројици Трисвету песму певамо, сваку сада животну 6ригу оставимо).

(Сад се врши велики вход, а по входу одмах):

Народ: Амин. Јако да Царја всјех подимем, ангелскими невидимо дориносима чинми. Алилуја, алилуја, алилуја.

(Као они који ће примити Цара свих, Анђелским Силама невидљиво праћенога. Алилуја, Алилуја, Алилуја).
Heruvimska pesma najlepsa .

nego sta nego da pevaju? odakle heruvimi ako ne od proroka?
150 god. si se izlanuo, a to govori da ''voljeni ucenik'' nije mogao biti apostol i autor laznog otkrivenja.
ja sam ti ponudio fakte, cak pravoslavnu enciklopediju, ali badava tebi govoriti, tvrdoglav si.

ajd reci posteno, jel sam slagao nesto? ma ko i tebe ...
Heruvimsku pesmu pevaju andjeli ,nikakvi proroci .
Najlepsi napev je bugarski,arhimandrit iz Bugarske ne mogu da se setim imena je dobio naitije da tako treba da zvuci.

дакле, писац откривења је пророк, а није апостол?
smisao je da se kod svih drugih i on peva
Heruvimska pesma najlepsa .
Heruvimsku pesmu pevaju andjeli ,nikakvi proroci .
а одакле знамо за њих ако не од пророка?

Poslednja izmena:
1660876335294.png

S’ ove strane duge

Karikatura nedelje 16. avg 2022.

hriscanska-ljubav-1024x724[1].jpg

Ако хоћеш деполитизацију Вучићеве послушне цркве, не нападај на њу споља, већ само оне који их користе наивне за политичку инструментализацију и турирање емоција... корупцију цркве, можеш да нападнеш само чистотом цркве, а не политиком и партијским агитацијама - јер је ефекат супротан од пожељног

Ово што си урадио је глупо, и Вучић то и хоће јер тако консолидује моћ... Моћ мораш нападати у центар, а не преко проксија и слугу

Poslednja izmena:
A na liturgiji Predjeosvecenih darova?
Литургија преждеосвјашчених даров је композитна и одступа од ванПосних собрања, јер се састоји од вечерње следећег дана, плус литургије започете од апостола, без празничног читања антифона... То што се читају тамо паримеји, који су ван литургијског обележја - су само праобраз наше Новозаветне литургије и проповеди васкрсења... мораш специфичну службу разграничити од уобичајених, пређеосвећена је спој старозаветног и новозаветног због специфичности великог поста и духа и којима се литургија обавља и припрема за обављање...

Та литургија светог Григорија има унапред освећене дарове, и више је позајмица од недељне, празничне службе, него што је самостална у пуном литургијском смислу, дакле изведена је а не самопостављена у редовни месечни циклус богослужења

Poslednja izmena:
Смисао је да се о литургици не треба наклапати са протестантима који немају предањски и органски поглед на православно богослужење, Амерички јеванђелисти су сви људи теорије и проповедања, а не делања и разумевања деланог

Back