je l moguce da ne mozes da prihvatis cinjenicu da grijesis.To je sve deo javnog duga
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
je l moguce da ne mozes da prihvatis cinjenicu da grijesis.To je sve deo javnog duga
Pa nadoveži se na misaoni eksperiment kolege, koji počinje od 0je l moguce da ne mozes da prihvatis cinjenicu da grijesis.
O boze. Na koji nacin drzava finansira te 100 din ej. Da li kroz porez, carine I sl tj kroz prihode drzave? Tu nema duga ej. Ali ako drzava nema prihode, zavuce ruku u penzioni fond i uzme pare za finansiranje te potrosnje eto javnog duga ( interagencijskog naravno) e ako uzme kredit od strane banke eto javnog inostranog duga itd.Da, hajde stvarno da počnemo od 0.
Država odluči da potroši 100 dinara, i to i učini.
Koliki je sad javni dug, kolika je količina valute u opticaju, i koliko je ukupna ušteđevina privatnog sektora
Forumaš Meliot je samo rekao: "Pretpostavimo da država potroši 100."O boze. Na koji nacin drzava finansira te 100 din ej. Da li kroz porez, carine I sl tj kroz prihode drzave? Tu nema duga ej. Ali ako drzava nema prihode, zavuce ruku u penzioni fond i uzme pare za finansiranje te potrosnje eto javnog duga ( interagencijskog naravno) e ako uzme kredit od strane banke eto javnog inostranog duga itd.
Pa centralna banka i država su ista stvar. "I get my marching orders from Congress," rekao je poglavnik fedaDug Amerike o kojem je ovdje rijec je realizovan kroz izdavanje obveznica drzave US koji nose nulti rizik. Tu emisiju moze da kupi svako pa I Kina koja to prvenstveno radi da bi manipulisala sa deviznim kursem.
ti mijesas novac u opticaju koji jeste dug centralne banke prema svakom ko ima taj novac( povjerilac) sa finansiranjem nerealne potrosnje od strane drzave . Dvije totalno razlicite stvari.
hahaha ti si vrlo simpaticna ali da li je moguce da nikad nijesi cula da je racun Centralne banke razlicit od Drzavnog racuna. tebe Bune termini koji su striktno definisani zakonskom metodologijom pa upotrebljavljas javno kao u svakodnevnom govoru. Nekad je bilo lakse. Pa se govorilo o inostranom dugu kao dijelu drzavnog duga. Pa je ono Jugoslavija bila prezaduzena sa 17 milijardi itdForumaš Meliot je samo rekao: "Pretpostavimo da država potroši 100."
Nije rekao: "Prvi korak je, pretpostavimo da je država ubrala 100 u porezu."
Ako ti hoćeš da modifikuješ misaoni eksperiment be my guest, ali mogao si prvo da ispoštuješ ovaj
ja bih tebe da sam mladji volio izvesti u neku miomirisnu bastu.Pa centralna banka i država su ista stvar. "I get my marching orders from Congress," rekao je poglavnik feda
https://www.gobankingrates.com/money/economy/how-much-money-is-in-the-world/Da je vama sve bilo jasno, ne bi otvarali teme s naslovom "Kakoto, kakoto"
Meni je recimo sve jasno s dugom
Stvar je prosta. Ako ti imaš $2000 na računu, to potiče od SAD.https://www.gobankingrates.com/money/economy/how-much-money-is-in-the-world/
Uporedi sa javnim dugom Amerike.
Ko je u deficitu haha. Koji to jest ciji racun? Racun FED-a? Racun Drzave Amerike? I Jos gore. Ako sam ja u evropi, toga dolara Cak ni nema haha magija, nije u opticaju u SAD, pa je to eurodollar, ne opterecuje Ameriku . Prodala maglu amerika. Jesi cula za petrodolare. Odstampas Platis i taj dollar zaluta. To je snaga AmerikeStvar je prosta. Ako ti imaš $2000 na računu, to potiče od SAD.
Znači da su u deficitu $2000
Imaš računovodstvenu evidenciju svih dolara koji su izdatiKo je u deficitu haha. Koji to jest ciji racun? Racun FED-a? Racun Drzave Amerike? I Jos gore. Ako sam ja u evropi, toga dolara Cak ni nema haha magija, nije u opticaju u SAD, pa je to eurodollar, ne opterecuje Ameriku . Prodala maglu amerika. Jesi cula za petrodolare. Odstampas Platis i taj dollar zaluta. To je snaga Amerike
obveznice su finansijski papir koji imaju razlicite rocnost ali nikako samo tip racuna. Trgujes li sa racunima a. Ne, vec preko racunaŠto se tiče obveznica, one su samo tip računa. Možemo ih nazvati oročenim računom
OdustajemImaš računovodstvenu evidenciju svih dolara koji su izdati
To je onih $31,800,000,000 sa public debt semafora
U linku ti pise da je kolicina novca amerike u opticaju mjereno agregatom procijenjena na 83 triliona dol. mijesas pojmoveImaš računovodstvenu evidenciju svih dolara koji su izdati
https://www.pgpf.org/blog/2023/05/t...d of 2022,from domestic and foreign investors.Imaš računovodstvenu evidenciju svih dolara koji su izdati
ROTSCHILDSjedinjene Američke Države dužne preko 30 biliona dolara (preko 30 000 milijardi), državni dug evrozone preko 8 750 milijardi evra. Kome su to dužne najbogatije i najrazvijenije zemlje sveta?
Ako su one dužne toliko nivca, a najbogatije su, ko su onda njihovi poverioci?
To je ceo svet a 31 je SADU linku ti pise da je kolicina novca amerike u opticaju mjereno agregatom procijenjena na 83 triliona dol. mijesas pojmove
Gledaj da ti objasnim.
To je ceo svet a 31 je SADnek ti bude
Moja greska. Postavio sam link ka US supply. ali to ne mijenja.To je ceo svet a 31 je SAD
Pa da, ali kad je taj deficit ostvaren, neko je primio ta sredstva.Dug o kojem je ovdje rijec je dug koji se vodi u trezuru Drzave i cini ga suma svih dosadanjih deficita drzave