Kompletna zaštita vašeg Windowsa - Opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo vam moj predlog kako da sebe zaštitite od virusa prilikom surfovanja.Bez antivirusa bez firewala bez ičega na svom kompjuteru. osnovno što vam je potrebno je dobar kompjuter i dovoljno memorije na svom računaru.
1. skinite Microsoft virtual PC 2007 instalirajte ga
2. napravite jednu instalaciju windowsa preko toga programa , naravno morate proći kroz sve delove kao što su kreiranje diska particije i slično
3. instalirajte na virtuelni windows sve programe koje nameravate da koristite za intenet ili neki jednostavni rad word , exell, (ne igrice jer nećete moći da se igrate na njemu)
4. napravite jednu kopiju vašeg gotovoga virtuelnoga windowsa jednostavnim njenim pronalaženjem na vašem HDD-u i prostim copy-paste sistemom
5. slobodno pokrenite i surfujete preko njega (virtuelnoga vindowsa) radite , delite datoteke sa host računarem(vašim osnovnim OS-om) najnormalnije , nemojte pokušavati da se igrate na njemu jer nije predviđen za to
6. ako vam uleti neki virus u virtuelni windows ili on krene da brlja host računar vam je zaštićen, , jednostavno obrišete fajl od virtualnog vindowsa i iskopirate onaj bekap koji ste napravili , cela operaecija traje 1 minut , posle toga nastavite sa korištenjem novoga sveže bekapovanoga vindowsa

uživajte u slobodnom surfu bez antivirusa i programa slične namene

Poslednja izmena:
E imam problem
Spy botov Tea timer mi je ranije uvek bio ukljuchen , pa se iskljuchio , ne znam kako da ga vratim?
Ako ti je ranije bio uključen (a to znači da si ga instalirao prilikom instalacije samog Spybot-a), onda ćeš ga povratiti tako što prvo izabereš Napredni Vid > Alatke > Rezidentni > i tu čekiraš 'Rezidentni Tea Timer'.

Ako nisi čekirao da se instalira prilikom instalacije Spybot-a, onda moraš da ponoviš celu instalaciju i kada te upita da li želiš da se i Tea Timer instalira, čekiraš ga i pojaviće ti se u System Tray-u. ;)

Ako ti je ranije bio uključen (a to znači da si ga instalirao prilikom instalacije samog Spybot-a), onda ćeš ga povratiti tako što prvo izabereš Napredni Vid > Alatke > Rezidentni > i tu čekiraš 'Rezidentni Tea Timer'.

Ako nisi čekirao da se instalira prilikom instalacije Spybot-a, onda moraš da ponoviš celu instalaciju i kada te upita da li želiš da se i Tea Timer instalira, čekiraš ga i pojaviće ti se u System Tray-u. ;)

E hvala ti sad ga ima :D

@dragan964

Nije preporučljivo instalirati 2 AV programa na računaru, uostalom neki od njih ti uopšte neće ni dozvoliti instalaciju onog drugog. Što se mene tiče, uvek sam za Kasperskog ali on nije besplatan (osim ukoliko znaš da se snađeš), dok je s druge strane Avast besplatan. Pa, koliko para toliko i muzike. ;)

Upravo tako...
Kosta ali se isplati,ili...;)

Da pohvalim Bit Defender, koji su mi drugi preporuchili ovde.
Prvo shto sam uradio je bilo da mu iskljuchim firewall...:mrgreen:
Ali real time zashtita radi do sad perfektno.

Znachi Bit Defender Total Security 2009 je odlichno reshenje

(na pp mi poshaljite pare za reklamiranje :super:)

Da dodam, ne dao vam Bog da probate da ga deinstalirate....:mrgreen:
Moze, ali samo iz safe moda.:dash:
Sve shto je lepo kratko traje....

Poslednja izmena:
:think:
Secam se da je moj drugar imao nesto kao za sklanjanje trojanaca pa je spybot naso da je spyware
inace:
Kad sam otiso kod njega reko mi da mu koci komp kad sam skinuo s&d i skenirao izbacio je hrpu spyware-a ,- a ja-----> o_0(wtf) , hvala bogu tim kao brisacem trojanca nikad nije ni skenirao komp:lol: samo nisam uspeo lepo onaj ZANGO da izgbrisem a kad je to bilo tea-timer je stalno izbacivao upozorenja za promene , jel zna neko kako da se izbrise to cudo ,da mu kazem da pokusa tako.:)
Pozz svima

Poslednja izmena:
jaoj ljudi!!! pa ja tek sad provalio sta je virus a sta worm, a sta trojan...
ajde ako mozete da mi kazete koji je NAJBOLji i NAJJEDNOSTAVNIJI antivirus koji ce me stititi od svih ovih nemani... a ja sigurno znam da u kompu imam bar 10-20 vrusa raznih vrsta ali nisam smeo to da diram jer samse plasio da ne sjebem to jos vise... trenutno koristim avast i nisam bas siguran da je on dobar...:besna::besna::besna:

Nije dovoljan samo AV program, moraš da instaliraš i neki od anti-spyware programa. Imaš gore iznad par njih navedenih, a dosta toga ćeš naći i u okviru "lepljive" teme Security Softver & Removal Tools.

Ako si zapatio masu virusa, može se desiti da ti prilikom brisanja istih, budu obrisani i neki sistemski fajlovi (mada ne mora da znači), tako da ti u tom slučaju reinstalacija Wina ne gine. A postoji i ova tema :arrow: http://forum.krstarica.com/threads/167305 čija uputstva možeš da ispratiš.

Nije dovoljan samo AV program, moraš da instaliraš i neki od anti-spyware programa. Imaš gore iznad par njih navedenih, a dosta toga ćeš naći i u okviru "lepljive" teme Security Softver & Removal Tools.

Ako si zapatio masu virusa, može se desiti da ti prilikom brisanja istih, budu obrisani i neki sistemski fajlovi (mada ne mora da znači), tako da ti u tom slučaju reinstalacija Wina ne gine. A postoji i ova tema :arrow: http://forum.krstarica.com/threads/167305 čija uputstva možeš da ispratiš.

znaci... ako krenem da skeniram komp, i kad mi nadje viruse, postoji i mogucnost da mi obrise neke sistemske fajlove? (npr onaj program sto sam dobio kad sam se prikljucio na net? tj. MT882, bar tako kod mene pise):dontunderstand:
*** ja tek sad vidim koliko ne znam o kompijuterima i virusima:worth:

Šta je sa AV programima koji imaju svoj antispyware i firewall?Konkretno,koristim Eset Smart Security verziju 3.0 koji ima ove komponente,ali koliko su oni sigurni?

znaci... ako krenem da skeniram komp, i kad mi nadje viruse, postoji i mogucnost da mi obrise neke sistemske fajlove? (npr onaj program sto sam dobio kad sam se prikljucio na net? tj. MT882, bar tako kod mene pise):dontunderstand:
*** ja tek sad vidim koliko ne znam o kompijuterima i virusima:worth:
Postoji mogućnost, naravno, ali zavisi i koji AV program koristiš i kako je podešen da reaguje prilikom otkrivanja malicioznih fajlova. Neki programi imaju mogućnost dezinfekcije, dok drugi nemaju i nude samo opciju delete. Mada, ako i dezinfekcija ne uspe, prilikom brisanja takvih fajlova oni mogu povući za sobom i nešto "iz okoline" (naravno ne dešava se to uvek). Ali dobro, sve je to cena surfovanja net-om. ;) A taj MT882 je neki ruter ili tako nešto? Nema to veze sa njim.
Šta je sa AV programima koji imaju svoj antispyware i firewall?Konkretno,koristim Eset Smart Security verziju 3.0 koji ima ove komponente,ali koliko su oni sigurni?
I ja koristim Kaspersky Internet Security koji ima sve to što ti pominješ i još toga, pa mi ipak nije dovoljan za zaštitu. Mora se koristiti još neki dodatni program tipa... Spybot S&D, Malwarebytes' AntiMalware, SuperAntiSpyware...

Back