Kompletna zaštita vašeg Windowsa - Opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postoji mogućnost, naravno, ali zavisi i koji AV program koristiš i kako je podešen da reaguje prilikom otkrivanja malicioznih fajlova. Neki programi imaju mogućnost dezinfekcije, dok drugi nemaju i nude samo opciju delete. Mada, ako i dezinfekcija ne uspe, prilikom brisanja takvih fajlova oni mogu povući za sobom i nešto "iz okoline" (naravno ne dešava se to uvek). Ali dobro, sve je to cena surfovanja net-om. ;) A taj MT882 je neki ruter ili tako nešto? Nema to veze sa njim.

I ja koristim Kaspersky Internet Security koji ima sve to što ti pominješ i još toga, pa mi ipak nije dovoljan za zaštitu. Mora se koristiti još neki dodatni program tipa... Spybot S&D, Malwarebytes' AntiMalware, SuperAntiSpyware...

:eek: :sad2: Deki ZASTO???

Može, zašto da ne, svi oni spadaju u istu grupu programa koja se zove - AntiMalware. Jer je Malware (skraćenica od Malicius software) zajednički naziv koji uključuje i viruse i crve i trojance i rutkite, spajvere, advere, dajlere... itd. itd. Ja koristim i jedan i drugi, a pored njih i Spybot S&D, tako da s'vremena na vreme pustim neki od njih da mi pročelja komp. Neće smetati jedan drugome, ali se naravno podrazumeva da ih ne uključuješ u isto vreme.

Nisam odavno bio na forumu,i čitam pa nemogu da verujem koliko se različitih programa za zaštitu nude i po koliko programa ljudi koriste dabise zaštitili od virusa,spamova,malwarea....
A nemogu da verujem koliko se programa predlažu da ljudi instaliraju.
Pa bih molio moderatora da potseti sve ove na forumu ili obnovi temu(mislim da je bila na forumu) o programu Acronis true image home ili duha koji je možda najkorisniji od svih.I dase skrene pažnja svima da netreba da instaliraju sve i svašta jer time prave veće probleme.
Jedan antivirus,jedan anti malware,i acronis.Ili samo KIS i acronis.

Acronis se i dalje nalazi u okviru lepljive teme Tutorijali na pdf-u Softver, a što se tiče programa tačno je da ljudi predlažu sve i svašta, verovatno na osnovu svog ličnog iskustva sa dotičnim programima, tako da je na samim korisnicima šta će od toga izabrati. I ja koristim KIS, ali pored njega tu su i Spybot kao i Malwarebytes da mu priteknu u pomoć, jer ipak se on sam, bez obzira koliko da je dobar (a jeste nesumnjivo) ne može izboriti baš sa svim napastima. Jer nijedan program nije toliko kompletan i moćan, da bi bio sam sebi dovoljan. ;)

Back