Kompjuterska svaštara

• Začetnik teme Začetnik teme epox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A koliko ljudi i troškova treba za to? Koje sve savremene pogone i tehnologije trebaš da imaš da bi izvukao većinu korisnih komponenti iz IT-smeća, a da pri tome dodatno ne zagađuješ okolinu? Recimo stari kompjuter: Prvo NEKO treba da odvoji limariju kućišta i napajanja, pa kabele, aluminijum, plastične delove, štampanu pločicu itd..... A to je tek POČETAK.....
Nemas pojma sta lupetas zaista. Sramota sto si moderator zaista. Samo se blamiras svojim neznanjem. Znaci bokje je da smece stoji i trune nego da se recilklira i napravi bilo sta od toga??! Jbt u kom ti veku zivis...Srednjem vberovatno..

Nemas pojma sta lupetas zaista. Sramota sto si moderator zaista. Samo se blamiras svojim neznanjem. Znaci bokje je da smece stoji i trune nego da se recilklira i napravi bilo sta od toga??! Jbt u kom ti veku zivis...Srednjem vberovatno..
A kako ti to zamišljaš? Da neko besplatno reciklira to smeće? Možemo li da sklopimo posao: Ti ćeš BESPLATNO da rastavljaš stare kompjutere, a ja ću da zarađujem na tome? Za početak mi samo dostavljaj napajanja, procesore, diskove i memorije! :zcepanje::zcepanje:

A kako ti to zamišljaš? Da neko besplatno reciklira to smeće? Možemo li da sklopimo posao: Ti ćeš BESPLATNO da rastavljaš stare kompjutere, a ja ću da zarađujem na tome? Za početak mi samo dostavljaj napajanja, procesore, diskove i memorije! :zcepanje::zcepanje:
moderatori BILO KO-dajte mi MOLIM VAS opciju da blokiram Vasu...Ne mogu vise da slusam ove gluposti... Jbt ko prica o reciklazi besplatnoo??Ne znas da postoje FIRME koje zive od reciklaze../?!??? Sta mislis neko to radi kao hobi? jbt al si PLITAK...Ne znam ko je gori -ti ili onaj Skura...

moderatori BILO KO-dajte mi MOLIM VAS opciju da blokiram Vasu...Ne mogu vise da slusam ove gluposti... Jbt ko prica o reciklazi besplatnoo??Ne znas da postoje FIRME koje zive od reciklaze../?!??? Sta mislis neko to radi kao hobi? jbt al si PLITAK...Ne znam ko je gori -ti ili onaj Skura...
Naravno, ali ti treba POČETNI kapital! Trebaš imati zemljište, skladište, vozni park, zaposlene i potrebnu infrastrukturu da bi pokrenuo taj posao! I da se vratima na početak: TheBill Gejts bi mogao svojim DONACIJAMA širom sveta to osigurati.... :super:

Хајмо људи престаните. За све жалбе контактирајте ме на ПП или пријавите пост. Не може се блокирати модератор али можеш приложити жалбу. Али о томе нема јавне расправе. Мени на ПП.

Хајмо људи престаните. За све жалбе контактирајте ме на ПП или пријавите пост. Не може се блокирати модератор али можеш приложити жалбу. Али о томе нема јавне расправе. Мени на ПП.
Treba napisati na uvodu: Na Svaštari se može svašta da pročita! :bravo:

Screenshot_1.png

Нема вас да се јавите? А ја нисам ни кафу попио. :kafa:
Zašto me ometaš u cik zore? Sreća tvoja da me nisi tako rano probudio! Noć je za programere, dan je za spavanje! Po danu imamo mnogih raznih smetnji iz svakakvih izvora koji smetaju koncentraciji! A bez koncentracije NEMA dobrih programa! Školski primer je Windblows koji programerima nameće radne obaveze u najlošijem delu dana! :super::super::super:

Kako nam je ovo promaklo???
http://rs.n1info.com/SciTech/a628382/Tosiba-vise-ne-proizvodi-laptopove-i-kucne-kompjutere.html

:sad2::sad2::sad2:

Ovo može da bude dobro samo za Samsung i Huawei koji sada vode bitku sa konkurentom manje. E bestraga...

Možda je od pomoći moglo da bude to da se podele kao HP, mnogo je taj zalogaj uzeti sa jedne strane kompjutere,laptopove i HDD i sa druge strane poslovna rešenja i skenere/printere + još dosta toga...
Jeftina konkurencija i prelazak korisnika na prenosna govanca? Ako hoćeš zadržati kvalitetu, ne isplati ti se to proizvoditi ispod cene jeftine konkurencije?

Gigabyte predstavlja 2TB AORUS Gen4 AIC SSD

Kompanija Gigabyte je predstavila svoj AORUS Gen4 AIC SSD u varijanti od 2TB. Praktično se radi o PCI-Express 4.0 x16, koji ima preinstalirana četiri 500 GB AORUS Gen4 M.2 NVMe SSD-a. Korišćenje ove "riser" kartice zahteva segmentaciju PCIe linije (što ima većina modernih platformi od 2016. godine), kao i operativni sistem koji podržava NVMe RAID.

Ova "riser" komponenta AORUS Gen4 AIC SSD-a ima osnovno logičko jezgro koje kontroliše bočni izduvni sistem koji reguliše temperaturu, kao i upravljanje LED osvetljenjem. Unutrašnji bakarni monoblok provodnik toplote odvlači toplotu sa sva četiri diska.

gig2_123.jpg

Svaki od četiri interna M.2 NVMe drajva ima 96-slojnu 3D TLC NAND flash memoriju i Phison E16 kontrolere. Kartica nudi maksimalne performanse do 15.000 MB/s za sekvencijalno čitanje podataka o do 9500 MB/s za upis podataka Random performanse idu do 425.000 IOPS 4K za čitanje i do 440.000 IOSP 4K za upis podataka.

Gigabyte nudi garanciju od pet godina za 2TB AORUS Gen4 AIC SSD, a informaicje o ceni i dostupnosti nisu objavljene.

Izvor: TechPowerUp

Kompanija Gigabyte je predstavila svoj AORUS Gen4 AIC SSD u varijanti od 2TB. Praktično se radi o PCI-Express 4.0 x16, koji ima preinstalirana četiri 500 GB AORUS Gen4 M.2 NVMe SSD-a. Korišćenje ove "riser" kartice zahteva segmentaciju PCIe linije (što ima većina modernih platformi od 2016. godine), kao i operativni sistem koji podržava NVMe RAID.

Ova "riser" komponenta AORUS Gen4 AIC SSD-a ima osnovno logičko jezgro koje kontroliše bočni izduvni sistem koji reguliše temperaturu, kao i upravljanje LED osvetljenjem. Unutrašnji bakarni monoblok provodnik toplote odvlači toplotu sa sva četiri diska.

gig2_123.jpg

Svaki od četiri interna M.2 NVMe drajva ima 96-slojnu 3D TLC NAND flash memoriju i Phison E16 kontrolere. Kartica nudi maksimalne performanse do 15.000 MB/s za sekvencijalno čitanje podataka o do 9500 MB/s za upis podataka Random performanse idu do 425.000 IOPS 4K za čitanje i do 440.000 IOSP 4K za upis podataka.

Gigabyte nudi garanciju od pet godina za 2TB AORUS Gen4 AIC SSD, a informaicje o ceni i dostupnosti nisu objavljene.

Izvor: TechPowerUp
A može li se na to instalirati OS?

Back