komsije

Зграда у којој сам становао раније 5.спратница, неко је украо цео олук у току ноћи. Нико није ни видео ни чуо, а олук вертикалом тик уз њихове станове.

За Џорџову ситуацију - ја бих се фрапирао, хаха

sad cu da zvucim ko moja baba branka (sta god se nekome dogadja ili boli ga i njoj je isto to) meni dolazio komsija, da pregleda oluke, jer sigurno nisu dobro uradjeni, ne moze da spava od nekog zveckanja :D

Komšinica, stan ispod mog, redovno dolazi da vidi kako je kod nas okrečeno, šta smo novo kupili, kako smo napravili razmeštaj :lol: Kaže žena mi mlad znamo da uredimo stan, pa bi i ona na nas da se ugleda. :lol:

Pustim je ja sve da obiđe, skroz mi je simpa.

Moj muž je ne voli.

Kaže da nije baš sva svoja, jer se šminka kad ide na pijacu. :lol:

A našminka se kao Džoker, jbt :lol:

hehehe mozda je i moj komsija hteo da vidi kako je pricvrscen oluk pa da ukrade preko noci :D
a iz komsiluka mi niko nije bio u kuci i mnogo su radoznali, veru se po drvecu da vide sta se radi i takoooo, vec sam se zalila da sam morala zavese i draperije da kupim :D

Па та поправка од 200 је само инад вашег стана, а чак ни то није ваш посао, него сте ви били принуђени да посао одрадите. То је посао кућног савета.
Рече МрсБ, кад се прави изолација крова, то оптрилике по стану кошта 200-400 € и у обавези су сви да плате. Кад се људима припрети судом, да виш како трче да плате. Нормално, све мора да буде поштено и по рачуну, да се не пуне џепови лопова - преЦедника СС (Принц Еуген).
Има и та фора, као млади сте људи, па лукаве комшје и рачунају да могу да вас негде измузу да пристанете да сносите трошкове који нису само ваша обавеза, него свих и подјенако.

pa da... ajde kao da se ne zameramo komsiluku, tek smo dosli.. a predsednik skupstine stanara kao i svi ostali su bili u fazonu, sta nas briga nama ne curi, sto rece ovaj decko gore, boli me tuki za lift ne koristim ga, e tako ni njima ne treba krov, resice to ovi kojima treba... tako da smo se nas sest stanova sa petog iscimali, svako odradio iznad svog stana, a ovi ostali nista... a predsednik kucnog saveta je tako azuran da je popravka zgrade posle zemljotresa ostala neodradjena jer dok je on skupio svu potrebnu dokumentaciju pare iz budzeta vec bile potrosene :confused:

pa jeste i bolelo bi te uvo za krov kad prokisne, sta te briga, sta ce ti... tako isto ovi sa vrha mogu da se prave sasavi kad izlije kanalizacija i poplavi podrume i vesernice npr... to nije resenje... mora da postoji obaveza svih, na zalost kod nas to obicno bude pod pretnjom, inace propade i zgrada i stanari
ja sam na vrhu npr, i prosle zime kad je prokislo zbog snega sami smo mi na vrhu to resavali... da ne spominjem sto su se i ovi ispod nas becili jer je voda prosla pa jos pokusali da nam uvale kosku da platimo krecenje... kad je doslo prolece i vreme da se krov radi nigde nikog... sami smo platili majstora i prepravku 200 eura... sledeci put cu tako lepo da usetam u najblizu advokatsku kancelariju i da tuzim gomna, a onda da prodam stan prvim gancima koji budu pitali i da kupim kucicu ogradjenu bodljikavom zicom... i struju cu da pustim u ogradu i da okacim KOMSIJE MRSH!

Podrzavam ideju. Meni je sad malo i cudna pomisao da oko stotinak ljudi zivi pod istim krovom.
Mada vecini ljudi smeta da zive na periferiji...E pa gospodo,izaberite sta vam je bolje :) Meni je bolje da se baskarim u kuci,bez raznih idiota koji zive bukvalno 2 metra od mene .

pa da... ajde kao da se ne zameramo komsiluku, tek smo dosli.. a predsednik skupstine stanara kao i svi ostali su bili u fazonu, sta nas briga nama ne curi, sto rece ovaj decko gore, boli me tuki za lift ne koristim ga, e tako ni njima ne treba krov, resice to ovi kojima treba... tako da smo se nas sest stanova sa petog iscimali, svako odradio iznad svog stana, a ovi ostali nista... a predsednik kucnog saveta je tako azuran da je popravka zgrade posle zemljotresa ostala neodradjena jer dok je on skupio svu potrebnu dokumentaciju pare iz budzeta vec bile potrosene :confused:

Sto bi neko placao lift ako ne udje u njega ni jednom ? To je idiotarija. Za krov se slazem,bez njega se ne moze,ali bez lifta se moze.

svaka cast, samo nije bas vreme da mozes da biras nego zivis tamo gde mozes da priustis... to sto ti zivis u maminoj i tatinoj kuci pa je nazivas svojom je drugi padez, neki su tako nasledili stanove i zive tu iako mastaju o kuci i triJes ari placa, al prc... tu si gde si
a lift... pa gle, i moja tetka zivi u osmospratnici sa liftom na prvom i placala je lift kao i svi ostali stanari iako ga nije koristila... e a onda je ostarila i obolela pa danas ne bi mogla da izlazi iz stana da nije tog nekad nepotrebnog lifta... to je svojina i obaveza svih stanara zgrade, kao kad bi fasada kuce u kojoj zivis propala a ti uzmes da popravis samo fasadu na delu kuce gde je tvoja soba :lol:... uostalom, jel neces da odrzavas zgradu u kojoj zivis, odseli se negde gde ne mora... a mora svuda... dakle mozes ili da se slozis ili da se slozis, ako gomno nisi

Па, мењајте га, мандат шредседника СС траје 2 године, кад је био земљотрес? :)
Није ствар у замерању. Не би требало да идете линијом мањег отпора и радите нешто што није ваш посао.
Код нас су људи тужени и на крају од 60 станова , 2 су улаза и никад не знам колико је у једном станова, можда није платило троје, а радови су завршени.
Без икаког "замерања" и скандала.
Код нас нпр. СС добија, а сигурно и код вас, од општине-града, део новца који је намењен текућем одржавању.
Није то нека пара годишње, али је довољна да се среди инсталација, прекречи и слично.

Poslednja izmena:
ma mi smo ga tu zatekli kad smo dosli, on bataljivao al nece niko drugi jer znaju s kakvim stvorovima imaju posla... a nama lakse bilo da damo 200 nego da se bakcemo sa smradovima
od zemljotresa ima 2 godine :lol: sreca pa nije strasno
ma kakvo crno odrzavanje... sami placamo cak i ciscenje zgrade, pa ni to neki ne placaju a 150 din mesecno... zao im 30 din sijalicu, krsimo vrat po mraku...

Poslednja izmena:
svaka cast, samo nije bas vreme da mozes da biras nego zivis tamo gde mozes da priustis... to sto ti zivis u maminoj i tatinoj kuci pa je nazivas svojom je drugi padez, neki su tako nasledili stanove i zive tu iako mastaju o kuci i triJes ari placa, al prc... tu si gde si
a lift... pa gle, i moja tetka zivi u osmospratnici sa liftom na prvom i placala je lift kao i svi ostali stanari iako ga nije koristila... e a onda je ostarila i obolela pa danas ne bi mogla da izlazi iz stana da nije tog nekad nepotrebnog lifta... to je svojina i obaveza svih stanara zgrade, kao kad bi fasada kuce u kojoj zivis propala a ti uzmes da popravis samo fasadu na delu kuce gde je tvoja soba :lol:... uostalom, jel neces da odrzavas zgradu u kojoj zivis, odseli se negde gde ne mora... a mora svuda... dakle mozes ili da se slozis ili da se slozis, ako gomno nisi

Zasto zivis onda u zgradi koja ima 20 spratova ...Ima dosta zgrada,barem u mom kraju,sa 3 sprata maksimum ( zajedno sa prizemljem)...Manje ljudi,manje debila...

Zasto zivis onda u zgradi koja ima 20 spratova ...Ima dosta zgrada,barem u mom kraju,sa 3 sprata maksimum ( zajedno sa prizemljem)...Manje ljudi,manje debila...
uh,moram da te demantujem.
dugo sam zivela u lepoj staroj `zgradi`,na poslednjem I spratu,na kome su se nalazila 3 stana,i u prizemlju 3 (od kojih jedna bila prodavnica,pa je ne racunam u komsiluk)....znaci bilo je 5 `porodica` (ukupno 9-oro ljudi)
nit` manje zgrade,nit` manje ljudi u jednoj zgradi,nit` vecih idiota-ukljucujuci i mene.bila sam normalna i pristojna u pocetku,ali kad sam videla da sut s rogatim ne moze,ponasala sam se upravo onako kako su se i oni ponasali.krala zajednicku struju,treskala vratima kad izlazim iz stana,jako pustala muziku (pogotovo u vreme odmora),brisala blatnjave noge na njihove otirace,dovikivala se sa gostima koje ispracam kroz hodnik u bilo koje doba dana i noci,sitno djubre koje su bacali ispred mog podruma sutirala sam ravnomerno ispred njihovog (trudila sam se da im rasporedim jer ne znam tacno ko je bacio),na zid koji me deli od komsije stavljala sam casu i prisluskivala ceste svadje sa zenom (njega sam jednom uhvatila kako je priljubio uvo na moja vrata...tako sam naglo otvorila da mi umalo nije upao u stan)...i taaaako
sreca i za mene a verujem i za njih da sam se odselila.iskustvo je zaista odvratno,ali sa budalama nisam mogla drugacije-jedino da im se pridruzim

Pa dobro,ja se opet vracam na pocetnu misao...U zgradi ,gde krov delite sa vise razlicitih porodica uvek ce biti problema nekih. Ziveo sam ja u "maloj" zgradi sa 4 sprata i nije bilo vecih problema,ali bilo ih je naravno ( doduse mnogima bi to bili veci problemi). Npr nocima nisam mogao da zaspim zbog bolesnog coveka iznad mene koji je dozivao zenu,a ista ta zena je tresla tepihe po nasem vesu. Takodje ispod mene je u stancicu od 25-30 kvadrata zivelo 9-toro ljudi ( stariji bracni par,sa dve cerke,jedna sa muzem i dvoje dece ,a druga sa malim detetom i muzem koji je povremeno dolazio jer je radio u Svici).

sve-kako se kome zalomi
sad zivim u zgradi koja ima 8 spratova....milina od tisine!neverovatno.cesto se pitam ima li zivih ljudi ovde u zgradidesi se naravno da neko nesto burgija,ali je to zaista prava retkost.spavam sa `ulicne` strane,ali je ulicica jednosmerna,pa nema buke.lepota!

uh,moram da te demantujem.
dugo sam zivela u lepoj staroj `zgradi`,na poslednjem I spratu,na kome su se nalazila 3 stana,i u prizemlju 3 (od kojih jedna bila prodavnica,pa je ne racunam u komsiluk)....znaci bilo je 5 `porodica` (ukupno 9-oro ljudi)
nit` manje zgrade,nit` manje ljudi u jednoj zgradi,nit` vecih idiota-ukljucujuci i mene.bila sam normalna i pristojna u pocetku,ali kad sam videla da sut s rogatim ne moze,ponasala sam se upravo onako kako su se i oni ponasali.krala zajednicku struju,treskala vratima kad izlazim iz stana,jako pustala muziku (pogotovo u vreme odmora),brisala blatnjave noge na njihove otirace,dovikivala se sa gostima koje ispracam kroz hodnik u bilo koje doba dana i noci,sitno djubre koje su bacali ispred mog podruma sutirala sam ravnomerno ispred njihovog (trudila sam se da im rasporedim jer ne znam tacno ko je bacio),na zid koji me deli od komsije stavljala sam casu i prisluskivala ceste svadje sa zenom (njega sam jednom uhvatila kako je priljubio uvo na moja vrata...tako sam naglo otvorila da mi umalo nije upao u stan)...i taaaako
sreca i za mene a verujem i za njih da sam se odselila.iskustvo je zaista odvratno,ali sa budalama nisam mogla drugacije-jedino da im se pridruzim

kakav splet igara

Back