Kome je teze ostati sam

Cro_čvarak

Iskusan
Poruka
6.766
Dakle kome je teže viti sam + 40 ili 50+, M ili Ž? Po meni daleko je gore ženama mada je neki opći narativ da su muškarci propali ako se ne oženu, dok žene žive dalje normalno.

Po meni to baš j nije tako, što muskarac ne bi sebi nešto skuvo ili naucio koristiti veš mašinu. Solo stariji muškarci mogu učiniti sve što i žene ali žene ne mogu mnoge stvari koje muškarci mogu činiti. Npr i takvi muškarci se često druže pošto se muškarci često čoparativno druže, igraju boća, ili su u kkadio i. Čak i ekipa koja pije pivo ispred dućana opet ima društvo, sad nezdravo žive ali možda ih nije briga koliko će živiti. S druge strane stare cure su strašno usamljene, pogotovo ako nemaju sestru/ sestrične i možda nećakinjie, žene se jednostavno ne znaju družiti.

Tu su onda i neke druge stvari, mnogi muškarci ne žale previše što nemaju djecu, dok žene stalno pritišće majčinski instinkt mada ćesone to negirati Onda je tu i pitanje sigurnosti, žene bez muškarca se osjećaju preplaseno i istraumatizirano.

Muškarcima, definitivno.
Ne zbog svježe spremljene hrane, čiste odjeće i dr. već radi toga što su od malih nogu navikli na oslonac ženskog bića. I najsposobniji i najuspješniji trebaju ženu.
Ja sam isto mislio do skoro.
I što duže poznajem usamljenike, vidim da nisam bio u pravu.
Ženama je više potrebno društvo, a teže ga nalaze.

Molim? Žene su oduvijek bile druželjubivije od muškaraca. Neposrednije su u razgovoru, ljubaznije i pristupačnije.
Na kojoj planeti :think:

Prijateljstvo medju muškarcima je dosta drugačije nego medju ženama. Muškarci, nisu se vidjeli godinama i eto ti ga jedan bane kod ovog drugoga i zagrli se, piju pivo, prepricavaju dogodivstine. Žene,druže su stalno, najednom prekid prijateljstva bez razloga, mislim ima razloga ali ne mozeš reći ne pričam više s njom jer se ona udala, ja nisam, ili ima boljeg muža ( ponmisljenju te djevojke/ žene). Takodjer na poslu, dobre prijateljice, jedna napredovala, druga nije i sada neprijateljice.

Poslednja izmena:
Uopste veze nema sa polom, vec zavisi od toliko drugih strvari.,.,
Ptico, ima veze s polom i te kako. Žene daju ili tjeraju volju, podstiču muškarce na sam život. Oni su kukavice. Životne kukavice.
Gledala sam u ratu koliko su žene snalažljivije od muškaraca i borbenije za opstanak. Koliko su optimističnije, pa i hrabrije. Oni su samo u gomili, čoporu, hrabri.

Na kojoj planeti :think:

Prijateljstvo medju muškarcima je dosta drugačije nego medju ženama. Muškarci, nisu se vidjeli godinama i eto ti ga jedan bane kod ovog drugoga i zagrli se, piju pivo, prepricavaju dogodivstine. Žene,druže su stalno, najednom prekid prijateljstva bez razloga, mislim ima razloga ali ne mozeš reći ne pričam više s njom jer se ona udala, ja nisam, ili ima boljeg muža ( ponmisljenju te djevojke/ žene). Takodjer na poslu, dobre prijateljice, jedna napredovala, druga nije i sada neprijateljice.
Gdje si samo uspio upoznati toliko nevaljalih žena? :)

Molim? Žene su oduvijek bile druželjubivije od muškaraca. Neposrednije su u razgovoru, ljubaznije i pristupačnije.
Ne moraš mene moliti ,.. malo ti ja mogu pomoći :) ( šala mala).

Ali im ne pristaje da jedu po kafanama - kao meni, da piju po restoranima sa svojim društvom,.. da ulaze u dubioze da filozofiraju o životu,.. da se zabavljaju kao muški.

Ptico, ima veze s polom i te kako. Žene daju ili tjeraju volju, podstiču muškarce na sam život. Oni su kukavice. Životne kukavice.
Gledala sam u ratu koliko su žene snalažljivije od muškaraca i borbenije za opstanak. Koliko su optimističnije, pa i hrabrije. Oni su samo u gomili, čoporu, hrabri.
Pa muškarci su lovci u skupini dok je žena samostalna skupljacica plodova. Znači samostaln ali i usamljena

Ne moraš mene moliti ,.. malo ti ja mogu pomoći :) ( šala mala).

Ali im ne pristaje da jedu po kafanama - kao meni, da piju po restoranima sa svojim društvom,.. da ulaze u dubioze da filozofiraju o životu,.. da se zabavljaju kao muški.
Pa sada! Ja jedem po kafanama, popijem aperitiv s prijateljicama ili radnim koleginicama, životnu filozofija sam odavno već prežvakala, a zabavljamo se na ženski način.

Back