`Komunizam` kao kontra-teg takticara namenjen ljudima,derivat `gospodara iz senke`...

Black_star

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.064
Iznecu vam moju teoriju...

odakle potice komunizam, koji ne izbija iz pora `zemaljskog roblja`
indukuje vaniskustveno i vanukusno bratimljenje...neshvatanje mesta i coveka...trejd-mark tresh kulture i civilizacije.
Svako je medju takvom rajom isti, i truli parajlija i siromah, jer ih vezuje `bratstvo i jedinstvo`(ups,fr.revolucija!)
sta kaze Marx:
1.kapitalizam je izvor svog zla sveta - ne znam da li je izvor,ali produkt necega sigurno jeste
2.covek treba da ukroti prirodu u svoju korist - mozda u doba Sparte,ali to je drugo vreme. Proleter nema slobodu ondasnjeg ratnika. imao bi je,ali je drustveno sasecen & sterilisan. To cini marksisticka teorija drustva, ili u praksi zvani `komunizam` - jednakost u materijalizmu ili odsutstvu njegove bitnosti. recite to Tantalu, Midi, Jovu, ili Evi ,Adamu i zmiji...nesto tu ne stima...ali za komunizam, sve su ovo mitovi i legende, pa i njih kao takve nanovo treba `uciti,uciti i samo uciti`....nigde nije receno sta se tacno zeli s njima,za sta tacno i cemu sluze...ironija: borba protiv materijalizma povlaci najvece materijalisticko shvatanje u istoriji koje postaje opstvazeca norma i bezmalo religiozna dogma,kazem bezmalo, jer je potpuno klokanska....to je tzv. dijalekticki materijalizam koji navodno treba da objasni planirani i minuli sled istorije i covekovog razvoja...stvari se nikad nisu razvijale svodjenjem na to...ali zemaljsko roblje je usmereno da ga ova ideja podrzava i da laska mu...
U medjuvremenu, kao u bioskopu, dobija impresije slika sa dva izvora, kojima se cudi kao u cudu,otprirodjeno od ljudskog, ne mogavsi u svoje licno ime cak ni da se potrudi da shvati odakle dopiru:
nenadani bljesci bozije ljubavi, milosrdja i svetla - sa jedne strane, a sa druge proboj najtamnijih sila kroz kanale covekove najdublje psihe, IDA, kako ga naziva Frojd, ili HADA - grci... idealan covek, komunista `Gvozden`, cvrst, tup i nem - i pred nebom i pred paklom! Kome nije jasno neka pogleda film Citizen X.......
3. BOG NE POSTOJI,ISUS JE TAKODJE MIT.SVE JE DO COVEKA I NJEGOVIH IDEJA. PREDSTAVE O PRIRODI I MOCI DA SE ONA UKROTI I IMITIRA.
`Covek nije ni dobar ni los, on je potrosno sredstvo istorije, opeka nad opekama, neutralan i gvozden u svojoj volji.` Vulgarizovana injekcija Nicea,kog su komunisti iz svog nekog razloga zigosali kao mracnjaka,a tako je zilav kod Marksa-ne da se, a bogami i savremenika Foerbaha, koji veli da su bogovi covekova projekcija njegovih osobina...Slicno su tvrdili davno grcki mudraci, Sokrat je stradao zbog toga, svetina bese neumoljiva...Ako je Bog mrtav, sve je do nas...zato sve moramo drzati cvrsto ujedinjeni u ideji oslobadjanja i slobode, u praksi - revolucija. Danas - reformi ! Sve je to oblanda,ali pravi smisao je uvek prisutan i ziv. Skriven u svetoj tajni. Na samom kraju i na samom pocetku, od te tajne se i polazi.... Ona je ta koja jos uvek vezuje ljude i uvek ce.
Na samom kraju, Marks mora da bira izmedju ljudskog progresa, krocenja prirode, i ljudske slobode. Kod njega je sve tautologija, sve se podrazumeva... Kad je vec tako,znojavo i slatko, sloboda gubi na racun materijalistickog progresa....zaboravlja se da se u kritiku kapitalizma upravo krenulo iz razloga ljudske neslobode...To je ono sto imamo danas, ne samo , kako se to kaze, kod nas, vec svuda u svetu...Marksizam je mala, beznacajna stvarcica u fonu ljudskog uma, ali je opaki virus,nesagledivo zeznutiji od ebole...vreme raspada - ceo zivot, ako se jednom ne izbaci iz sistema. Ljudi bivaju grupisani u ideji nekog levog (ha!) utopijskog zajednistva samo na jednom ruzno-sramotnom fonu: ocekujuci preraspodelu dobara ! Da budem precizan: ocekujuci nagradu. To je tih i visoko-zarazan normativ dobrog dela populacije 20. a vrh cirka 21. veka....Pravo pitanje za vas i za marksa je: ko je tacno i sa kojim ciljem generator te masovne neprave slobode? Kakav je to cumur-luping Marks izveo kada je krenuo iz kritike kapitalizma i dehumanizacije, a zavrsio upravo u tome i zalosnoj imitaciji istog....? hmmmmmm,
pitanje za zilijardu dolara....ili mozda tek jedan peni? Odlucite,tek odnekle se mora poci. Mozda od pocetka, od tacke jedan...Dakle, komunisticko ucenje kao konj-trojanac,neciji savrseno lagodan placebo za kontrolnu masu.

Neko te je ubedio covece-komunisto da si bez duse,naterao da da mu predas svoju slobodu izbora drage volje i ujedinis se u tihom,a vulgarnom interesu, pod parolom `slobodnog sveta` i sveta heh-ironije li-`lisenog svakih predrasuda` (kao da nikad nije imao ni sa cim ni da ih detektuje!)...nacinivsi te robom ,magarcinom koji hoda za sargarepom, za `oslobodjenjem`...neki nevaljali cika, lazni mojsije......vladar u senci....da bi te iznova uvlacio u senku svaki put kad pozelis da izadjes iz nje......vezujuci te upravo svojim laznim obecanjem....preraspodelom dobara...finansijer, cije finansije u istoriji nikad neces videti....dakle,fora je: izmislicu `Novi Islam`, novog proroka, zarazicu vas tiho `njegovim` ucenjem cime cu vas sve na planeti `ujediniti`,tj drzati kao robove,bez obzira u sta do tad verovali.... Obecacu vam nagradu koju naravno necete videti za svog zivota, ali cu vam dati sansu da se uzaludno trudite da je dobijete, nauceno i ponosno zvacete to `drustvenom pravdom i revolucijama`, iluzijom da ste to sami sobom postigli,a zapravo cete dobijati tek mrvice sa moga stola,jer cu vam sve to za sta verujete da ste sami osvojili omogucuti JA I SAMO JA,VAS BOG, ciju laz u svom ropstvu nikad necete spoznati.....a,opet,
mudrome, to su igre senki i perli. dve strane istog jednog novcica, zlatna i tamna....pogodite koja simbolicno zauzima 1% a koja 99%.....! Simbolicno, jer ovo je novcic koji cvrci, vrci i p.zdi zbog prisustva zivota na ovoj planeti...da li vas ikad zavara igra tog laznog svetla i lazne senke...nalazite li nesto vrednije od tog?...vredno spasa?

pa zar nije to kao neka utopija, tome ljudi oduvek tezhe

jeste,ta misao je plemenita,rizikujem da zvucim kliseirano kad sad to tako kazem..
medjutim,ima jedna bitna stvar koju sam prevideo da spomenem: emfaza na rad...
`rad je stvorio coveka...` ...cudan je taj 19.vek,teorija saznanja dozivela je nagli procvat,
oslobadjala se i mracnjastva ,religije,ali i racionalizma,skepticizma...bila je prisutna teznja
za necim verodostojnim...pojavila se darvinova teorija nastanka vrsta i cuvena `aktivacija palca
kod protoprimata`, u cemu je marks nasao inspiraciju za tezu o nenadmasivosti aktivizma...

a to je ono sto je zaista interesantno. iz ove prizme nazire se zlatna sredina,mozda tek danas
(za neke),ili oduvek(za svakog:))...nego paznju su mi,kazem,privukli dugotrajni nanosi vremena
koji su polove te prizme , cini mi se, mozda gresim, razvukli kao vunu u dve upadljive krajnosti.
ajde, da ne bih zvucao apstraktno u petak ujutru, recicu da je jedan pol na zapadu,drugi na istoku.
rad,however,jeste sustastvena potreba coveka.cini mi se da je postojao i pre komunizma....
ali,hajmo na marksizam...K.M. ga istice kao najvecu sposobnost i vrednost koju covek ima,
onu koja ga razlikuje od zivotinja,apropo njegove moci da koristi alate, sto zivotinja ne moze.
ali karlo razvija tezu. nece lepota spasiti svet,kao kod dostojevskog.ne,vec aktivnost,bilo koje vrste,
upravo rad.u njemu je sva car,lepota,korist,itd...e sad ja tu vidim problem. cini mi se,mozda nanovo
gresim; kao da je neki edison odjednom prigrabio sva prava na patente dotad nevidljivom,a sveobuhvatnom
tesli! i na osnovu jednog maznutog patenta,koji mozda krije kljuc svih ostalih mogucih, krenuo svoju pricu.
znaci,prica je show.stvarno sjajno zvuci,ima elemenata utopije,a bajka se nekako mangupski samara
sirovim i bodrim uverenjem...ali,u praksi, ko se toga dohvatio,dokle se s time dospelo (1im 1inim patentom?)

o cemu je rec? `izgradicemo savrseno drustvo`.besklasno. ravnomerna podela dobara i aktivna proizvodnja istih.
krocenje prirode.istupanje coveka u prirodu.to je sve marx. e,ali da li je zaista sve tako (bilo)?ne.dobila se cuvena
`gvozdena zavesa`...`dalje neeces moci`. e,ali kad naidjes na nesto tako sto je kao gvozdena zavesa,usled nemoci
da saznas sta je iza, pada ti na pamet da je sve iza takodje od gvozdja! gvozdena...kocka! :) ali nije tako...:) znaci,
neki zivot,ne...`gvozdje`,odlucilo je da udari limit na svoje krocenje prirode,a isto tako i da se zastiti od ......nje?
mozda prirodu ne mozes nadgoniti,sve se kako-tako dovede pred nju,pa tako i ova spontana `rakovska` taktika
`tiha voda breg roni...` ako je to utopija,otkud odjednom bum-gvozdena kapija?:) otkud njet na zapad,zapad nama njet?
patriotizam pojma `rad`? marks nista ne pominje o necemu takvom,za njega je to univerzalna borba bez prestanka.
a eto,zastalo se pored narodne `...A.I E. bice zemlja proleterska.`:) ne,mislim da se radi o necemu drugom...
o krajnjem dostignucu,poslednjem dometu eksperimentalnog drustva baziranog na jednom patentu....ne zaboravimo
da je i taj patent,tako sveden,uvezen,sa zapada na istok....cijom voljom,to je pravo pitanje......ali ajd sad malo i to
po strani...ako je to krajnji limit drustva baziranog na primeni jednog jedinog patenta, marksovog shvatanja rada,
sta je sa ostalim delom sveta....? e, tu ja vidim jednu razmedju,da tako kazem, jednu zeznutu disporoporciju.
jos jednom, nek sad ti polovi budu kapitalizam,s jedne, i komunizam (marksizam) sa druge strane....znaci,
pred ocima kao da imam jednu asimetricnu petlju, svu u malverzaciji aktivizma...evo kako to izgleda:

kapitalizam (sa zapada) svoj aktivizam pruza daaaleeeko preko granica prirode....sasvim prirodno!...
to su cepanja,to su ulaganja, to su projekti....to je,sustinski,trosenje unapred,na iznenadjenje svake vrste.
sa druge strane, komunizam (istok) ide ravnomerno.pomera granicu po granicu,bez spekulacije.uchi u reali...
tako siri svoju granicu,siri svoj svet na racun kontakta sa najblizom mogucom prirodom,pa tu zastane zbog svoje norme....
pa ponovo.:)
dakle,kod prvog je ideja rada,aktivizma uvucena u manirizam spekulacije, a na istoku svedena na vizionarstvo-van-sebe,
spoznato u trenutku realizacije...nekakav suludi pragmaticarski jin i jang u kome nema ni trunke esencije jin i janga,ak se kontamo.
jer,kako kapitalizam baca krake daleko,svudje de moze,cak i preko divne nezne `nevine` gvozdene zavesice,sve bi da premasi u startu,
k`o sergej bupka, komunizam podize bedeme vise,cuvajuci ideju `ortodoxnog` :lol: rada za dobrobit jedne velike zemlje-utopije-nacije
(svaka slicnost sa nacional-sovinizmom srbije 90-ih je slucajna;)),tako i sam jeduci sebe i svoju rebjonak....blek hol,vatafak...?!
jadan rad,jadna aktivnost, i minuli rad radne nedelje - ovde je prosla ko volovska koza kad je razvlace u dva tabora starogrcki junaci....
da nije, u grotesknim njenim fluktuacijama izmedju ova dva pola nesto prestarelo? sami polovi? naravno da se sjedinjuju u njoj.ali, objasni to.
(ta koza,pak,kako kaze Homer,bese zilava,neee se dala prekinuti ni slucajno).:)

Poslednja izmena:
I nacizam mi danas nekako pokazuje istovetnu zelju za `raspodelom dobara`. U komunizmu imamo besklasnu ikonu (velikog vodju) - sta god mu to znacilo - koja aminuje tu preraspodelu u ime humanizma i generalnog drustvenog progresa, a u nacizmu i fasizmu to je lider-propovednik, lozac naroda za skroz istovetno - preraspodelu dobara, samo s razlikom sto tu mucki i bezglavo forsira ideju selektivnog prosperiteta - za striktno odabranu kastu ili narod,naciju,nacion... dakle, jedna opsta brljotina u kojoj se vidi istovetna aspiracija (komunisti peljese bogutane, nacisti targetiraju jevreje), s tim sto se komunizam svojski trudio da sve mane i aporije takve jedne nad-pravne ispostavnosti krije unapred i `za sva vremena`, ko zmija noge.
kako to objasnjavate ...? jel` to sve izaslo `pod isti sinjel`? da li je ova poturaljka deo jednog vremena ili je univerzalni virus za desetkovanje oslabljenih nacija i zajednica,koje se spremaju za istinito oslobadjanje svojih potencijala (otvorenost) i prekretnicu ka otvorenoj,zdravoj ljudskoj stvarnosti?

Poslednja izmena:
Totalno pogrešno poimanje komunizma.
(Doduše, nisam pročitao kompletan uvodni post, mnogo mi je konfuzan u svom poentiranju (da mi oprosti autor)

Komunizam, koji nigde u svetu nije dosegnut (socijalizam je trebalo da bude prelazni korak ka komunizmu) je krajnjii stadijum civilizacijske tekovine (sa humanitarnog aspekta)
Naime, komunizam je zamišljen kao društveno uređenje (uslovno rečeno uređenje) u kojem svako ima sve (akcenat na svako) sa obavezom doprinosa tom društvu, po ličnim mogućnostima, afinitetima i volji. Sve to bez novca koji ne postoji.
U savremenom potrošačkom društvu, gde desetak jedinki radi (preko qurtza) da bi jedna manje radila, pojam komunizam je izokrenut u nešto zlo, naopako i skaredno. Sve po propagandnim mašinama tih deset od sto koji jašu a hteli bi da jašu još žešće.

Pogledajmo Orvelovu 1984. Savršen primer komunizma izvrnut naopako. U njegovom delu se tehnologija i propaganda zloupotrebljava u korist tih desed od sto. Zamislimo da u njegovom delu svi žive u blagostanju, svi imaju sve što im treba i koliko treba. Sama premisa tog dela bi momentalno pala. Ratovi ne postoje, samim tim ni restrikcije, ograničenja i izvrnuta propaganda koja nisu u skladu sa ljudskim duhom.

Jedini (neostvareni) pokušaj komunizma je u jevrejskim kibucima, ali opet neostvareni pokušaj, jer ne može svako da bude deo istih.
Komunizam će (kratko) da blesne sa prvim kolonijama na Marsu. Svako će da radi za dobrobit zajednice, neće biti novca, a svako će imati ono što mu treba, sa kvakom da neće imati koliko hoće toga. Dakle u startu će se pojaviti klica kapitalizma, i to u svom najgorem obliku. Neko će da bude manje gladan, neko više a porcije će biti racionisane. Višak u tanjiru će se ustupiti zarad nekih sitnih usluga, umesto da ode na reciklažu.

Za dosezanje te utopije, uprkos tehnološkom proboju, potrebna je gola represija i nehumani zakoni (recimo, ko nesvesno uzme više nego što mu treba da ode na robiju a ko svesno, smrtna kazna) sa protivtegom da se fakat živi u blagostanju i enormnoj zdravstvenoj zaštiti, da nema potrebe za sticanjem viškova, jer bi sve bilo na dohvat ruke.
Dakle, svi uživaju u tehnološkim dostignućima i blagostanju, sa obavezom da uzvrate radom kada i koliko mogu i za šta su sposobni. Motivacija je tu jasna, nema keša ali ima održavanje kolektivnog blagostanja. Anomalije (hvatanje krivina) se kažnjavaju po tom nehumanom zakonu. Dakle, prekopirana priroda čopora i krda.
Dekadencija bi izostala, zarad rada a tehnološki razvoj bi se zaustavio taman tamo gde treba. Da se ne čačka priroda više nego što treba.
Kultura i umetnost bi procvetali zarad besmislenosti hiperprodukcije koja pravi keš, a kriminal bi opao na vrlo mali broj bolesnih u glavu jedinki koje bi bile odstranjene u posebne delove sveta, ne radi lećenja, nego da se izoluju i nastave svoj život. Humanost bi se cenila van verskih dogmi koje vešto prikrivaju sadašnje ustrojstvo "deset radi za jednog"

Eto, to je neki moj kont o komunizmu... verovatno da ima mnogo rupa, ali sve se daju zakrpiti da drže vodu.

U komunizmu imamo besklasnu ikonu (velikog vodju) - sta god mu to znacilo

Neko ipak treba da se bavi raspodelom rada, da skonta za šta je ko sposoban, ko će za mašinu a ko za volan.
Po mom kontu, ili neko odabran nasumice iz naroda, sa napomenom da nema nikakvih dodatnih benifita od toga, ili neka mašinska inteligencija koja za tu vrstu raspodele odavno postoji.

Mislim da sam ovu temu nafurao, preterano,kao paranoju.sad kapiram zivimo na recidivima pomenutih sistema. sve ostalo su ucitavanja...
jbg,mozda joj je najpre mesto na filozofiji,ali kad je vec na teorijama zavere,mislim da sam pocepao podforum.kraj,nema vise teorija:lol:
hteo sam da karikiram suprotnosti do te mere da bi obe postale uocljive u svojoj svedenosti i limitu,ali sve to zavrsi kao negativ slike zivota...otuda paranoja koju sam sad cini mi se razobrucio i rasturio.:P jer sve opisano je vec predjeno kroz istoriju.dozivljeno.opisano...stavise,anticipirano (pomenuti Orvel i Haksli)...
Ne bih sad da zvucim kao sledbenik japanca Fukujame, sto veli u svom `Kraju istorije`, u duhu postmoderne,da su sve velike price ispricane, te da na kraju osta ono sto je idealno za ljudski rod,neka vrsta romanticnog liberalnog kapitalizma (kak`i mozda i ne postoji),ali stvari su dalje od toga. kao da sam prosao kroz reality,a zakacio se -ajao- o kuke znakova pitanja,samo da bi skrenuo paznju i na njih. sva sreca, ta pitanja su zardjala,ne mogu toliko da povrede,lome se,moj rezon bejase ovnovsko-paranoican; sta ako ih danas neko ne vidi,smatra ih resenim,ignorise; nece li ih tada neko u potaji izglancati za neko novo topovsko meso...? demant je zivot posle svega. dovoljno onostran.
Ludilo je razdvajati levo i desno , jin i jang...ona su deo iste price. Ranije rekoh,istog novcica,dzavo nek se cese gde ga svrbi.
Levo-desno, covek-priroda,muski-zeski princip. Rekoh ranije,`levica ocekuje nagradu`..Kazem sad `dajte nagradu.` ali samo jos ovu stvar:
pominjah `svetu tajnu`..dakle,mimo svih velikih prica,kontaminacija i zavodnika ljudi i istorije...tajnu koju najbolje mozda znaju genijalci,najistaknutiji predstavnici ljudskog roda,velikani koji su jos kormilare kroz nanose istorije...ta sveta tajna je u savrsenom spoju jina i janga,coveka i prirode,muskog i zenskog principa..to je onaj lajt,kreativan motor,ono kroz sta postojimo. Razdvajajuci to dvoje, kao onaj aristotelov usud, htedoh ukazat` na izvitoperenja, dekadenciju `dve strane iste medalje` ponaosob....te jedna ne valja ovde,druga onde=obe tu,i ovako i onako.:confused: u stvari svaka je savrsena i uvelicava se kroz medjudejstvo; i covek i zena,i majmun i priroda. kreativno,kako biva... ali, posto meni djavo ne da mira,za kraj jos jedna dilema;
Cim smo deo postojanja,ucestvujemo u njegovoj produkciji,na jedan ili drugi nacin. Sad, prvi je ujedino jedini i validan - kreativni. Kroz njega nam Bog porucuje da smo neprocenjiv deo slagalice koja se sklapa i rasklapa. Drugi nacin je,medjutim,podrazavalacki... Nastao kao izveden pojam mnogo kompleksnijeg starogrckog termina `mimezis`, verujem da je ,i zbog daljeg znacaja za nauku, umetnost i civilizaciju, a i zbog nekih drugih cudnijih okolnosti, vezan za jedno pojedinacno ime u istoriji koje danas nema ko ne zna. Ne,nije Nikola Tesla.......
U pitanju je Leonardo Da Vinci - prva i jedina kvintesencija genijalstva u domenu izvedenog mimezisa, iz nemalo znacajnog perioda `preporoda` ili renesanse... Ovo `bice` je poglavar, tako ja to zovem....donosilac svetla za modernu civilizaciju. Sad vi meni verujte da su ovo samo igre reci, itd. ali uskoro cu objasniti sve, i zasto sad ovde na silu razdvajam `kreativno` i `podrazavalacko`, iako su oba deo imanentnosti Boga.
Pa lepo...ko je citao Bibliju, zna da samo Bog nosi jedinstvo kreativnog principa,drugim recima,stvari zive kroz njega i bivaju dalje kreirane sa njim. Ono sto, pak, djavo jedino ume to je da - podrazava! Podrazava sta? Boziju kreaciju, tj. prirodu...i tu dolazimo do toga.
Da Vinci je prvi koji se ufurao u `djavolski`,podrazavalacki princip. Verovao je da ce coveka osloboditi (od crkve,dogme,prirode,cega li?) ,odn.da ce mu biti lepo, da ce sloboda umeti da peva i da ce buducnost biti svetla, ako prosto ISKOPIRA tajne prirode. Ovo mu je bilo moguce iz dva razloga; genijalan,spektralan uvid u mehanizme prirode i uverenje da se u svakom prirodnom fenomenu krije verodostojan mehanizam ( naravno da se `krije` - boziji produkt !), i pod dva - prvi je koji se toga (barem nakog dugog vremena) setio. Dakle, moja dilema je ziveti kroz zivot ili ziveti kroz kopiranje? Na koji nacin je ovo odredilo na silu razdvojene polove,iako geografski validne:lol:istoka i zapada. I jedan i drugi su deo prirode. I jedan i drugi su deo ljudske istorije. Deo coveka. Koji je istinski kreativan, a koji zivi u tantrumu podrazavalackog principa? Nije li najvec greh razdvajati ova dva?:)
P.S.necemo odma`: `pa zna se ko je kreativan+mi srbi smo ujedino i najbolji,tacno tu na sredini o kojoj trabunjas`,itd. Da li, recimo, istok, majka Rusija, upravo zbog svoje zastitnicke golemosti nazvana majkom, ima dodira sa onim cuvenim izrazom `majka priroda`? Jel vam palo to nekada na pamet? Ako je priroda, da li je CELA PRIRODA?... Da li je KVINTESENCIJA PRIRODE? Da li je kojim slucajem kultizovan ODSECAK OD PRIRODE, nacinjen tako da sluzi za nekakav cudnovat eksperiment nad ljudskim razvojem, u smislu `uzeli smo/dobili smo vecinski deo,sad cemo polako da ga izucavamo i PODRAZAVAMO OTKRIVENE TAJNE`? Ima li malo komunistickog derta i u tome? K`o sto vidite, nije sve crno-belo, podela na svetao istok i mracni zapad... Procesom eliminacije eliminisuci one koji bi hteli nas da elimisu, postoji li zavera onih koji koriste dostignuca podrazavanja protiv nas koji smo deo kreativnosti u kojoj ni covek ni priroda ne bivaju zloupotrebljeni ni zavedeni,vec valjano korisceni i iskorisceni,kroz ocni organ same svete tajne: mimezis? cesalica.:)

Poslednja izmena:
Pa komunizam i jeste "kontra-teg takticara namenjen ljudima,derivat `gospodara iz senke`" ,sjajno zapazanje :) .S obzirom da sve to nastaje na istom mestu,a onda se kao izaberu ljudi koji su lideri ideologije,da bi se zavaro trag,komunizam i treba posmatrati kao opticko-takticku varku.Nadam se da se nisam previse zaneo sa izrazima,****** ponela me emocija.Komunizam je redak model uredjenja drustva koji nudi tu neku idilu da su svi jednaki i imaju sve srecni,zadovoljni i bla,bla,bla.Naarvno to prakticno tako ne funkcionise iz niza razloga,al je dobro da se kanalisu narodne strasti i masi ulije nada da ima i za njih zivota.Ova ideologija je kao namenjena ljudima,i izdvaja se od ostalih koje su bile pre nje,nemenjene pojedincima i vladarima.Tako da su ljudi to popusili i najebali zbog toga najvise rusi,koje je staljin pobio vise nego bilo ko od njihovih neprijatelja i daleko veci genocid od onog nacistickog,kog covek moze jos nekako razumeti u smislu da su to bili nacisticki neprijatelji.A ta utopija je zamisljena kao neka kombinacija svih tih sistema,pa se tu ustvari i gubi sistem i nastaje to neko stanje,koje bi ja usporedio sa zombijem.Mozda je najblize utopiji takozvani kapitalisticki-socijalizam kojeg u svojoj knjizi "Korporatizam" objasnjava Dzefri Grup.americki profesor.Sjajna knjiga koju bi svakom preporucio.Odlicna slika danasnjeg sveta.Dakle ta utopija je ustvari korporativni svet,kakvog bas imamo danas,gde su prave ljudske vrednosti zamenjene korporativnim imitacijama srece i uspeha,to sve pojacano virtuelnim iluzijama (mobilni,Fejs,TV,simulacije uopsteno ) i onda nije ni cudo sto su ljudi masovno poceli da lude,u Americi je to najizrazenije zbog njihove "naprednosti" i stoga sto je to sve tamo i pocelo,ko sto svi znamo tamo je "Dobar dan ja imam svog psihijatra,a evo i moj sin Dzim,tek mu je 7 godina,al i njemu cu morati nabaviti jednog".

Back