Kompletna zaštita vašeg Windowsa - Opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kao firewall koristim BlacICE.U zadnje vreme mi se cesto desi da registruje pokusaj nekih upada.Kad kliknem na opciju advice pokaze mi se sledece:

[Evasion] Attacker sends an ICMP Echo reply without a request, possibly to communicate with a trojan horse application.

..a jedanput i sledece :[Denial of Service] A large number of ICMP echo frames have been sent to a single system; these may have resulted from a Smurf attack.

Da li to znaci da u kompu imam Trojanca; sta je Smurf i kako to da ocistim iz kompa ako je unutra?

Kao zastitu koristim Nortona i nikad do sada mi nije nasao ni jedan problem u smislu virusa,crva ili neceg slicnog.

Takodje u sklopu BlacICE-a postoji opcija advice koja me salje na net da vidim o cemu se radi.Tamo se nude neki pechevi ali se ja stvarno slabo razumem u to.

I jos jedno pitanje,ne znam da li sam na pravom mestu ali da ne postavljam na vishe tema isto: koliko su stvarno korisni prograim za sredjivanje i chishcenje kompa?Ja koristim System Mechanic 4,,uvek mi pronadje neke Brocken files,invalid shortcuts kao i nesto u Registry bla bla...ne daje mi opciju da to popravim ( a i da daje ne bih znala) nego samo da uklonim te fajlove sto ja i uradim.Da li je moguce da mi ovaj program registruje nesto kao junk file a da on to ustvari nije pa da ja to pobrisem i nesto uprskam?

hvala na odgovorima..nadam se da nisam smarala.

Echo je u sustini jedan mali UDP paket kojim se proverava komunikacija izmedju tebe i servera. Da li na tvoj zahtev ili bilo koga iz mreze. To mozes i ti da uradis tako sto ces sa komandne linije otkucati... recimo:" ping www.krstarica.com" (pod uslovom da njihov firewall to dopusta), gde ces dobiti jedan jednostavan rezultat sa podacima o odzivu pingovanog racunara.
Bez brige... nije u pitanju virus... neko se samo malo igra na mrezi a to igranje ne ometa sigurnost tvog racunara.

Programi za sredivanje compa... uglavnom se oslanjaju na unose u registriju, ipak... polovina tih kljuceva generise se prilikom dizanja sistema i nema veze sa programcicima koji su instalrani (odnose se na hardversku konfiguraciju)... druga polovina se odnosi ne vrednosti o bas tim, malopre pomenutim softvercicima. Izmedju ostalog jedan deo te misteriozne baze posvecen je i putanjama do odredjenih falova u racunaru. Tako da ako obrises neki fajal, bilo gde iz racunara, imaces jedan pogresan unos u registriju... koji ce seledecim restartom sistema biti izbrisan...
U principu... registri je jedna jako komplikovana stvar, svi ti softveri bas zbog mogucih gresaka i komplikacija ostavljaju mogucnost da se uradi beckup... Ne savetujem ti da se time zanimas, moze biti mnogo opasnije nego sto je korisno.
Ako racunar OK radi, ostavi ga tako... nema veze

Cao drustvo, evo me opet! :)

Ja stvarno nisam probao taj LnS pa ne mogu nista da kazem o njemu, ali znam da mi se godinama nije provukao nikakav trojanac samo zbog Zone Alarm-a. Po meni bolji program za to ne postoji. Uostalom vidite da taj neki LnS prijavljuje sve i svasta, valjda cisto da se pohvali i malo izreklamira. :)

Sto se tice Nortona, ne mogu nista lepo da kazem za taj AV program koji se vec godinama sam dokazuje kao losh jer samo izgleda da on nesto stiti, dok tamo prolazi sta hoce. Pa onda update, pa je spor, pa glomazan itd.. ma sta ce vam to uopste? Uzmite McAfee ako imate prilike, ili jednostavno Avast (bespltan, a odlican).

Amfibija, ako hoces da ocistis komp automatski a ne rucno da se bakces s tim, skini besplatan program za ciscenje sistema koji se zove Tweak Now Cleaner (nema veze sa nekim tweak programima) a radi savrsheno dobro i brzo. Naravno, to palis kad prvo ocistis komp sa Disk Clean iz Windows-a.

Pozdrav!

misapav123:
sta da radim kada me napadaju sa interneta kako to da neutralisem

Pa instaliraj neki firewall (zastitni iz, vatreni zid) koji ce da te stiti od takvih napada..

Imas ih vise, i besplatnih i komercijalnih..

Tvoj izbror..

Popularan je Zona Alarm..

Ja koristim Lock `n` Stop i meni odradjuje posao.. Nije zahtjevan a ni dosadan..

Preporuka, posebno ako je masina kromna..

Poz.

Jaba:
Ljudi, ko sta moze da mi kaze o "Ad-Aware SE pro"? Kakav je to anti-spyware?
Прекопирала сам из мог Ad-Aware SE personal edition, надам се да ће ти помоћи:

What is Ad-Aware SE?

Ad-Aware SE is the latest version of our award winning and industry leading line of antispyware solutions and represents the next generation in Spyware detection and removal. It is quite simply the most advanced solution available to protect your privacy. With the all new Code Sequence Identification (CSI) technology that we have developed, you will not only be protected from know content, but will also have advanced protection against many of their unknown variants.

Designed for Windows 98, 98SE, Win ME, Win NT 4, Win 2000, and Win XP Home/Professional you can be sure that you will have the most effective privacy protection that has ever been offered by Lavasoft. Ad-Aware SE Personal edition will comprehensively scan your memory, registry, hard, removable and optical drives for known Data-mining, aggressive advertising, Parasites, Scumware, selected Keyloggers, selected traditional Trojans, Dialers, Malware, Browser hijackers, and tracking components.

Milly73:
Прекопирала сам из мог Ad-Aware SE personal edition, надам се да ће ти помоћи:

What is Ad-Aware SE?

Ad-Aware SE is the latest version of our award winning and industry leading line of antispyware solutions and represents the next generation in Spyware detection and removal. It is quite simply the most advanced solution available to protect your privacy. With the all new Code Sequence Identification (CSI) technology that we have developed, you will not only be protected from know content, but will also have advanced protection against many of their unknown variants.

Designed for Windows 98, 98SE, Win ME, Win NT 4, Win 2000, and Win XP Home/Professional you can be sure that you will have the most effective privacy protection that has ever been offered by Lavasoft. Ad-Aware SE Personal edition will comprehensively scan your memory, registry, hard, removable and optical drives for known Data-mining, aggressive advertising, Parasites, Scumware, selected Keyloggers, selected traditional Trojans, Dialers, Malware, Browser hijackers, and tracking components.

Da da sve je to ok! Mogao sam i sam to da procitam nego sam mislio na to kakav je i kako se pokazao? Koristim ga ali ne znam koliko mogu da budem siguran u njega!!! :confused:

Извињавам се, мислила сам да га немаш, него планираш да га инсталираш па се распитујеш. Код мене на послу га је инсталирао наш сервисер (а нама тамо треба добра заштита!), поред Касперског и одлично обавља свој посао. Мислим, није досад било никаквих проблема. И код мене кући фино фукционише.

Back