Kompletna zaštita vašeg Windowsa - Opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
poz ljudi,videh ja ovde svi napisashe sve i svashta. ccc ja bih vam preporucio jedan AV program a to je Kaspersky Internet security 7.0.0.125. Ima sve u sebi,firewall,anti spam,antivirus,antivirus,mailvirus,proactive defense... Znaci ne treba vam pored njega nishta vishe

toplo ti preporučujem Kaspersky 2009, kao i ostalima koji koriste Kaspersky.
uz njega osećam najveću sigurnost, a ako ne uspem da nabavim licencu posle 2010. moraću da se bacim na NOD i Ad Aware...a do tada me bole brige.

Malo pre sam skinuo nesto s neta, otvorio, video da taj programcic nije to sto bi trebalo da bude, vec nista ne radi, kad ono posle 5 minuta avast (moj anti virus) prijavljuje silne adware, trojance i ostala cudesa.
Lokacije su bile nesto kao c:documents and settings/temp ...
tako nesto otprilike.
Od opcija sam imao popravi (pa pise da ne moze), pa onda premesti u kovceg (karantin), na neke deluje, na neke ne, i/ili na kraju da se obrise.
Dva puta sam radio izvestaj avastu!!!(na netu)
Onda, ja odlucim da uradim sistemsko skeniranje pre podizanja sistema, kad se komp restartovao, dosao je do onog crnog ekrana gde pise windows i one plave kockice sto se mrdaju na desno (pre welcome ekrana), i dalje ni da mrdne.
Pokusao sam opet sa restartovanjem, i ugasio ga, ali nista nije pomoglo.
Odlucio sam da izbrisem operativni sistem i da sve instaliram ispocetka, ali sam imao nesto vazno na hardu, pa da bih spasio to, upalio sam komp na safe mode.
Kad preko safe-a uradim sistem restore, vratim ga dan unazad, i radi!!!
Ok. Moje pitanje glasi: "Ima li neki anti virus koji nece ovo dozvoliti ( sa avastom sam prezadovoljan, ali posle ovoga sam promenio svoje misljenje)? Neki koji ce inficirani fajl popraviti? Preporucite mi najbolju mogucu zastitu od ovih "zivotinjka", ne pitam sta kosta (ako nije skupo :klap: hahaha).

Unapred hvala.

Ja licno koristim Kasperski AV 2009,
Koristio sam dugo BitDefender I bio veoma zadovoljan,sa KAV 2009. sam jos zadovoljniji.
Bilo koji od odva dva AV da koristis neces pogresiti,
A sto se tice Avasta,NoD 32, AVG i sl. moje licno iskustvo nije bog zna kakvo ps.nisam bio zadovoljan.
Pored njih su mi ulazila svakojaka čuda u komp i nisu mogli da ih uklone i ako ih nađu prilikom skeniranja.
Sto se tice NOD 32. po meni je to cist krš od AV.Govorim iz ličnog iskustva posto ga koristi i moja firma,naravno uvek ima onih koji vole da obidju XXX sajtove i sl. NOD na tim sajtovima pusta viruse i trojance ko da ne postoji.
Verovatno ima i onih koji su zadovoljni sa AV. koje sam ja iskritikovao to je stvar ukusa i iskustva.
Vidi sta će ti reci i ostali članovi foruma.
Moji fa voriti su Kasperski i BitDefender 10.

Neslusaj te price oko nekih AV, koje svi hvale ali su u stvari krs. Naravno da ce mu biti dobar i da nece imati virusa ako samo ide na ,,normalne sajtove'' naprimer krstarica, posta, livescore...... gde zapravo nema virusa, i sada oni kazu npr. imam nod 32 i nikada nisam pokupio nikakav virus, pa normalno da nije kada neide svukuda. E sada ja cesto idem po raznim sajtovima u potrazi za serial numberima, crackovima...... Jedini AV koji je odgovorio svim potrebama je Bit Defender, ko neveruje moze da zarazi svoj komp pa da proba sa nekim drugim da obrise, u vecini slucajeva drugi AV uopste nemogu da prepoznaju infekciju. To govorim iz iskustva jer sam koristio sve poznatije antiviruse sem Avire, i sasvim sam siguran da je Bit Defender vrh, znaci pored njega i neki anti spyware, svako ima svoj izbor, ali ja ti preporucujem Spyware Detector, probaj pa ces videti zasto ga hvalim.

Neslusaj te price oko nekih AV, koje svi hvale ali su u stvari krs. Naravno da ce mu biti dobar i da nece imati virusa ako samo ide na ,,normalne sajtove'' naprimer krstarica, posta, livescore...... gde zapravo nema virusa, i sada oni kazu npr. imam nod 32 i nikada nisam pokupio nikakav virus, pa normalno da nije kada neide svukuda. E sada ja cesto idem po raznim sajtovima u potrazi za serial numberima, crackovima...... Jedini AV koji je odgovorio svim potrebama je Bit Defender, ko neveruje moze da zarazi svoj komp pa da proba sa nekim drugim da obrise, u vecini slucajeva drugi AV uopste nemogu da prepoznaju infekciju. To govorim iz iskustva jer sam koristio sve poznatije antiviruse sem Avire, i sasvim sam siguran da je Bit Defender vrh, znaci pored njega i neki anti spyware, svako ima svoj izbor, ali ja ti preporucujem Spyware Detector, probaj pa ces videti zasto ga hvalim.
Jbga.Ko zna zna.
Poslusaj ovaj savet i neceš se pokajati.

Ja sam ti rekao sta da radis pa kako hoces, samo nemoj slucajno da se zeznes da instaliras Norton, za Aviru sam rekao da neznam, za Norton svako ko zna iole o AV i ko je imao ozbiljnijih problema sa virusima ce ti reci da je Norton slab.

samo ako je krekovan,ja ga koristim naravno sa licencon imam ga od 2005 i jos nisam imao probl. i posecujem razne sajtove.:bye:

Nisam od onih koji posecuju visoko rizicne sajtove, ali sa svog stanovista mogu da kazem samo reci hvale za Aviru. Ne opterecuje sistem i veoma pouzdan. Kontrolisao sam ga u toku dve zadnje godine koliko ga koristim drugim AV i pokazalo se da mu nista nije promaklo. Naravno ovo je samo moje licno iskustvo. Pozdrav svima.
Pa i nije neki antivirus da znate , ja sam ga koristio i nije nikakav po meni , jer je propuštao sve i svašta . A tek onaj dosadni iskačući prozor koji me je stalno nervirao svojim predlogom da ga kupim, brrrrrr... , e tako sam ga slatko obrisao da nemate pojma.

Što se tiče Nortona imao sam verziju 2004 original i nisam imao problema sa njim , sve do onoga momenta kada je istekla liocenca , čak je i njegova deinstalacija protekla glatko i bez problema. Zatim sam stavio AVG Pro koji je isto tako licenciran i opet nemam sa njim problema nikakvih eto već 2 godine. Avast držim kući i odgovara mi idem gde god poželim i sve se pronalazi i blokira u saradnji sa Tea Timer (od Spyboat Search & Destroy real time skener)
Simantek Antivirus (ne Norton - Simantekjer mnogi brkaju ova dva ) je nikakav jer pored njega prolazi sve živo a i kada se zarazi sistemski fajl on ga obriše i eto ti belaja , ja sam imao slučaj da je simantek uspešno obrisao čak i "Winlogon.ini" fajl :( znači toliko o njemu.
Mislim da je trenutno BR1 Kasperski , Od Bitdefendera sam probao neke starije verzije ranije i nikada nisam mogo zglavno sa njima da odradim update definicija tako da sam od njih odustao još tada.

samo ako je krekovan,ja ga koristim naravno sa licencon imam ga od 2005 i jos nisam imao probl. i posecujem razne sajtove.:bye:

Nisi napisao nasta mislis posto sam ja u postu koji si citirao pominjao 3 AV ?

Nisam od onih koji posecuju visoko rizicne sajtove, ali sa svog stanovista mogu da kazem samo reci hvale za Aviru. Ne opterecuje sistem i veoma pouzdan. Kontrolisao sam ga u toku dve zadnje godine koliko ga koristim drugim AV i pokazalo se da mu nista nije promaklo. Naravno ovo je samo moje licno iskustvo. Pozdrav svima.

E o tome ja pricam o tome se radi, poseti neki torrent sajt ili skini nesto..... imas krs sajtova sa virusima pa onda testiraj tu Aviru i vidi jeli dorasla da bude HVALJENA.

Pa i nije neki antivirus da znate , ja sam ga koristio i nije nikakav po meni , jer je propuštao sve i svašta . A tek onaj dosadni iskačući prozor koji me je stalno nervirao svojim predlogom da ga kupim, brrrrrr... , e tako sam ga slatko obrisao da nemate pojma.

Eto covek kaze da propusta sve i svasta, najbolje je ko neveruje da prereze na cd-ove sta mu treba sa kompa i da onda lepo uradi sam test, pa da vidi svojim ocima sta se dogadja. Ako ste toliko sigurni da vasi AV nepropustaju i da su dobri uradite test zarazite komp kao ja i vidite sta se dogadja. Ali naravno vi ce te reci da sam lud, to je jedino resenje za one koji neveruju i misle da su sigurni sa Nortonom, Nod 32, Avastom, Kasperskim...... Naravno nije ni BD savrsen ali je prvi u klasi AV. Probajte pa ce te se uveriti.

Što se tiče Nortona imao sam verziju 2004 original i nisam imao problema sa njim , sve do onoga momenta kada je istekla liocenca , čak je i njegova deinstalacija protekla glatko i bez problema. Zatim sam stavio AVG Pro koji je isto tako licenciran i opet nemam sa njim problema nikakvih eto već 2 godine. Avast držim kući i odgovara mi idem gde god poželim i sve se pronalazi i blokira u saradnji sa Tea Timer (od Spyboat Search & Destroy real time skener)
Simantek Antivirus (ne Norton - Simantekjer mnogi brkaju ova dva ) je nikakav jer pored njega prolazi sve živo a i kada se zarazi sistemski fajl on ga obriše i eto ti belaja , ja sam imao slučaj da je simantek uspešno obrisao čak i "Winlogon.ini" fajl :( znači toliko o njemu.
Mislim da je trenutno BR1 Kasperski , Od Bitdefendera sam probao neke starije verzije ranije i nikada nisam mogo zglavno sa njima da odradim update definicija tako da sam od njih odustao još tada.

Nerazumem zadnju recenicu ? ,,nikada nisam mogo zglavno'' ?

@sasa6

Nisi napisao nasta mislis posto sam ja u postu koji si citirao pominjao 3 AV ?

mislio sam na nortona za kojeg si rekao da je slab,a nisi nave zasto

Nevidim svrhu navodjenja, rekao sam ti sve sto ja kazem a izgleda vam da nije istina zarazite komp pa se lepo uverite i nemora niko nista da vam navodi i prica, sami cete videti pa presudite. Slab u smislu nemoze da detektuje viruse koje detektuje BD, samo jedan od razloga.

Nerazumem zadnju recenicu ? ,,nikada nisam mogo zglavno'' ?
Pošto sam ja teški "lala" ovako "mogo" je "mogao" a "zglavno" je "normalno", a suština rečenice koju si izvadio iz konteksta je da : sa antivirusom Bitdefender sa starijim verzijama 5, 6 i 7 nisam uspevao uspešno da odradim update definicija antivirusa za njih pa sam još tada odustao od korišćenja tog tipa antivirusa.

Besplatan i efikasan ativirusni program koji omogućuje pregledanje sistema na zahtev i stoga je najkorisniji za slučajeve kada se sumnja na postojanje virusa ili kada se sistem oporavlja. Ako imate stalnu vezu s Internetom, ipak bi trebalo da se odlučite za neki jači i složeniji antivirusni softver. BitDefender ima i funkciju za zakazivanje pregleda sistema, na primer kada ne radite na računaru. Da biste pregledali datoteku, treba samo da je pritisnete desnim tasterom miša, a isti postupak važi i za pregledanje direktorijuma. Radno okruženje aplikacije se može prilagođavati pomoću maski. Pronađeni virusi se mogu izolovati u karantin ili pak poslati na detaljniju analizu u BitDefender Labs. Kada pokrećete pregledanje sistema, biće vam ponuđena mogućnost da napravite datoteku sa izveštajem i statistikama procesa skeniranja.

Nije mi samo jasno sta od toga sto si ti nabrojao nema Kaspersky???

Za koji dan uzimam KIS 2009 i ne mogu docekati da ga testiram.
Sto se tice sumljivih Site-ova u zadnjih godinu dana koliko koristim KIS 7 nisam imao ni jedan jedini problem sa virusima ili bilo kakvim infekcijama a on je detektovao preko 40 infekcija ali ne u racunaru neko prilikom Download-a tako da ih je automatski i brisao.
Nakon mnogih postova koje sam ovde procitao skinuo sam Spyware Doctor-a i instalirao,pokrenuo ga da vidim hoce li ista naci i ono NISTA tako da nisam bas razocaran u Kaspersky nego ga mogu samo pohvaliti.
Uz sve to ko koristi Intenet Security u samomprogramu se nalazi kompletna zastita za Windows tako da nema potrebe za kombinovanjem Antivirus program-a i Anti Adware-a i Firewall-a...znaci sve je u njemu i radi kao SATIC ;).

Pozzz...

Pošto sam ja teški "lala" ovako "mogo" je "mogao" a "zglavno" je "normalno", a suština rečenice koju si izvadio iz konteksta je da : sa antivirusom Bitdefender sa starijim verzijama 5, 6 i 7 nisam uspevao uspešno da odradim update definicija antivirusa za njih pa sam još tada odustao od korišćenja tog tipa antivirusa.

Ok, ali neznam zasto nisi mogao, sta te je sprecilo da obavis update ?

Nije mi samo jasno sta od toga sto si ti nabrojao nema Kaspersky???

Za koji dan uzimam KIS 2009 i ne mogu docekati da ga testiram.
Sto se tice sumljivih Site-ova u zadnjih godinu dana koliko koristim KIS 7 nisam imao ni jedan jedini problem sa virusima ili bilo kakvim infekcijama a on je detektovao preko 40 infekcija ali ne u racunaru neko prilikom Download-a tako da ih je automatski i brisao.
Nakon mnogih postova koje sam ovde procitao skinuo sam Spyware Doctor-a i instalirao,pokrenuo ga da vidim hoce li ista naci i ono NISTA tako da nisam bas razocaran u Kaspersky nego ga mogu samo pohvaliti.
Uz sve to ko koristi Intenet Security u samomprogramu se nalazi kompletna zastita za Windows tako da nema potrebe za kombinovanjem Antivirus program-a i Anti Adware-a i Firewall-a...znaci sve je u njemu i radi kao SATIC ;).

Pozzz...

Naprimer nema Game Mode, koje je jako bitan za Gamere, a to sto kazes da nema potrebe za kombinovanjem : ,,Antivirus program-a i Anti Adware-a i Firewall-a..." se grdno varas. Ozbiljniji korisnici koriste po cak tri antivirusa na kompu. Jedan je naravno glavni, koji ima firewall, drugi je za spyware, a treci za trojance, ima raznih kombinacija ali uglavnom se svodi na ovo. Ako si zaista siguran da tvoj AV, kako kazes kasperski odradjuje sve kako treba ja ti mogu dati da ga testiras. Dacu ti sajt sa koga ce ti uci neka sranja i trojanci i neki gadni spyware... pa da vidimo koliko si siguran u njega, ako hoces onda pp. Samo da ti kazem da sam ja obarao sistem zbog ovoga, nisam imao nijedan AV trenutno, a kada sam instalirao BD vec je bilo kasno, vec je pocelo da grize Windows i system32 folder.

Po mojim iskustvima (radim sa racunarima od ' 97.) do danas najbolja kombinacija mi je nod 32 3.062 i Zone alarm !!! I nema sta da se brine... Poz svima

Da po tvojim iskustvima, ali to naravno nemora da znaci za sve rekao sam da zavisi gde ides i sta radis, a naravno Nod 32 nije ni blizu BD, a Zone Alarm je FENOMENALAN firewall, ali ga nekoristim zato sto BD ima svoj koji zadovoljava kriterijume.

Back