komsije

Ne mozes nista da uradis da zaustavis to,jedino mozes ti njima nekako da zagorcas. Evo ja zivim na prvom spratu,a u prizemlju zive neki ljudi (njih 9 u jednosobnom stanu) i tacno ispod mog prozora klinci jos njih nekoliko iz zgrade i komsiluka vilene,deru se,psuju. Zato im raspalim Sabaton u 3 ujutru....

Poslednja izmena:
Ne mozes nista da uradis da zaustavis to,jedino mozes ti njima nekako da zagorcas. Evo ja zivim na prvom spratu,a u prizemlju zive neki ljudi (njih 9 u jednosobnom stanu) i tacno ispod mog prozora klinci jos njih nekoliko iz zgrade i komsiluka vilene,deru se,psuju. Zato im raspalim Sabaton u 3 ujutru....

Drza nas u saci fakticki, jer ako divljam u tri ujutru, moze da mi dodje policija, i sta cu onda... ionako su vec svakom studentskom stanu pozvali policiju, mi smo sledece na tapetu.
Koliko mi idu na zivac, ima ja da pozovem pandure usred popodnevnog odmora, sta me briga sto su klinci u pitanju... samo cekam da slome nesto onim skupim kolima na parkingu, onda su obrali bostan. :mrgreen:

Ja imam drugi problem:D
Komsija manipulator me smara kako pravim buku (da definisem buku po njemu: hodam po stanu, perem sudje, usisavam) ... Kad sam se uselila u stan moralo je da se sredi, busi, on se odmah zalio ... Posle godinu ipo pojavio se sa bebom od par meseci da me zamoli da ne pravim buku:roll: (koju buku covece po sred ispitnog roka, inace, ucim ko budala zadnih godinu dana da bih zavrsila fax) nisam cak ni zurku useljenja pravila:sad2:

Elem, izvrsistala sam se na njega za sve pare i rekla da cu ja zvati policiju ako ga vidim na svojim vratima jer ja da hodam po jajima u svom stanu ... NECU! A buku stvarno ne pravim, zivim kao i svi ...

Ja imam drugi problem:D
Komsija manipulator me smara kako pravim buku (da definisem buku po njemu: hodam po stanu, perem sudje, usisavam) ... Kad sam se uselila u stan moralo je da se sredi, busi, on se odmah zalio ... Posle godinu ipo pojavio se sa bebom od par meseci da me zamoli da ne pravim buku:roll: (koju buku covece po sred ispitnog roka, inace, ucim ko budala zadnih godinu dana da bih zavrsila fax) nisam cak ni zurku useljenja pravila:sad2:

Elem, izvrsistala sam se na njega za sve pare i rekla da cu ja zvati policiju ako ga vidim na svojim vratima jer ja da hodam po jajima u svom stanu ... NECU! A buku stvarno ne pravim, zivim kao i svi ...

Savrseno znam kako ti je. A sto je najgore, oni prvi uopste ne postuju ono sto traze od tebe.

Takodje mi se i ovo desilo:
Komsija mi je djubre zatekao ispred mog stana... Crni dzak sa djubretom. Krenem da ga izbacim u kontejner, kad ono imam sta da vidim - covek sav sadrzaj kese prosuo na moj otirac. Ne znam iz kog razloga, nije zapeo, jer sam izletela kad sam cula dranje... to je sve bilo na moj racun. U zivotu ga nisam videla pre toga. Zato sam mu napravila takvu zurku za Novu godinu, pamtice je citavog zivota.

Kad sam ja bila klinka i igrala se ispred zgrade, redovno je neka baba sa 4-5.sprata bacala đubre na nas, gađala nas otpacima, čak je i par puta prosula vrelo ulje na nas. :roll:
Eto ti ideje...
Ali meni nikad neće biti jasno kako deca da se tiho igraju na ulici...:think:

Kako izlazite na kraj sa komsijama koje vas dovode do ludila? Prave previse buke, ili nesto slicno...

Mene moje izludjuju, pogotovo njihova deca. Igraju se po ceo dan na parkingu, to odzvanja, i izgleda mi kao da mi se igraju pod prozorom, a na 4. sam spratu. Vriste, svadjaju se, psuju... strasno, po ceo dan.
Danas sam resila da im se osvetim, pet minuta pred pocetak popodnevnog odmora (14:55) sam raspalila Verdijevu operu na maksimum, cisto pet minuta da ih izludjujem. Pet minuta nakon popodnevnog odmora (17:05), tacnije sad... planiram da raspalim Nightwish, pa da vidimo ko ce tu koga
. :besna:

А поре него што си почела да се ''светиш'' јеси ли пробала да сиђеш доле и лепо замолиш клинце да се поиграју негде другде јер си јако уморна и треба да одспаваш?:confused:
Мислим - то би можда и дало неке позитивне резултате, а за твоју ''освету'' их вероватно боли дупе..:confused:....једино ако се ти боље осећаш јер си им вратила истом мером и тиме се показала једнако неувиђавна према другим комшијама...с том разликом што су оно деца а ти одрасла....:roll:

Poslednja izmena:
Kad sam ja bila klinka i igrala se ispred zgrade, redovno je neka baba sa 4-5.sprata bacala đubre na nas, gađala nas otpacima, čak je i par puta prosula vrelo ulje na nas. :roll:
Eto ti ideje...
Ali meni nikad neće biti jasno kako deca da se tiho igraju na ulici...:think:

To nije ulica, to je parking, koji se nalazi izmedju zgrada, i sve odzvanja. Ulica se nalazi sa druge strane, a park i igraliste odmah preko puta.
Dosta porodica, koje gledaju na parking su se zalile da su nemoguci.
Ne vidim razlog da ih roditelji ne puste da se igraju negde drugde, nisu toliko mali.

Ne, nisam tolika rospija, samo ne mogu da ucim od njih. :)

А поре него што си почела да се ''светиш'' јеси ли пробала да сиђеш доле и лепо замолиш клинце да се поиграју негде другде јер си јако уморна и треба да одспаваш?:confused:
Мислим - то би можда и дало неке позитивне резултате, а за твоју ''освету'' их вероватно боли дупе..:confused:....једино ако се ти боље осећаш јер си им вратила истом мером и тиме се показала једнако неувиђавна према другим комшијама...с том разликом што су оно деца а ти одрасла....:roll:

Dva puta.
Prvi put sam dobila plazenje u facu uz neartikulisane glasove od jednog klinca.
Drugi put apsolutno nisam bila registrovana.

Ne treba d ase odmaram i da spavam, vec da ucim...
A posto je jedino nocu mir, onda sam pocela da praktikujem da to radim nocu...

Ти им пришла потпуно пријатељски, насмешена, и изложила им своју муку (да мораш да учиш), а они ти се избекељили у фацу??? :think:

Ти им пришла потпуно пријатељски, насмешена, и изложила им своју муку (да мораш да учиш), а они ти се избекељили у фацу??? :think:

Naravno, ja sam u dobrim odnosima sa klincima iz moje zgrade, kako da budem neprijatna prema njima?! Tog malog ne poznajem, verovatno da je iz druge zgrade.

Naravno, ja sam u dobrim odnosima sa klincima iz moje zgrade, kako da budem neprijatna prema njima?! Tog malog ne poznajem, verovatno da je iz druge zgrade.

Па, шта су они рекли када си им пришла и објаснила ситуацију? Мислим, кажеш да си у добрим односима са њима...па ми сад није јасно....:confused:

Па, шта су они рекли када си им пришла и објаснила ситуацију? Мислим, кажеш да си у добрим односима са њима...па ми сад није јасно....:confused:

Prisla, rekla: "Jel mozete da budete malo tisi?"
Dobijem odgovor od malog kojeg ne poznajem, ostali nisu nista rekli. Kad sam se popela gore, sa terase sam cula najstarijeg od njih kako im govori da se malo utisaju.
Ne verujem da sam ja to izdejstvovala, vec i starije zene u prizemlju koje su vikale na njih (mislim da je jedna od njih majka od nekog).
Recimo danas su se potukli, izvredjali i izvristali, pa je morala da silazi predsednica kucnog saveta, koja je takodje majka od jednog od aktera svadje. E onda je pocela da se svadja sa drugom zenom, pretpostavljam majkom drugog aktera svadje. Opsti haos.

Ispala sam potpuno bezdusna, a u sustini... komsiluk je nenormalan. Zovu policiju kad se neko parkira na pogresno mesto. Na spratu imamo sina koji se svadja sa majkom, tako da ga cuju svi, verovatno da ima i fizickog okrsaja.
A meni dolaze da lupaju na vrata cim pocnu klimu da mi montiraju.

Mislim da to stvarno nije fer.

''Је л' можете да будете мало тиши'' може да се каже на разне начине....:confused:
Верујем да би се деца потрудила да ти изађу у сусрет да си им пришла на адекватан начин.

То су само деца, њихов посао и јесте да се играју по цео дан, да вриште, бију се, довикују се... ненормално би било да то не раде.;) Дете које седи мирно по цео дан, у тишини, или је болесно или зависно до компа... :mrgreen:
Поента је само у томе да ли заиста желиш да издејствујеш мир и тишину бар на кратко у време одмора (на дуже немаш право), или ти је пак циљ да испразниш свој бес због тога што те бука омета у пословима...:think:

Ако је прво у питању - онда добро проанализирај шта је било погрешно у твом наступу. ;)

Илустрација:
Замисли да си у градском бусу, седиш, а стане ти изнад главе нека баба и почне тираду:''Ово нема смисла! Ови млади заузели сва места и баш их брига, а ми старији морамо да стојимо! Какав безобразлук и неваспитање!''
Да ли би јој уступила место? :zper::mrgreen: Ја, богами, не бих...па да има двапут по сто година...:cool:
А да каже:''Извини, душо, јако ме боле ноге и тешко ми је да стојим, бојим се да ћу пасти кад закочи. Можеш ли, молим те, да ме пустиш да седнем само до друге станице?'' ;):)
Прва баба је оправдано љута, али својим наступом неће добити место у аутобусу, али ће јој можда бити лакше што се искалила на некоме...:roll: Друга баба ће пробудити емпатију и мало ко ће имати тако дебео образ да јој се избекељи...:)

ova Hellen je baš neka proračunata opasnica.
ništa emocije, govor srca, ovo ono, nego samo razum i nauka.
i kako posle čovek da joj ne ustane...

Ja mislim da nije moguće da klinci budu tiši dok se igraju na parkingu između dve zgrade. Jer se sećam da sam i ja bila klinka koja se igrala na parkingu između dve zgrade. I čim ima više od dva deteta, to je galama. Nemoguće je igrati se u tišini.
Pogotovo što je akustika takva. Živela sam na vrhu solitera, a noću kad bi se stišao saobraćaj, mogla sam da čujem komšije koje sede u dvorištu svoje kuće pored moje zgrade. Znači, delilo nas je 10 spratova i visoko prizemlje, ljudi sede i pričaju, a ja sve razgovetno čujem.

Mislim, verujem ti da ti smeta, ali tu nema pomoći. Tako je kad se živi u blokovima zgrada. :aha:

dva ulaza od mog ima kafic sa prelepom bastom, svracaju cesto roditelji sa klincima na sladoled. skoro im je jedan matorac sa petog sasuo punu kofu vode dole jer ne moze vise da podnese decu :eek: da sam bila tamo kojim slucajem, otisla bih mu na peti i naterala ga da pojede tu kofu :evil:

Kada vas zaboli, a hitna pomoc ne moze da stigne na vreme, necete zvati brata u Australiju da vas odvede do bolnice, vec cete se obratiti najblizem KOMSIJI za pomoc.
Dobar komsija, zlata vredi.

Ja mislim da je najpametnije pozvati taxi. Uvek sam mislio da su najjeftinije one stvari koje se plate novcem. Ne bi mi palo na pamet da pozovem komsije. Naravno, pomogli bi mi oni, ali bi sutra cela zgrada znala sta se desilo. A za dva dana bi me pitali da odvezem njihove roditelje do autobuske... Ja sam sa mojim komsijama iskljucivo na "dobar dan".

Back