Parra-Bellum
Buduća legenda
- Poruka
- 40.087
pa evo ja nisam sovinista a mislim da je velika vecina u Hrvatskoj prilicno antisrpski nastrojena da ne kazem sa negativnim emocijama cija je definicija najbliza mrznji...i kad kazem velika vecina..i mislim velika vecina..a i znam da je velika vecina...s obzirom na to da pretpostavljam da je vecina Srba koja je svoje misljenje stekla o Hrvatima na osnovu 10 dana letoavnja ili sporadicnih pijanih druzenja na moru ili gde god, ja sam do svojih zakljucaka dosla odrastajuci sa njima po 3 meseca svake godine na moru , po odlascima u Hrvatsku u Slavoniju odakle su mi sa oceve strane...dok god smo bili mali i nesvesni..bila sam im drugarica...sa odrastanjem i vaspitanjem taj se odnos menjao prilicno negativno u odnosu na mene...vremenom su se toliko razotkrili u negativnom stavu prema svemu sto je juzno da mi nije nista drugo preostalo nego da obicno budem u trpnom stanju...i to onih godina kada o Hrvtskom sovinizmu u odnosu na Srbe nije bilo ni govora..bar ne glasno....na ovom forumu kad su Hrvati u pitanju stalno se prenebregava cinjenica da su i oni slicno kao i siptari svoju zmiju mnogo duze gajili i mnogo pre nego se Zloba pojvaio..ali on i njegova Bogom dana politika za njih je bio izvrstan adut u rukavu..samo su cekali povod da bi kao toboz bilo izazvano nesto sto je duboko usadjeno u vecinu njih...oslobadjanje od srba kao jedinog zla na njihovoj teriotiriji...nikada u zivotu nisam videla toliku erupciju zadovoljstva zbog mrznje kao u njihovom slucaju...ipak ne smatram ih genocidnim narodom..ali imam neko misljenje o njima kao krajnje iskomleksiranom naordu koji sve svoje probleme resava tako sto je pronasao uzrocnika svega sta im nije dobro..u slucaju Hrvata ...to su bili Srbi....uspeli su zla da se oslobode...ipak...i posle toliko nadanja jos nisu deo velike Evropske porodice mada ima samo pertle vire iz svih dupeta u koje su trebali da se uvuku...ja njih zalim..ali stvarno
Price o objektivnim hrvatima i price o Hrvatima koji su pre svega ljudi pa tek onda Hrvati..posle svih dogadjaja od WW2 ponekad mi lice na naucnu fantastiku...ali..ima ih...ja stvarno i licno poznjaem jednog...koji je nadasve normalan i ne deli ljude na Hrvate i Srbe..vec na dobre i lose
Sta ima 1 normalan Hrvat????
Nije valjda!!!!