Komunikacija sa političkim neistomišljenicima u svakodnevnom okruženju

Schrodinger

Elita
Poruka
16.551
Kako komunicirate sa njima, da li se prepirete ili gledate svoja posla?

Ja iskreno svakoga ko misli drugačije od mene etiketiram kao debila i objasnim zašto je debil, tako da se to ne može osporiti. Naravno stvari okrenem na sprdnju, da se to ne bi izrodilo u svađu, pa bude nešto slično kao debata oko vakcina tokom kovid perioda. Vaša iskustva?

Da li je više onih koji dele vaš stav ili obrnuto?

Ja iskreno svakoga ko misli drugacije od mene etiketiram kao debila i objasnim zasto je debil, tako da se to ne moze osporiti. Naravno stvari okrenem na sprdnju, da se to ne bi izrodilo u svadju, pa bude nesto slicno kao debata oko vakcina tokom kovid perioda. Vasa iskustva?

Ako su to osobe članovi moje uže i šire porodice normalno razgovaramo. Izbegavamo priče o politici.

Možemo sa nekim da se složimo oko neke TV serije, knjige i sl. Imamo i svoje, porodične razgovore.

Politika i priča o njoj ne mora da bude na prvom mestu.

Normalno komuniciram kao i sa istomišljenicima.

Ni ne pokušavam bilo koga da ubeđujem ni u šta, kažem šta ja mislim, saslušam ili ne drugu stranu ( isključim se) i složimo se da se ne slažemo.

Kad bolje razmislim i nemam neke ekstreme u bliskom mi okruženju, a sa prijateljima i familijom izbegavam politiku, menjam temu i ako dođe do toga.

Ako su to osobe članovi moje uže i šire porodice normalno razgovaramo. Izbegavamo priče o politici.
Ne slažu se sa tobom kao i večina populacije, naravno. Nego baš me zanima kako prolaze ovi naši botovi u realnom životu i da li se eksponiraju uopšte. ili to rade samo ovde, anonimno (slična je stvar sa teorijama zavere).

Nije dosta jasno i ima u biti bar 3 kategorije.

1. oni koji su uglavnom sumišljenici, ali se razlikuju u detaljima. Onda se radi o normalnom razgovoru s ciljem rasčišćavanja.

2. pola-pola, dosta slaganja, ali i dosta- ne. Ako je vid slaganja mekan, onda razgovor da se razjasni, ako je tvrd- onda svakom svoje i micanje od teme.

3. koji bitno drugačije misle, i s tima nisam blizak, ali ih možda solidno znam iz viđenja. No, ako se nađem u društvu gdje ti počnu sr@ti, onda je moj doprinos ne izbjegavanje, nego kažem: Ti i ja nastanjujemo različite mentalne, iskustvene i moralne univerzume. Stoga bi svaki razgovor bio neplodan, pa je bolje, da ne dođe do nepotrebnoga konflikta- da se promijeni tema.

Glavno je razlikovanja ako je osoba psihički stabilna, zna se ponašati i zrela je. Imam nekih prijatelja s kojima se kao slažem 90%, no može doći do jakoga razilaženja ako u razgovoru ne poštuju bon ton, počnu se ponašati kao kreteni ili krenu s argumentom ad hominem.

Bon ton. Inače ništa.

Poslednja izmena:

Ja iskreno svakoga ko misli drugačije od mene etiketiram kao debila i objasnim zašto je debil, tako da se to ne može osporiti. Naravno stvari okrenem na sprdnju, da se to ne bi izrodilo u svađu, pa bude nešto slično kao debata oko vakcina tokom kovid perioda. Vaša iskustva?

Pa i ti si debil za nekoga.

Normalno komuniciram kao i sa istomišljenicima.

Ni ne pokušavam bilo koga da ubeđujem ni u šta, kažem šta ja mislim, saslušam ili ne drugu stranu ( isključim se) i složimo se da se ne slažemo.

Kad bolje razmislim i nemam neke ekstreme u bliskom mi okruženju, a sa prijateljima i familijom izbegavam politiku, menjam temu i ako dođe do toga.
Tačno se i na forumu vidi ko dolazi iz ekstremne familije.

Ja iskreno svakoga ko misli drugačije od mene etiketiram kao debila i objasnim zašto je debil, tako da se to ne može osporiti. Naravno stvari okrenem na sprdnju, da se to ne bi izrodilo u svađu, pa bude nešto slično kao debata oko vakcina tokom kovid perioda.
Intuicija mi govori da i nisi narocito uspesan u ovome.

Pravimo liste za staljinisticke chistke.

Ne budi previse samouveren.

У психологији је познато 'пројектовање' сопствених особина на друге . Јер си дебил ...

...а о теми ... Нема 'неистога мишљења' већ различитих интереса и метода ... Теби је интерес оно што ради АВ ..а метод је нацистички

Ево како ваш вођа прича са 'неистомишљењем'

vucic_instagram_buducnost_srbije.png
IVlI8s.gif
skot.gif

Ћаци нису моји неистомишљеници.

Наиме,

неистоМИШЉЕНИК. Дакле, неистомишљеник би морао да мисли.

Ћацад су лоботомизирани. Они не умеју да мисле, тако да нису неистомишљеници.

Само празна љуштура. То личи на човека, али човек није.

Ја више не објашњавам.

Ови из СНС картела знају сами да су олош, багра, говна, лопови и љиге, па ту нема шта да се објашњава.

Back