Kompletna zaštita vašeg Windowsa - Opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel moze neko da mi pomogne. Imam problem sa spyware, dole poreed sata mi se pojavila ikonica, kao krug u kome se naizmenicno menja X i ?, i ispisuje mi sledecu poruku: Sistem has detected an activ spyware aplications, click here to rid of them, tako nesto, i kad kliknem prebaci me na neki sajt da skinem program VirusHeat, sa sajta www.zafrkancije.co.yu, i kad pokrenem taj navodni antyspyware program, !avast mi prijavi trojanca. Izbrisem ja njega i skeniram sa avastom, nista, ali ovo i dalje stoji. Skinem AD Awarw 2007, nadje nekih 28 aplikacija, ja ih izbrisem ali ovo i dalje stoji...sta sad da radim???
Hvala unapred!

Imam par pitanja kao totalni laik sa morem problema iz oblasti virusa i ostalih sorti... Prvo,gde da kupim neki od programa za zaštitu? Dajte neku adresu,jer ne umem da kupujem preko neta. Sledeće,ako se virus može uneti putem CDa,preti li i opasnost od piratskih snimaka filmova i muzike?
I još jedno;ako pre reinstaliranja jezivo zaraženog kompa skinemna cd slike,smem li ih posle vratiti tamo? Da ne prenesem sa njima i viruse od ranije??? Hvala puno.

Anti virus program mozes da kupis u skoro svakoj prodavnici za racunare...oni bi trebali da to imaju.
Sada je relativno kako ces gdje proci sa cjenom ;)...ili da se snadjes negdje za dzaba ;).

Najbolje bi bilo da instaliras jedan od pouzdanih"DOBRIH" anti virus programa i da onda sa njim prekontrolises sistem pa tek onda da si narezes podatke u ovom slucaju filmove i muziku koje si pomenuo na CD-ove.
Kada onda ponovi formatiras disk prvo instaliraj anti virus program i onda ubaci CD sa slikama posto bi onda taj anti virus trebao da primjeti viruse ako se vec nalaze na CD-u.

Moj ti je savjet da instaliras neki dobar anti virus program,po mom iskustvu i ukusu to je Kaspersky 7 Internet Security...on bi te stvarno trebao dobro sluziti...samo nemoj nista cackati u setinzima nego ga ostavi da radi po standardnim opcijama.

Ako si vec za jednu varijantu koja je dzaba onda klikni OVDE

Poslednja izmena:
@blackmore95

AVG 8 je takođe anti-virus program (kao i NOD32), a pošto 2 AV programa ne mogu na 1 komp, zato mu NOD nije ni dozvoljavao instalaciju.

Poželjno je da imaš i neki od anti-spyware programa, recimo za početak skini ova 2:

Spybot Search & Destroy - http://www.download.com/Spybot-Search-Destroy/3000-8022_4-10122137.html
Ad-Aware 2008 - http://www.download.com/Ad-Aware-SE-Personal-Edition/3000-8022_4-10045910.html

Hvala puno:):ok:
Evo chim skinem ta dva skeniracu njima kompjuter :)

Evo sad je sve super , samo mi ovaj prozor izadje kad udjem u kompish
picture.php

Ja znam engleski , ali ne razumem ovo:???:

E ljudi danas sam neshto guglovao , hteo sam da pronadjem neke informacije o aster gitarama , kad ono ja kliknem na sluchajno na neki link
I vidim posle dve sekunde da mi u levom gornjem uglu pishe neshto kao " XP/Vista Antivirus"
Naravno znao sam da je mozda virus onma sam uradio " ALT + F4" , i onda mi skinuo taj prozor , i izbacio u levom donjem uglu neshto manji prozor na kome je pisalo neshto kao da mi je zarazen kompjuter sa mnogo virusa(:roll: oce to tako ponekad:lol: , juche sam skenirao kompletno")
I ja kazem " ALT + F4" , i ono mi opet izbaci prozor koji u sebi ima sve one boje microsoftovog sajta , ali poceo tu tamo da puni neke crvene kvadratice , i ja brzo " ALT + F4"
i onda mi iskljuchi , i toliko
Ja skeniram lepo kompletno sa "NOD32","Ad-Aware" i sa "Spybot - Search & Destroy"
I nista od tog mi nije nashao
Da li je moguce da mi je bilo shta ushlo u kompjuter:???:

Back