Komentari

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Da li vam se desilo, posle nekog vremena, da prelistate podforume i nađete svoje komentare u nekim diskusijama, da li ste se iznenadili da ste tako napisali, ili bukvalno se smejete i samom sebi divite i tako ste očarali nekoga ili ste postideli i bude vam žao a ipak je prekasno da povučete komentar? :)

Da li vam se desilo, posle nekog vremena, da prelistate podforume i nađete svoje komentare u nekim diskusijama, da li ste se iznenadili da ste tako napisali, ili bukvalno se smejete i samom sebi divite i tako ste očarali nekoga ili ste postideli i bude vam žao a ipak je prekasno da povučete komentar? :)

Desilo se, više puta. :lol:

Baš super tema. Meni je skoro bio dao neko repku, za komentar, od pre dve godine. I došlo mi je slatko skroz na skroz. Sada ne mogu da poverujem, koliko sam naivno & nevino po pitanju nekih stvari bila. Strašno. Koliko sam ja mislila sve..uverena u ljubav, u dobrotu. U nepostojanje realnog zla, u ljudima. Nasmejala sam se, i u isto vreme, mi je došlo da ridam od plača. Volela bih da sam ta Jelena opet. da imam tu veru u ljude, da verujem u sve ono šta jesam verovala...nezadrživo...tada. Divim se nekim komentarima sebi, kolikom sam ja jačinom bila uverena u to sve...šta je istina, šta je ljubav. Šta je prijateljstvo. Strašno...Koliko je to u meni prekrasno dreždilo. Sijalo. Naprosto...odisalo. Volela bih da imam taj deo nekadašnje sebe...koji u meni više ne postoji.

Druga stvar...Sećam se, svog komentara i jednog posta, negde malo posle mog učlanjenja...Jedna koleginica, koja je bila učlanjena pre meneje postavila pitanje, to jest temu. I sećam se i date teme, jao da juče bilo je . I mog komentara. I na to se postidim. Kao čovek. Svi smo nastojali da je razvedrimo, razveselimo. Tada sma bila "mala". Nisam mogla da shvatim njen jad, gorčnu. Tugu. Kako možeš da se kao čovek toliko i na takav način razočaraš. U ono šta ti je važno. Dragoceno. Naprosto, nastojala sam u komentaru da je "dignem", da je nasmejem, da joj dam podstrek, neku nadu, da doće neko drugi, pa nije zadnji i jednini...I danas se kao čovek, iako dobronamerno i od srca dat komentar iz najbolje namere...nije "upalio". MOžda je i iznervirao. Ili još više rastužio. Znam po sebi, danas. Ni mene niko ne bi mogao da uteši, razveseli. Danas bi joj eto rekla...da sma bila mlada & "mala", i da sma tada imala samo najbolju nameru, i da se kao čovek stidim. Jer nisam shvatala na pravi način.

NIkada i ništa ne bih podvukla i povukla od svega svoh napisanog za ove četiri godine. To je ono što ja jesam bila. Što i danas jesam. Ako bih povukla , to bi značilo da mi je žao onoga što jesam (u) radila. Što jesam pisala. Što u svakom svom slovu jesam osećala. Disala. I živela. I toga se ne stidim.

Kada vratim unazad, drago mi je, što na takav način jesam pisala. Sve. Sutra da se rodim, opet bih sve ispočetka i na isti način postupila.

Da je drugačije, to onda ne bih bila ja.

:hvala:

To ne, ali kada procitam neke stare postove imam utisak kao da ih nisam ja pisao vec neko drugi.

Slabi su karakteri oni, koji bi da promene sopstveno mišljenje
kada prođe neko vreme.
Prelistam i ja, kako ne, po koji put stare teme i nađem svoje komentare.
Isto bih napisao i sada.
Od reči do reči......
Osim, ako nije komentar na neku dnevnu vest, pa me istraga opovrgla.

Ali, to su neke druge situacije......

Slabi su karakteri oni, koji bi da promene sopstveno mišljenje
kada prođe neko vreme.
Prelistam i ja, kako ne, po koji put stare teme i nađem svoje komentare.
Isto bih napisao i sada.
Od reči do reči......
Osim, ako nije komentar na neku dnevnu vest, pa me istraga opovrgla.

Ali, to su neke druge situacije......

Ali recimo, kroz neko sazrevanje ste naučili nove spoznaje, bolje i razumnije nego ikada, naučili nešto novo u nekim datim situacijama i to menja misli i na osnovu iskustva bogatiji. :)

Znao sam odvalim ponesto duhovito u pocetku svoje forumaske karijere .Niko me nije znao i svi su mislili da sam bezbrizni momcic
od 20~25 godinica . Nisu imali pojma da se iza nicka krije stari olinjali macak koji ponovo uci da se smije .Da , bas sam bio u gadnoj fazi a
Krstarica je bila odlicna terapija !:)

fat-white-cat-shaking-no-smiley-emoticon.gif

Ne bih povukao nijedan komentar, mada znam da se na mnoge raspoloženje odrazilo.
Logika kojom se vodim u svima je ista, ali značenje nije, jer iskustvo s kojim baratam se menjalo.
Sada sam zreliji, pa su i postovi takvi. Ali to nije razlog da svoje ranije komentare smatram lošijim- i jedni i drugi su moji, samim tim deo mog "ja" i nemam nameru da ih se odričem, čak i da sam oko nekih stvari bio u zabludi...

desava mi se da svakojako okarakterisem sebe, tj. svoje komentare, od onoga "jao, zar sam ja ovo napisala, kakav kreten" i bas se zestoko postidim, do onoga da ocaram samu sebe kako sam pametna i visprena :lol:
sve zavisi od toga u kakvoj sam forumskoj fazi bila kada sam dati komentar pisala...
jedino se ponosim time da nikada nisam lagala po forumu, niti prodavala neku laznu sliku sebe...

Back