komsije

i kod nas smrdi jer nema svetlarnik, pa smo izbusili rupu i ugradili ventilator da koliko toliko cirkulise vazduh... a pali sekad se upali svetlo u hodniku... i to je nekima smetalo, zato sto se ventilator cuje :roll: a i skocice im stavka zajednicke potrosnje na racunu za struju
a babu sa mackama imamo u zgradi do nas... skoro je baba iz nase zgrade pobacala kroz prozor neke dotrajale pastete, kao da pojedu macke, bolje nego da baci, a ova druga izadje i pokupi i prenese pod svoj prozor :lol:

Имам велики проблем. z:hm:
Комшије од горе праве хаос, годинама... а ови испод нас оптужују да смо ми криви за то што немају мир и да ми то радимо! :zroll:

Речено им је да нисмо, могу и да провере да хоће али (пошто су у одличним односима са њима) не пада им на памет то да раде!
Не треба да подвлачим да се ради о примитивним и лошим људима.

Е сада мене занима како се заштити? Да ли да их игноришем, да пустим да им Бог пресуди или нешто треће? :zcool:
Значи неправда у односу на нас који смо више од 20 година ишли на прстима да би онај испод имао мир,
а сада тај исти нас оптужује ни криве ни дужне да ми правимо буку и хаос, да му ми стварамо немир и не жели да схвати да није у праву...
Катааастрооофа! z:cry:

Sasvim ok. komsije,osim jedne"ludace",pisala sam na nekoj temi o njoj,koja non-stop urla na decu,muza.Nekad pomislim da cu jednog dana videti kako ih sve "baca" preko terasez:lol:a nije mi ni jasno kako oni sve to trpe,histericna uzas jedan.
Jeste da je to njihov problem,meni smeta jer se sve cuje u mom stanu,bukvalno svaka rec.
Nema mi druge nego da stavljam dobru izolaciju,jer ne verujem da nju moze iko smiriti i ucutkatiz:mrgreen:

ја сутра путујем
таман да не гледам комшије
и баш фино, кад се вратим, они ће да отптују и мирна Бачка

Ljudi, zna li ko kolko traje susenje (dimljenje) mesa? Komsija improvizavao neku pusnicu, udavi nas dimom! Neprijatno mi da ga pitam, a vec se oduzilo... Danas mi bilo doslo da se pravim luda i da zovem vatrogasce!

Ljudi, zna li ko kolko traje susenje (dimljenje) mesa? Komsija improvizavao neku pusnicu, udavi nas dimom! Neprijatno mi da ga pitam, a vec se oduzilo... Danas mi bilo doslo da se pravim luda i da zovem vatrogasce!

ne nego ponesi flasu vina,pa kazi e komsija znam da imas,pa da zamezimo :lol:
ja svoje ne poznajem,javljam im se u hodniku ali van zgrade nema sanse da bih ih prepoznala
u principu tu svako gleda svoja posla,u dobrom i losem smislu i navikla sam se na to,danas kad bi mi neko pozvonio da donese kolace (sto je npr u bg u zgradi mog brata svakodnevna pojava) ja bih pala u nesvest

У згради не верујем да суши.
Имају Пречани и канцер-сушење од 3 дана, вероватно је за предстојеће празнике.
Или могуће и да суше негде другде, па због темп. морају да додају дим да им се месо не уцрвља.

ma strasno! zbog magle i vlage dim ne ide u visinu... dvoriste mi puno dima a o otvaranju prozora sa te strane kuce mogu samo da sanjam...

ideja o flasi vina nije losa ali... te komsije su se doselile pre tri god (inace su poreklom iz okoline Knina) i samo se pozdravimo ako se sretnemo na ulici. nekako nismo na istim talasnim duzinama :) ... i drugo - post je, ne jede se meso :)

@ razvigor - molim te prevedi ovo - Имају Пречани и канцер-сушење од 3 дана :dontunderstand:

БарбараБ, експрес сушење које траје пар дана.

Пошто ти смета дим, а узрок је ветар који дува у правцу твоје куће, покушај да направиш ветрењачу која би усмеравала дим на другу страну.
У међувремну, док је будеш градила, заборавићеш која јој је првобитна намена била и-решен проблем.

БарбараБ, експрес сушење које траје пар дана.

Пошто ти смета дим, а узрок је ветар који дува у правцу твоје куће, покушај да направиш ветрењачу која би усмеравала дим на другу страну.
У међувремну, док је будеш градила, заборавићеш која јој је првобитна намена била и-решен проблем.

:zblesav::zblesav::zblesav:

Verovatno bi moje komšije da postuju na ovoj temi, sad napisale kako se u divnu, mirnu i složnu zgradu doselila grozna porodica koja uključuje veš mašinu noću i uznemirava starije komšije.
Tako reče neki tip na sastanku skupštine stanara u zgradi u koju sam se doselila pre 2,5 meseca. Kaže, "u poslednje vrijeme je primećeno da neki stanari uključuju veš mašine noću, to nema smisla, to nikad nije bilo. I to u 2-3 ujutru. Dobro, u 5, tad se već ustaje za posao".
Ja ćutim, neću da se ističem na prvom sastanku, pravim se da nemam pojma o čemu priča. Komšinice u pola glasa izjavljuju da i one uključuju mašinu noću po jeftinijoj struji....
I okačiše sutradan upozorenje da se ne uključuju veš mašine, bušilice i ostali aparati posle 22 h.
Ajd, bušilice, ok, ali veš mašine?! :dontunderstand:
Ima li medju vama još tako loših komšija kako što sam ja, pa uključuju veš mašinu noću?

Мачку о реп, МрсБи. Не постоји јефтина дневна тарифа. Скупштина станара не може да упозорава станаре, може да културно замоли људе да имају обзира.
Ни један закон нити пропис не могу да забране укључивање веш-машине ноћу што већина грађана и практикује.
Кад буду увели јефтину тарифу, а оне не буде у време кад већина запослених ради, е, тек тада ће моћи да Скуп. станара упозорава власнике станова да не користе погодности које им даје држава.

Ми сад као гласамо за мењање целог лифта. Дотрајао је и треба да се мења, нема спора.
И сад, предлог је, што је добро, да прво дође извођач, све измења, добијемо нови лифт и тек онда да плаћамо.
Није јефтино, чакштавише, око 40-50€ би нас коштало на рате на 2 године сваког месеца :)
Ја бих то платио, али приземље, први и 2. спрат неће сигурно.
Алтернатива је, јебигасад, да лофт скроз цркне.
Иначе, ја оно, чишћење и било која уплата на рачун Ск. станара нема теорије да пристанем. Само преко инфостана долази у обзир уплата.

А можете ви да замислите идиота. Као правили степениште и скењали тотално, сад кад пада киша прескачемо неке цигле да уђемо.
Ај, ја ћу да рипим, а нека баба има да се удави у бари.
Какав је то кретен од пецедника, не могу да вам дочарам.

Back