"Kompleks provincije"

Ovo si napisao u zafrkanciji, ali si jako dobro napisao i opisao.
Ne treba zaboraviti ni Rafaela Bobana, Vicu Vukojevića, Šuška, Merčepa, Glavaša... samo neko drugo vrijeme, ali ista ideologija.
Hrvati svoju ozloglašenost na Balkanu uvelike mogu zahvaliti BiH katolicima.
Čak je i jedan lički Jure Francetić za gore navedene bio gospodin, možda je jedino Vukojević manje zlo od njega što se tiče konkretnih zlodjela, ali ne i ludila u glavi.
Bez njih ipak ne bi bilo Hrvatske.Ne možeš državu napravit sa pacifistima.

Kao rođena Beograđanka nikada nisam pravila razliku između onih rođenih van Beograda i rođenih Beograđana.
Hajde, tu pricu necemo da pricamo....
Okolnosti mogu napraviti to da neko ni za 4 generacije ne postane beogradjanin u nekom smislu opustenosti i otvorenosti uma...Kad sam radio statistiku , upadnem u porodicu crnogorca, cerka mu pod konac, ne sme da mrdne ni da dise ako on ne kaze, a zeljna dusa da bude slobodna, vidim to , a on zeljan da se otarasi , da je uda...i to se vidi, ali niti on vidi da ju je pregazio , niti ce biti zensko , moze biti zenka, ali ne zensko , niti ce dugo biti osoba...

I tako odradice razmnozavanje, bice necija zena, otac ne postavlja pitanje odakle je mladozenja, jer i on je iz CG, i eto ti vec 3 generacija, a dupe stegnuto ne moze slamcica da prodje..
Sledeca je 4 generacija, hoce li ta biti beogradjani , nece..a zasto nece, zato sto to dete nema od koga da vidi ono sto cini beogradsku porodicu , nema od koga da vidi razliku izmedju drzanja reci i iskrenosti , i istine i istinoljubivosti , daleko od toga da beogradjani starog kova ne lazu , lazu , ali nije idealizacija konkretnog ono sto ih cini beogradjanima, nego sire sagledavanje onog sto je iza konkretnog...
Ne cini coveka konkretno , nego integral svih konkretnih postupaka....

A to Srpska provincija i balkan ne mogu da provale ni za 10 generacija..

Daj ne nasmijavaj me.Njima baba lapsi,nama dvojici piletina. :mrgreen:
Daj malo joj se prepusti. Uobrazio si se zato što si zgodniji od Rimca. :lol:

A i nije viteški, da ti se približi a ti uzmakneš! :D

Prvak si u zavađanju. Bolje bi bilo da si u zavođenju.
Simo se igra. De reci mu da se uozbilji. Prati me, onako iz daljine.
Čim se primaknem, uzmakne! Šta mu je?

Ja kad procitam da nekog nista ne tangira, odmah pomislim narcis ili neki poremecaj ....tesko da mogu da poverujem da osoba ne vrsi proveru onog sto je cula...
Na internetu? :D Jedino ko me može dotaći su moja porodica, prijatelji, moj realni život. Mene više zabrine kada pročitam da se neko zabrinjava zbog izjave xy tipa na društvenoj mreži :mrgreen:

Na internetu? :D Jedino ko me može dotaći su moja porodica, prijatelji, moj realni život. Mene više zabrine kada pročitam da se neko zabrinjava zbog izjave xy tipa na društvenoj mreži :mrgreen:
Nije to dobar pristup....Svejedno sta ti mislila o tome sta ja pisem...
Covek je zdrav ako moze da podnese okolnosti i dogadjaje, a ne da ih ignorise...nego ne katastrofise, ali ih uocava..

Ali si u pravo da je tako i na chatu i na forumu i onda dobijamo ovakve forume i jos gore chatove...

:zcepanje:nikad ne vjeruj mačku koji prede bez češkanja :zper: kaže stara narodna poslovica :aha:
tumblr_nhtgav8swF1s5e5bko1_400.gif

@lapsi V.S. @Casual Observer & Jugoslav Čvarak.

Back