gunser
Primećen član
- Poruka
- 655
Kupio novi modul i kad sam instalirao opet stari problem... I sad instalirao stari("neispravan"), gurnuo malo jače i radi... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kupio novi modul i kad sam instalirao opet stari problem... I sad instalirao stari("neispravan"), gurnuo malo jače i radi...![]()
Sada imaš HDD za Bekap podataka!Dobro si prosao, ja kupio HDD a samo je kabl bio problem![]()
Sada imaš HDD za Bekap podataka!![]()
Obicno se ta informacija daje uz model. Potrazi na google-tu.Kako mogu da proverim da li laptop ima opciju za dodatnu RAM memoriju?
Obicno se ta informacija daje uz model. Potrazi na google-tu.
Laptop nije bas za igranje zbog loseg hladjenja. To kad stave da je gejmerski znacida li su gejmerske varijante
Neki modeli u BIOS-u navedu broj slotova i popunjenost istih. Zatim, na većini laptopa je memorija ispod poklopca sa donje strane pa odvrneš šaraf i pogledaš jesu li oba slota popunjena, obično su dva. Ako su popunjeni, onda ti ne ostaje drugo nego nabavka dva nova modula većeg kapaciteta, ali u specifikacijama pogledaj prvo koliko može max. po slotu. To se malo komplikuje kod recimo HP-modela kojima je osnovni slot za memoriju ispod tastature.Nemam.
Par meseci kasnije sam kupio ostatak konfiguracije i SSD pa je u poslu.
Kako mogu da proverim da li laptop ima opciju za dodatnu RAM memoriju?
Racunam da ce krenuti neke akcije ovde a desktop ne mogu da koristim iz vise razloga.
Laptop nije bas za igranje zbog loseg hladjenja. To kad stave da je gejmerski znaci
da je jak, ali za hladjenje nisam siguran...
te cifre su obično specifičnost za neka lokalna tržišta, osnova po pitanju memorije treba biti ista. Može biti varijacija oko brzine memorije, zavisi koji su procesor nabacili za neka tržišta.Meni je problem sto iza naziva modela imaju i onaj broj od nekoliko cifri (nije cena) pa mi to oteza pretragu.
E sada, posto ceo zivot koristim desktop a sada bih promenio iz potrebe za ovim, sta sve treba tu da gledam tj. da li su gejmerske varijante uvek bolje od ostalih?
Neki modeli u BIOS-u navedu broj slotova i popunjenost istih. Zatim, na većini laptopa je memorija ispod poklopca sa donje strane pa odvrneš šaraf i pogledaš jesu li oba slota popunjena, obično su dva. Ako su popunjeni, onda ti ne ostaje drugo nego nabavka dva nova modula većeg kapaciteta, ali u specifikacijama pogledaj prvo koliko može max. po slotu. To se malo komplikuje kod recimo HP-modela kojima je osnovni slot za memoriju ispod tastature.
Onda gledaj koji ima najviše RAM-a, ili koji daje maks. mogućnost nadogradnje/proširenja? A to onda povlači za sobom i neke druge kvalitete!Znam i ja da nije, ne nude dzabe eksterne kulere u radnjama... Masa ne znam koliko oni pomažu u hladjenju.
Najvise mi treba zbog programa, AutoCAD trazi dosta RAM memorije pa ne moze na obicne varijante.
Mada da se ne lazemo, povremeno bih i igrao nesto starije na njemu.
Aee.. ti tek planiraš kupovinu, a ja se raspisao!Lenovo me najvise interesuje, po prici ljudi koje znam oni su najbolja investicija za sada.
Crni humor: Ako si u dilemi između dva modela, onda onaj koji ima dužu garanciju!Hvala na savetima
Kada suzim listu pitacu za iskustva i misljenja.
Za sada bih najvise ekran od 17' da vidim sta radim.
Aee.. ti tek planiraš kupovinu, a ja se raspisao!![]()
Crni humor: Ako si u dilemi između dva modela, onda onaj koji ima dužu garanciju!![]()
Ovo su zadnji Windblowsi, znači, NIKADA više!Па, компјутераши, колико учестало мењате рачунарске компоненте?
Колико мрзиш тај ОС да постајеш опседнут истим.Ovo su zadnji Windblowsi, znači, NIKADA više!![]()
Naravno. A čitaj kako je TheBill Gejts sada okrenuo ploču! Nije ga brinula ekologija dok je on svako malo izbacivao nove 'revolucionarne' Windblowse, a za to je trebalo bacati stare ISPRAVNE komponente i napraviti milijarde novih komponenti. Naravno da su se pri tome uništavali resursi i stvarali štetni nusprodukti za okolinu! Ali, kako je on pri tome MLATIO šlepere para, sve je bilo u redu!Колико мрзиш тај ОС да постајеш опседнут истим.
Добар је он човек кад га упознаш.Naravno. A čitaj kako je TheBill Gejts sada okrenuo ploču! Nije ga brinula ekologija dok je on svako malo izbacivao nove 'revolucionarne' Windblowse, a za to je trebalo bacati stare ISPRAVNE komponente i napraviti milijarde novih komponenti. Naravno da su se pri tome uništavali resursi i stvarali štetni nusprodukti za okolinu! Ali, kako je on pri tome MLATIO šlepere para, sve je bilo u redu!
Međutim, kako sada DRUGI mlate silnu lovu na IT-opremi, on se počeo brinuti za ekologiju!
https://www.krstarica.com/zabava/za...m&utm_medium=thumbs&utm_campaign=thumbs_house
Da, možda se sada odluči da svoje bogatstvo ulupa u pogone za recikliranje smeća kojega danas (nepotrebno) stvaraju neki drugi klinci po njegovom receptu! I opet nešto malo zaradi na tome!Добар је он човек кад га упознаш.![]()
![]()
A sta bi tii radio sa smecem osim ga reciklirao? Jbt svakim postom pokazujes koliko si plitak..Ogranicen..Da, možda se sada odluči da svoje bogatstvo ulupa u pogone za recikliranje smeća kojega danas (nepotrebno) stvaraju neki drugi klinci po njegovom receptu! I opet nešto malo zaradi na tome!![]()
A koliko ljudi i troškova treba za to? Koje sve savremene pogone i tehnologije trebaš da imaš da bi izvukao većinu korisnih komponenti iz IT-smeća, a da pri tome dodatno ne zagađuješ okolinu? Recimo stari kompjuter: Prvo NEKO treba da odvoji limariju kućišta i napajanja, pa kabele, aluminijum, plastične delove, štampanu pločicu itd..... A to je tek POČETAK.....A sta bi tii radio sa smecem osim ga reciklirao? Jbt svakim postom pokazujes koliko si plitak..Ogranicen..