Комите најављују "Црногорско пролеће" и траже оставку Кривокапића

toz972

Poznat
Poruka
8.376

Никшићке комите и данас блокирале пут ка Подгорици

© Фото : РТНК уступио Спутњику

Комите најављују "Црногорско пролеће" и траже оставку Кривокапића​

https://rs-sputniknews-com.cdn.ampproject.org/v/s/rs.sputniknews.com/amp/regioni/202104111125066592-komite-najavljuju-crnogorsko-prolece-i-traze-ostavku-krivokapica/?amp_js_v=a6&amp_gsa=1&usqp=mq331AQHKAFQArABIA==#aoh=16181646910736&referrer=https://www.google.com&amp_tf=Извор: %1$s&ampshare=https://rs.sputniknews.com/regioni/202104111125066592-komite-najavljuju-crnogorsko-prolece-i-traze-ostavku-krivokapica/
18:38 11.04.2021(освежено 18:48 11.04.2021)
Протест групе грађана, противника Владе Здравка Кривокапића, почео је окупљањем у Подгорици. Група грађана под називом "Црногорско пролеће" поручује да не припадају политичким партијама и интересним групацијама око њих, јављају црногорски медији.
Учесници скупа носе црногорске заставе, комитске и НАТО заставе, као и крсташ барјак, а из аутомобила пуштају патриотске песме.

BAD SEED🇲🇪 (@LazarV94) Tweeted:
Podgorica🇲🇪 https://t.co/6zxCqL8cGQ
И данас су, као и јуче, присталице председника Црне Горе Мила Ђукановића, блокирали пут Подгорица - Никшић код Богетића, због чега су кривично процесуиране две особе, против девет лица су поднете прекршајне пријаве.
"Иницијативни одбор слободних грађана", како себе називају грађани који су блокирали пут, раније је најавио радикализацију протеста уколико влада не испуни њихове захтеве.
У непотписаном допису "иницијативног одбора слободних грађана Црне Горе" раније је наведено да се блокаде спроводе "због перфидних намера владе, којима кроз измене одлука о критеријуму за стицање црногорског држављанства желе да омогуће стицање држављанства за 62.000 странаца, већином држављана Русије и Србије, након чега би они по Уставу били уписани у бирачки списак".
Окупљени су тражили и да се премијер Црне Горе Здравко Кривокапић јавно извини грађанима Црне Горе којима је наводно претио.
Они су поновили да уколико се њихови захтеви не испуне до сутра, да ће грађански протест бити радикализован.

Kao što se i moglo pretpostaviti nakon izbora. Nestabilno u Crnoj Gori.

1618169104831.png

Patriotske auto kolone i večeras u više gradova, traže ostavku Vlade Zdravka Krivokapića

Cafe del Montenegro 11/04/2021

više crnogorskih gradova večeras su ponovo organizovane auto-kolone. Grupa građana Crnogorsko proljeće u Podgorici se okupila na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gdje je grafit Krsta Zrnova, nakon čega su krenuli u vožnju gradom.

171963812_789599835322695_724910957555793526_n.jpg

Oni su proglasom obavijestili javnost da traže od Vlade Zdravka Krivokapića neopozive ostavke.

Učesnici auto kolone u Podgorici su se u jednom trenutku zaustavili ispred Skupštine, kada su izašli iz automobila. Pjevali su himnu i skandirali “Nije ovo Srbija”.

Grupa građana Crnogorsko proljeće poručila je da ne pripada političkim partijama i interesnim grupacijama oko njih.

Učesnici skupa u svim gradovima nose crnogorske zastave, komitske i NATO zastave, kao i krstaš barjak, a iz automobila puštaju patriotske pjesme.

171968012_255988989601456_681710375115495259_n.jpg
172420161_447650809867955_1020396776011242687_n.jpg

<<<Okupljanje kod grafita posvećenom Krstu Zrnovom, pa auto – kolona>>>

“Mi čija su očekivanja iznevjerena i od jednih i od drugih, mi, sinovi i kćeri Crne Gore koji rezervnog sastava za život nemamo, pozivamo sve slične nama da nam se pridruže u autokolonama”, naveli su ranije u pozivu građanima da im se pridruže.

https://www.youtube.com/watch?v=24urFHsGPRk&feature=emb_title

Auto-kolone u Nikšiću večeras neće biti zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo mladić iz tog grada.

Ne moraju Komite nista posebno cinjet osim da budu spremni u svojem strpljenju.
Rukoljub i vozd "Apostola" ce ka o ovog prvog u nizu sve redom niz vodu spustat.
Samo da mu se suze osuse sto ih prosu sto su onomad Niksicani ledjima nasrnuli na sluzbeni Merceds S-Klase
iz kojeg je njegova cerka naredila vozacu da gazi demonstrante i zvala "Sergeja" da joj prti put.

.

5315145_karikatura-6.4.2021_share.jpg

Incidenti u Crnoj Gori: Mediji tvrde da su komite pretukle mladića​

Incidenti u Crnoj Gori: Mediji tvrde da su komite pretukle mladića
Foto: Instagram | Incidenti u Crnoj Gori: Mediji tvrde da su komite pretukle mladića
N.N.11.04.2021 22:03
BERANE - Tokom protesta u Crnoj Gori došlo je do nekoliko incidenata, a kako mediji tvrde komite su u Beranama pretukle jednog mladića.

"Novosti" pišu da je desetak komita mučki pretuklo mladića G. L..

On se navodno zbog zadobijenih povreda nalazi na ljekarskom pregledu i ukazivanju pomoći u Opštoj bolnici u Beranama.
Portal "Objektiv" tvrdi da je nakon ovog incidenta privedeno više osoba.
"Šetao sam sa djevojkom, kada su nas iz kolone okićene crnogorskim zastavama zasuli uvredama, a bilo je i flaša. Odjednom su kao pobješnjele zvijeri izletjele iz kola, vjerovatno su me prepoznali, pa im se to nije dopalo. Znamo svi zbog čega su me napali, ali, ne bh sada o tome. Njih desetak, kidisalo je na mene. Tukli su me krvnički, bacili me na zemlju i šutirali. Meni i djevojci su psovali majku. Srećom, naišao je čovjek koji me je spasio od tih bitangi", priča D.L, prenosi "Objektiv".
Za sada se ne zna više detalja o ovom incidentu, ali je sigurno da su vinovnici napada učesnici malobrojne kolone vozila okićene crnogorskim zastavama.
Portal "Vijesti iz Bijelog Polja" navodi da je u Rakonjama u Bijelom Polju oko 19 sati došlo do još jednog incidenta tokom održavanja auto kolone.
Naime, sa tamošnjeg podvožnjaka, velikom količinom fekalija zasuto je vozilo sugrađanina na kome je bila istaknuta zastava Crne Gore.
Slučaj je prijavljen Centru bezbjednosti Bijelo Polje, čiji pripadnici vrše uviđaj.
"In4S" izvještava o još jednom incidentu, ali u Podgorici gdje su okupljene komite vrijeđale pripadnike srpske nacionalnosti. Prema navodima ovog portala oni su Srbima psovali "četničku majku".
"Evo nas, čekamo, četničku vam majku...", uzvikivale su komite.

I onda će muhamedancima u Berane i Bijelo Polje đavo da bude kriv kada dobiju po njušci. Šta mislite ko su tamo kompromite?
U Plavu su Bošnje pretukle pijanog Albanca jer je dizao tri prsta. Trenutna situacija u CG ; ne zna se ko koga :roll:.U Beranama su komite muhamedanci a na Cetinju ortodoksi.

Ne moraju Komite nista posebno cinjet osim da budu spremni u svojem strpljenju.
Rukoljub i vozd "Apostola" ce ka o ovog prvog u nizu sve redom niz vodu spustat.
Samo da mu se suze osuse sto ih prosu sto su onomad Niksicani ledjima nasrnuli na sluzbeni Merceds S-Klase
iz kojeg je njegova cerka naredila vozacu da gazi demonstrante i zvala "Sergeja" da joj prti put.

Što je Milu milo to mu se i snilo.
Majmuni poskakali po haubi i krovu automobila. Šta sve komita neće da uradi za jedan sendvič sa parizerom... A to što muslimani rade u Berane i BP nije normalno. Kada prvi pijani tamo zapeva Tompsona glave će da padaju...Tamo ni Srbi nisu potpuno u vinklu. Sve ovo Milo i Veljović orekstriraju jer im je jasno da na izborima više nemaju šta da traže. Pukli u Milovom Nikšiću a tek dada ide debakl u novom i podgorici.

Back