Kompletna zaštita vašeg Windowsa - Opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Trenutna kombinacija ... :D
kdtm2p.jpg

Heh, ti si preuzeo neciju sliku, cak je slika isecena, na dnu se vidi... Znas kako bi ti radio sistem da imas instalirano samo pola ovih programa, bootovao bi jedno sat vremena! :P

Verovao ili ne,tvoj problem. Inače,sistem radi savršeno.
Samo tri programa su aktivna,ali pošto ne znaš šta znači stalna zaštita ...
Takođe,znao sam da će se naći poneki "pametnjaković" ,očekujem još par informisanih.
Dalje replicirati neću,napisao sam za one koji su početnici i kojima je potrebna pomoć !
Još nešto,drži se ti i dalje svog AVG-a ;)

Verovao ili ne,tvoj problem. Inače,sistem radi savršeno.
Samo tri programa su aktivna,ali pošto ne znaš šta znači stalna zaštita ...
Takođe,znao sam da će se naći poneki "pametnjaković" ,očekujem još par informisanih.
Dalje replicirati neću,napisao sam za one koji su početnici i kojima je potrebna pomoć !
Još nešto,drži se ti i dalje svog AVG-a ;)

Pa ti ocigledno nemas pojma sta si onda napisao tj. SLIKAO! Kazes da su ti samo tri programa aktivna, a zasto ti onda na slici pod realtime security, stoji 5 programa koji su aktivni non stop?! Da ne pomenem druge programe koje imas instalirane! Ma daj molim te, prosvetli me i objasni mi sta znaci: "Stalna zastita?!";

Ah da, kad si toliki pametnjakovic, znao bi da je svaki antivirus dovoljan za potrebe nekih 90% korisnika! Mada vidim da ti radis za BIU pa moras budes: "Stalno zasticen!"

Dobro, nisam ja lepo formulisao pitanje.
Dakle, koliko ja znam svaki proces mora da se pokrene da bi imao uticaj na računar, bilo da je vezan za neki drugi program ili ga neki drugi program pokreće. E sad, da li se prostom posetom nekoj web strani može navući virus, odnosno da li je moguć takav exploit web browsera, ili je potrebno da nešto skinem i pokrenem?

Poslednja izmena:
Dobro, nisam ja lepo formulisao pitanje.
Dakle, koliko ja znam svaki proces mora da se pokrene da bi imao uticaj na računar, bilo da je vezan za neki drugi program ili ga neki drugi program pokreće. E sad, da li se prostom posetom nekoj web strani može navući virus, odnosno da li je moguć takav exploit web browsera, ili je potrebno da nešto skinem i pokrenem?

Naravno da je taj nacin moguc.

U pitanju je virus...HTML Gen Iframe...koji je ustvari ostatak nekog iFrame koji su hakeri ostavili na primer nakon hakovanja, ili virus koji vodi ka nekom drugom malware sajtu kao sto je...TRAVIAN...

Biću kratak

9781572316447.jpg

Ovo je omot knjige Windows 98 Resource Kit sa pratećim CD-om, ima fenomenalan prevod na srpski
Kada se savlada suština funkcionisanja sistema poput Windows 98 lako se nadograditi na mrežni interfejs Windowsa 2000 na čijim osnovama je sazidan Windows XP od kog je Windows 7 nastao daljom evolucijom

Ne treba se zamlaćivati korenima poput Windows 3.11 jer se startuje iz DOS-a a Windows 95 je bio samo zaobilaženje startovanja iz DOS-a
Ovo nije knjiga tipa Biblija XP ili Windows 7 Korak po Korak
Ovo su tehnički detalji operativnog sistema i svega što sistem čini sistemom
Pa čak i razumevanja vrste fontova i kodnih strana npr.

Ako ništa drugo knjiga je gusto pisana i jako teška u smislu gramaže (kilaže) - najteža knjiga na celoj polici

Poslednja izmena:
Naravno da je taj nacin moguc.

U pitanju je virus...HTML Gen Iframe...koji je ustvari ostatak nekog iFrame koji su hakeri ostavili na primer nakon hakovanja, ili virus koji vodi ka nekom drugom malware sajtu kao sto je...TRAVIAN...

Travian je komercijalna web browser strategija
Puko tri puta, bele banke im nisam dao
SRBIN.gif

2 puta Gal i jednom Rimljanin

Suština tvog malware-a je bila skripta koja te je redirektovala na bezopasan Travian sajt a odradila posao za svoje potrebe
A sasvim druga priča je da li je Travian osoblje instruirano da uništava igrače koji se razvijaju a ne plaćaju tako što se na mapi pojavi volšebna megalomanska naseobina preko noći sa vojskom iz pakla za koju nemam pojma kako dobijaju ress-e :D

Poslednja izmena:
ako koristimo pazljivo internet i ne skidamo sve i svasta,nema posebnih problema

Nažalost malware je prisutan u skoro svakom programu.
Počevši od benignih promena startne stranice u defaultnom browseru za koje nas neki softver pita pa do momenta kada nas downloader-skripta ne pita ništa već uz željeni program brzo downloaduje u temp folder dodatan neželjeni softver.
Za mene je sve to malware jer menja fabričke vrednosti jedino je razlika da li je user-friendly ili agresivan

Iako sa svojih 5% svetske populacije na internetu ni Linuksovci više nisu sigurni kao nekad.
A ni ne čudi - dok su Windows platforme najrasprostranjenije sa 75% učešća na desktop računarima
dotle su Linuks platforme prisutne na mobilnim telefonima nove generacije kao i na serverima pametnijih firmi
te standardno na superkompjuterima (gde Windows nema šta da traži) pa je najezda skripti za Linuks sasvim razumljiva

Ali i dalje ni približno kao za Windows - Linuks uvek možemo startovati kao Live varijantu pa nas hakerski sajtovi ne dotiču iako smo uzeli ono što nam treba. Isključivanjem kompjutera brišemo sve iz memroije Live sesije što je za Windows nepojmljivo. Spartanski ali hakerski, ne hakeriše se sa desktopa uz gotove programe :D

220px-Tux.png

Poslednja izmena:
Pojedini delovi sajta i neki sajtovi koji ne pripadaju toj kampanji...TRAVIAN.EXE...fajl koji je virus generisan u startup.

Malo proguglaj videces sam... ;) ;)

Isto imaš i na facebook serverima pa šta sad? To nije delo facebook osoblja
Ne znam koliko imaš godina ili još bolje od koje godine koristiš kompjuter
ali postojao je i čuveni virus IEXPLORER.EXE pa ajd ga obriši kad se zapati na sistem :mrgreen:
Hakerima mašta nikad ne nedostaje a ti nemoj da si patriotski bukvalista pa da veruješ da ako na tarabi piše ona stvar...
jel da se ne izražavam...

a kako da se izrazim kad postoji trojanac koji se zove
http://www.prevx.com/filenames/2632213453720561489-X1/MUDA.EXE.html

sad ako se koristimo tvojom logikom onda ovaj virus pripada - kome?
:mrgreen:

Back