D U K Lj A N I N
Ističe se
- Poruka
- 2.958
Не видим по чему се то па толико разликују Срби из Црне Горе, и рецимо Срби из Војводине.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не видим по чему се то па толико разликују Срби из Црне Горе, и рецимо Срби из Војводине.
Ма овај и не зна шта је народ.
Њему си део истог народа само ако се знате из виђења или чији сте.
Ма овај и не зна шта је народ.
Њему си део истог народа само ако се знате из виђења или чији сте.
Zajedničko svim nacijama je kontinuitet teritorija, prirodne granice, jezična zajednica, ekonomsko jedinstvo, istorijsko i kulturno jedinstvo i nacionalna svijest.
E sada neka svak nađe sebe.
Ako priznajes crnogorsku naciju, objasni njeno porijeklo, kako je definises?
Povodom D U K Lj A N I Nove iluzije da nije srbomrzac, a tražio je na ovoj temi da ga citiramo - što više puta i jesmo - ovdje ispada da je srpska narodna trobojka za njega fašistička zastava.
А какве то везе има са Крстом Зрновим господине "Ајде доста" ?
Povodom D U K Lj A N I Nove iluzije da nije srbomrzac, a tražio je na ovoj temi da ga citiramo - što više puta i jesmo - ovdje ispada da je srpska narodna trobojka za njega fašistička zastava.
Ja bih rekao da si ti isti postavio video clip da su fasist voljeli trobojku.
Pušti ti Dima Vujovića.
Pušti ti Dima Vujovića.
Ja bih rekao da si ti isti postavio video clip da su fasist voljeli trobojku.
Pušti ti Dima Vujovića.
Ako priznajes crnogorsku naciju, objasni njeno porijeklo,
kako je definises?
Nisu "voljeli trobojku", već su vratili crnogorsku zastavu. Cilj je bio da se pokaže da niko nije bježao od trobojke - bio bjelaš, crnolatinaš, zelenaš, federalista, komunista, republikanac, monarhista, demokrata, radikal, klubaš, pravaš, narodnjak, zemljoradnik, omladinac, opozicionaš, itd...bez ikakvih izuzetaka. Neki su osporavali trobojku i Drljeviću Sekuli njegovim ljudima, međutim ovaj snimak je pokazao da ni to nije tačno, jer to nije (bilo) tačno niti za jednog jedinog Crnogorca.
Neću da 'puštim' zato što je ono značajno kvalifikovanija osoba od mene. Ja ne želim da vrijeđam njegovo veliko ime i samo referišem na druge, koji su i bi - to uradili znatno bolje od mene.
Pročitaj Vujovićev rad.
? Nikako. Pojedinačne nacije se ne 'definišu'.Takođe treba izbjegavati temu crnogorskog nacionalnog pitanja, barem od strane nas istoričara, što se tiče moderne tačke gledišta, bar dok se konačno to pitanje ne riješi samo od sebe u samoj Crnoj Gori.
Sada se nešto sjetih, kako je mogao onaj američki ambasador u CG onako dosta dobro naučiti crnogorski jezik?
TO je čudo jedno kako pokušava izgovarati i one riječi, koje mogu samo rođeni Crnogorci da izgovore (šjedi, šjutra....).
Sada se nešto sjetih, kako je mogao onaj američki ambasador u CG onako dosta dobro naučiti crnogorski jezik?
TO je čudo jedno kako pokušava izgovarati i one riječi, koje mogu samo rođeni Crnogorci da izgovore (šjedi, šjutra....).
Ovo i nije baš tačno, ima i drugdje izvan Crne Gore da se tako izgovara - kao što Tandoori pokazao.
Đe to kod vas?u pravu si ,i kod nas se izgovaralo tako ,shekira ,shutra ,shecanje itd...
Đe to kod vas?
Đe to kod vas?
obilo im se o glavu ,crnogorski jezik i gramatiku je izmislo bosnjak da se strucno izrazim ,coveka smatraju za covrka koji je stvaralac crnogorskog jezikaadnan neznam kako se preziva ...eto sad mogu sa bosnjacima da komuniciraju na istom ,kahva ,rahtluk
sve samo da nisu srbi
![]()