Kompletna zaštita vašeg Windowsa - Opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Мени су извесни форумаши (који су веома стручни у овој области) помогли да се определим за следећу заштиту: Avast Professional Edition, Ad-aware SE Personal и Look`n`Stop firewall, а поред тога сам инсталирала и Mozilla Firefox и могу да кажем да ми од тада компјутер само "преде", што рече sch! Avast фантастично ради заштиту и више ми се не "провлаче" вируси, као што је то било са Kaspersky-им и Norton-ом, који су уједно превише "гушили" машину. Аvast не оптерећује машину и веома брзо скида Update.

Od AV koristim NOD32 (trial verziju), odlicno odradjuje posao, ne primecuje se update kada sam online (sa skromnom vezom), ali me interesuje da li postoji mogucnost da se nekako `memorise` poslednji update, posto posle 30 dana (trial) moram da skidam `pocetni` update koji je 5MB, neki ce reci da i nije nesto, ali...just ask... :?
..ili da zaboravim na takvu mogucnost....ili da iskeshiram lovu (koju nemam) za legalan :lol: :?:

Trenutno sam i ja ubacio NOD32 trial i uz njega koristim spyware doctor ali su mi nesto sumnjicavi. Suvise su tihi. Komp mi "Prede" ALI na pojedine file-ove koje je Kaspersky prepoznavao kao "trojan kliker" tako nesto, Nod32 ne reaguje ni malo. pa mi je sve to malo sumnjivo. A sto se tice E-mail-ova koje je baba spomenuo,ne otvaram ih, jer ne stizu! Ali se zavlacim na svakojake sajtove to moram da priznam,najvise se bojim da mi se ne zavuce nesto u komp sto ce mi sj.. OS jer mi je muka od reinstaliranja gospodina WINDOWS-a. Eee to je toj!!!

Baba???:
Moja preporuka ti je NOD32!! Uz dobro podešavanje, sve ostalo je......no, o ukusima ne vredi diskutovati.....
Uputstvo instalacija i podešavanje za NOD32
ili u PDFi HTML formatu za skinutu...
Priručnik za NOD32
NOD32 kroz slike

Firewall, ZA ili Look`n`Stop, mada većina sasvim solidno odrađuju posao!!
Mozilla ili Opera, za Internet Browser.
Ad-aware SE ali Profesional, koji ima i Ad-watch, koji ćeš naravno aktivirati.
Ako već imamo Mozillu (ja npr. koristim sva tri), pod obavezno SpywareBlaster koji radi u pozadini i savršeno se dopunjava sa Ad-watch-om!!
Za naknadno skeniranje na maliciozne fajle, Ewido Anti-Malware (bez Guard-a)!!
Za eventualnu detekciju infekcija, HijackThis.

Nedeljni update i skeniranje sa NOD i Ewido, i nema da te bolE glava!!

Naravno, džaba sva zaštita ako ti klikćeš na sve i svašta, ako otvaraš svaki mail koji ti dođe.......
Gde sve to mogu da nadjem sem Ad-aware,ZA,NOD32 i koji Spyware blaster da koristim, mislim na verziju

marko antonije:
Evo još jednog odličnog, besplatnog AV programa iz nemačke AntiVir ili nemačko kišobranče.
Brz, sa velikom bazom virusa i sa odličnim engine. www.free-av.com Vredi probati.
Poz.
E pa ako je ovo tvoje kisobrance brzo, onda stvarno ne mogu da zamislim sta je sporo. 1:58:43 h mu je trebalo da mi skenira kompijuter. 40gb hard delimicno pun, 2gh procesor i to skoro svi procesi iskljuceni. Pa ti vidi? Ja ne znam, ti mozda imas nekog ludaka od procesora nekih 8-9gh pa ti se cini da je brz,ali nama obicnim smrtnicima je to veoma sporo. :confused:

Jaba:
E pa ako je ovo tvoje kisobrance brzo, onda stvarno ne mogu da zamislim sta je sporo. 1:58:43 h mu je trebalo da mi skenira kompijuter. 40gb hard delimicno pun, 2gh procesor i to skoro svi procesi iskljuceni. Pa ti vidi? Ja ne znam, ti mozda imas nekog ludaka od procesora nekih 8-9gh pa ti se cini da je brz,ali nama obicnim smrtnicima je to veoma sporo. :confused:

Kada sam govorio o brzini, mislio sam na rezidentnu zaštitu ( On-Access Scanning) koja ne guši sistem za razliku od nekih teških AV-e programa tipa Norton itd. Detaljno skeniranje ( On-Demand Scanning ) zavisi od podešavanja, a ono i treba da bude temeljitije po meni jer se ne skenira kom. svaki dan. Što se tiče kvaliteta ovog programa evo vidi na ovom AV - testu, www.mycity.co.yu/phpbb/viewtopic.php?t=30565, ili pak na ovom italijanskom AV-testu www.programmifree.com/confronto-antivirus2006.htm, ili pak na ovom testu PCWorld-a www.pcworld.com/reviews/article/0,aid,124475,00.asp. Mala napomena, ipak se radi o besplatnom programu, koji se i pored toga uvek nađe među prvih deset.

Ni na jednom testu jos nisam video da su isti rezultati. Veoma zanimljivo. Koliko sam uspeo da vidim na tim testovima koje si prilozio, nod32 je bolji tako da cu najverovatnije njega i da ostavim da mi cuva strazu. Naravno sve dok ne pocne i on (NOD32) da pravi propuste malo vece. Lepo radi komp uz njega. ne koci ga, a i svidja mi se izgled iskreno... Resio sam da probam da koristim samo ZA bez "PRO" sta mislite o tome? Valjda ce biti dobar kao firewall. Besplatno je. Usput da pitam zna li neko kao da ubrzam modem, makar malo? Imam U.S. Robotic V.92. Probao sam neke EXTRA COMMANDS ali nista. Malo promasena tema ali nema veze. Usput mogu da se zahvalim BABI na onim programcicima. Strasni su BUUU. Salim se (za ono BUUU).

Baba???:
Testovi za anti-virus programe, su otprilike u rangu "zlatnih medalja za kvalitet Carnex paštete na međunarodnom sajmu u Briselu"!! Tako ih treba i tretirati, jer retko, vrlo, vrlo retko imaju ikakve veze sa objektivnošću!!

Umalo zaboravih, nema na čemu!!
Zaboravih da te pitam: Zasto skinuti kvacicu sa Guard u EWIDO, nije li lepo imati real-time protekciju. Moze se jednostavno iskljuciti automatic update,ako vec neko ima "PROBLEMA" sa update-om.

@ Leka

Odlicno postavljena tema, svaka ti cast za ovo, brate...
Mnogo sam naucio samo citajuci postove ( one kretenske ne uvazavam )
Naravno da svi koristimo win, i bezpredmetno je laprdati o tome da je on najnapadaniji....

Koristim avastov av, hepi sam sa njim jer apdejtuje skoro svaki drugi dan...Mada i njemu promakne koji troj.Ebi ga, nema savrsene zastite, kao ni savrsene odbrane...

Postavio sam danas temu zbog iskustva koje me najezilo...( nisam bas mnogo verziran po tim pitanjima )..Naziv teme je NTLDR, pa bi voleo da mi to malo razjasnis, kako je troj preziveo formatiranje...

Jedva cekam u temi postove, jer se bojim da me ne sjbe opet...:)

U firmi u kojoj radim za e-poštu se brine server pod UNIX (ne LINUX) OS. One se, putem rutera i ISDN linkuje na provajdera i razmijeni poštu za svih oko 130 adresa. Zatim razbaca (sortira) poštu u privatne sandučiće po korisnicima (adresama). Korisnici mogu ovim sandučićima pristupiti iz autluka.
Sve to je dobro radilo do prije nekoliko dana a onda je jedan korisnik u par sati vremena dobio 240000 (dvjestočetrdesethiljada) poruka a zahvaćeni su bili i drugi, manje ili više, tako da je u tom danu stiglo preko 1.000.000 poruka i jadni server je pozatvarao sve sandučiće. Sistem se odglavio tek nakon intervencije u pine-u koja je potrajala cijeli dan.
Kako se zaštititi od ovog.

Nemam namjeru da se raspravljam na temi koja nije predvidjena za to..

Prije svega pitanje je bilo
Da li neko moze reci sta je Magne3t i Magne2t...??

Odgovor je bio
Virusi
Sledece pitanje je bilo:

Malo prosirnije...molim

Odgovor sam dao sa linkovima koji detaljno objasnjavaju te stvari..
Dakle, jesu inostrani forumi. po pretrazi jos nije bilo prolema na domacim masinama a ni rjesenja za isto na nasim jezicima..

Zakljucak, kakvo pitanje takav odgovor...

Na kraju, postavi temu sa tvojim problemom i HijakThis logom, pa mozemo da pokusamo da pomognemo..
ovako, ja sam dao informaciju koja je trazena..

Bez offtopica vise molim...

Hvala..

BrainSTORMing:
Pre par dana sam u kombinaciji instalirao AVAST antivirus (www.avast.com) koji se pokazao više nego dobar i jednostavan za upotrebu (imam i njegov crack, tako da imam u posedu u narednih 2000 dana :D) i ADAWARE od lavasoft-a. Ubijaju sve što nanjuše tako da sam za sad miran. Zone Alarm je naravno obavezan.

Uz sve to, kao što mnogi rekoše, izbegavati MS EXPLORER i OUTLOOK i koristiti alternative. OPEROM se ubijaju dve muve jer je odličan browser a ima i integrisan mail.

Molba ! Molim Vas dragi gospodine,kako da stupim u vezu sa Vama.
ako bih mogao dobitiod vas krak ya AVAST. pominjete i ADVARE (ne7nam šta je to ADVARE)jer to vezano nešto za AVASOT. moja registracija traje 60 dana.odnosno još 40.
Ako možete pozvati na SKYPE-moj naziv je -dekica4- a moj mail je -jnladen nadlanu.com
unapred hvala Vaš deda Mladen---Prokuplje

Back