komsija zivi sa psima

Juče je dolazila komunalna inspekcija.Došlo njih troje ali nisu hteli ni da pridju tom smradu. Kažu da zakonski oni nemogu ništa da nam pomognu, već da moramo da tužimo budalu. Milicija već nekoliko puta dolazi ali naravno budala ne otvara vrata.Čekamo pomoć Orke. Šta bude bilo javiću....

*** jel tesko ukapirati da je covek bolestan??? Jel neko ko ima rak takodje za vas budala? Covek je narodski receno "bolestan u glavu" al je bolestan, pobogu jel to tako tesko shvatiti?

ja mislim da svi to razumeju, ali pravo da ti kazem ne znam nikoga ko u RL ima toliko razumevanja i jos i pokusa da pomogne takvim ljudima koji ne samo da imaju problema nego ugrozavaju okolinu svojim nacinom zivota i ponasanjem. mislim da je ok sto su uspeli da se ista dogovore sa njim pa kakve god pobude bile. niko ne resava tudje probleme dok ne postanu njegovi problemi...

ja mislim da svi to razumeju, ali pravo da ti kazem ne znam nikoga ko u RL ima toliko razumevanja i jos i pokusa da pomogne takvim ljudima koji ne samo da imaju problema nego ugrozavaju okolinu svojim nacinom zivota i ponasanjem. mislim da je ok sto su uspeli da se ista dogovore sa njim pa kakve god pobude bile. niko ne resava tudje probleme dok ne postanu njegovi problemi...

jeste bas tako... ali onda ja tu ne vidim ni razumevanje ni plemenitost...niko coveku nece da pomogne nego hoce da rese svoj problem i usput su obolelog coveka prozvali budalom, pedofilom ili pederom ne secam se vise...milsim koliko daleko ide sve to...nema tu plemenitosti ni razumevanja...bas nasuprot osude i spletkarenja i splitanja kojekakvih prica o homoseksualizmu ili pedofiliji ne znam vise...mislim neka urade sta treba da bi se ratosiljali smrada i zaraze, ali neka takve price osude ostave po strani...neko kaze "budala" a ja se slazem sa look i kazem da to dovoljno govori o njima tj @tema i njemu slicnima koji tako rezonuju....mislim kad tako nesto cujem i meni dodje da se ogradim od ljudi;)...
ako cemo dalje da filozofiramo na temu...sve nadlezne institucije se boje odgovornosti jelte smrdi nece da ulaze, nece da sredjuju...policija ima pravo i da provali u stan ako neko ne otvara, smrad trulezi se oseca unutra...:shock:
posle je pitanje imate li institucije za smestaj pasa i sa smestaj tog coveka...mislim vrtimo se u krug...realno koliko dugo traje zezancija oko svega toga...nadam se samo dobrom ishodu i po jedne i po druge to je sve

ma slazem se ja pile, nisam doduse skroz naskroz pratila to o prozivkama homo i ped. je skoz bezveze. ali za "budala", ne znam mozda bi i ja tako napisala da sam izakana od problema koji me nervira svakodnevno. i nisam napisala da postavljac teme ima razumevanja, nego da u realnom zivotu retko ko ima uopste toliko razumevanja koliko look ocekuje od ljudi... i po meni je plemenitost na delu ne u teoriji stvarno retka i nedosledna cak i kod ljudi koji je povremeno ispolje. ne opravdavam bilo koga, samo ljudi su u glavnom, svi smo glavnom uronjeni u svoj zivot i svoje probleme, pa se retko ko interesuje samoinicijativno da se brine o tamo nekim " budalama" koje ko zna zbog cega zive tako kako zive, a ima ih dosta... nazalost. u bg-u je i smestaj za beskucnike problematican, a o ovakvim slucajevima se tek niko ne brine.

Izgleda da smo na putu da rešimo problem. Komšija je postao kooperativan. Dobio je struju, i danas je ceo dan čistio, i iznosio smeće iz stana. Naravno da nije uspeo bog zna koliko da uradi, ali opet je to veliki korak za celu ovu stvar. Nadamo se da će ovakvo njegovo ponašanje potrajati, i dovesti do najboljeg za sve. Obećao je da će osloboditi pse.

Izgleda da smo na putu da rešimo problem. Komšija je postao kooperativan. Dobio je struju, i danas je ceo dan čistio, i iznosio smeće iz stana. Naravno da nije uspeo bog zna koliko da uradi, ali opet je to veliki korak za celu ovu stvar. Nadamo se da će ovakvo njegovo ponašanje potrajati, i dovesti do najboljeg za sve. Obećao je da će osloboditi pse.

Da ste ranije pokazali malo uljudnosti, razumevanja i saosecajnosti verovatno bi se sve davno resilo.

Alal, znam da je tesko izboriti se i sa svojim problemima a kamoli brinuti o tudjim, ali sam jos ranije u temi pisala da treba da pokusaju na miran nacin da rese a ne optuzujuci coveka i zivkajuci policiju itd. I ok je cak i ako nemaju razumevanja, al ne treba onda doci ovde i hvaliti se kako su iz ciste dobrote platili coveku struju:roll:

Mogu da zakljucim samo da mi je neopisivo zao coveka i da mu je sigurno daleko teze bilo bez struje i bez ko zna cega sve jos nego sto je vama bilo mucno dok ste prolazili pored njegovog stana... On se za takav korak sigurno nije odlucio jer mu prija zivot bez struje i u smradu.

Epilog cele priče je sledeći
Komsija je smešten na psihijatrijsko lečenje. Posle velkih problema i psi, koji su ostali sami u stanu desetak dana, su pušteni na ulicu. Nažalost vidno bolesni sada predstavljaju opasnost za veći broj ljudi.

Postovana gospodo

U komsiluku zivi čovek sa psima. U pitanju su lutalice pokupljene sa ulice. Iz tog stana se siri neopisivi smrad, i sve veća buka. Čovek nekomunicira ni sa kim, neradi ništa i živi već nekoliko godina bez struje, vode, grejanja. Veoma se čudno ponaša, sto izaziva strah kod ostalih stanara.Strahujemo
od nekakve zaraze. Smrad koji se sve više širi iz toga stana je sve nepodnošljiviji, tako da je higijenska situacija zabrinjavajuća za širu okolinu, imajući u vidu da se radi o stambenoj zgradi u širem centru grada.Sami psi su zatvoreni na terasi, ili u samim prostorijama dugo vremena,odnosno ne izlaze napolje. Nemožemo ni da zamislimo čime ih hrani, a o nekoj higijeni da nepričamo.Ima ih 10-15 komada.Nadlezne inspekcije ne reaguju.
Ima li ko kakav savet ili predlog sta da radimo?

Slican slucaj... Kod mene u zgradi je zivela jedna baba sa mackama pokupljenim sa ulice posto je imala stranu penziju kupovala im je hranu bolju nego sto cu ja ikad jesti, ali naravno higijena je bila na nultom podeoku i poceo je da se siri neopisivi smrad iz njenog stana. Bilo je leto sunce upeklo u zgradi usper ljudi i deca su povracali kad su prolazili pored njenog stana... Nju smo inace sve redje vidjali ali od punije babe postala je kostur, lice joj je bilo upijeno, a kosa sve redja, vonjala je na nekoliko metara... Ko zna kakve je zaraze pokupila s obzirom da je zivela sa tim mackama koje su se vukle po podrumu jele lovile pacove itd... Inspekciji je trebalo vremena da reaguju ali kada su reagovali "zaplenili" su joj macke... Ona je vriskala plakala, na kraju se i to zavrsilo i morala je da se pomiri sa tim da su macke odnesene... Posle par nedelja pocela je da pije i to bas da se opija, posle jednog incidenta sto je napravila povukla se jos vise i uopste je nismo vidjali... Posle nekog vremena iz stana je poceo da se opet siri(iako nikada nije ni prestajao) smrad...
Pretpostavljate sta se dogodilo..? Baba Mackara je bila mrtva vec neko vreme u svom stanu...

Проблем са људима који имају озбиљних психолошких проблема, који се манифестују
између осталог и тако што ти људи живе у неописивој прљавштини, било да она
потиче од великог броја животиња (за којима се не чисти), или од скупљања ђубрета
и довлачења у стан (било је и таквих случајева), је стварно деликатан и ту комшије
и станари који су директно угрожени, нису ни стручни ни меродавни да помогну. То
су озбиљни психијатријски болесници, којима је неопходна стручна помоћ. Таквим
људима, би требало да се позабави тим људи, а пре свега социјални радници,
посебно уколико та особа живи сама и нема никог од ближе родбине.
У градовима, у зградама поготово, нико нема права да угрожава друге људе, било
буком, прљавштином, смрадом... Нико не би смео да од стана прави депонију, a
претпостављам да постоје јасни прописи у том смислу, само је проблем у томе ко је
задужен за њихово спровођење....:|

Апропо нормалног света, вечерас на вестима (РТС) приказали су Немца старог 74 године, који је држао преко 20 година ћерку у подруму, сексуално је злостављао и са њом имао 7-оро деце...:cry: Цела ствар је сасвим случајно откривена....

Међутим, ово о чему овде причамо је нешто сасвим друго...

Back