Beli Gibson
Elita
- Poruka
- 23.383
meni
nisu se sloveni nikada trebali seliti zajedno sa I2 klošarima
nisu se sloveni nikada trebali seliti zajedno sa I2 klošarima
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ok, školstvo je u Rusiji besplatno, u Americi ako nemas stioendiju srednja klasa tesko moze isfina sirati faklutet.Rusija nikom nije Majka, pa cak ni Rusima.
Tokom celokupnog svog postojanja, to je diktatura vladara koji su i ruski narod tretirali kao robove, a kamoli pa sve ostale podanike.
Pa plaćen je da khenja gluposti i nebuloze.ok, školstvo je u Rusiji besplatno, u Americi ako nemas stioendiju srednja klasa tesko moze isfina sirati faklutet.
zdravstvo je u Rusiji besplatno, u Americi je i to biznis, i sve se placa, u Evropi placas od poreza.
Veliki gradovi, u Rusiji su cisti, sredjni, nigde nema grafita i vrlo je bezvedno.
Na zapadnu, ne smes dete pusyiti na ulicu, gradovi su orljavi isarani itd
Usluge, o tome necu ni da govorim.
Igrom slucaja ziveo sam na zapadu, znag ga kao svoj dzep, a imam prijatelje i u Rusiji i u Kini. Tako da pricas ostrascene decije pricice o stvarima o kojima pojma nemas
Svjetska organizacija za borbu protiv korupcije Transparency International je u svom izvješću navela kako kompanije koje posluju na tržištima u razvoju najvjerojatnije koriste mito kako bi proširile svoj posao. I dok je Rusija najkorumpiranija, istraživanje je pokazalo kako su kompanije iz Belgije i Kanada najmanje sklone davanju mita.ok, školstvo je u Rusiji besplatno, u Americi ako nemas stioendiju srednja klasa tesko moze isfina sirati faklutet.
zdravstvo je u Rusiji besplatno, u Americi je i to biznis, i sve se placa, u Evropi placas od poreza.
Veliki gradovi, u Rusiji su cisti, sredjni, nigde nema grafita i vrlo je bezvedno.
Igrom slucaja ziveo sam na zapadu, znag ga kao svoj dzep, a imam prijatelje i u Rusiji i u Kini. Tako da pricas ostrascene decije pricice o stvarima o kojima pojma nemas
Rusija najkorumpiranija
Ja se kladim da ti citav zivot mastas da vozis Moskvica ili LaduČudno pa što su onda rusi išutirali sve te bajne firme iz EU?![]()
A vidi ove ekonomske tigroveStvarna stopa siromaštva se skriva
zanimljivo. I naravno upitnoSvjetska organizacija za borbu protiv korupcije Transparency International je u svom izvješću navela kako kompanije koje posluju na tržištima u razvoju najvjerojatnije koriste mito kako bi proširile svoj posao. I dok je Rusija najkorumpiranija, istraživanje je pokazalo kako su kompanije iz Belgije i Kanada najmanje sklone davanju mita.
Transparency International je na osnovu dobivenih rezultata rangirao 22 najveće zemlje svijeta na skali od jedan do 10, gdje 10 označuje zemlje koje su najmanje zahvaćene korupcijom. Rusija je s rezultatom 5,9 zauzela posljednje, 22. mjesto. Tek nešto bolje su Kina (6,5), Meksiko (6,6) i Indija (6,8).
Prvo mjesto su podijelile Belgija i Kanada (8,8), potom slijede Nizozemska i Švicarska (8,7), a na petom mjestu su se zajedno našli Japan, Njemačka i Velika Britanija (8,6). Hrvatska na tu ljestvicu nije uvrštena, jer se ne nalazi među 22 najveće zemlje svijeta.
Sutra kada svaki amerikanac bude vozio ladu ima da se udara nogama u dupeJa se kladim da ti citav zivot mastas da vozis Moskvica ili Ladu![]()
Televizor nisu znali da sastave naopako su ga sastavljali.Sutra kada svaki amerikanac bude vozio ladu ima da se udara nogama u dupe![]()
ok, školstvo je u Rusiji besplatno, u Americi ako nemas stioendiju srednja klasa tesko moze isfina sirati faklutet.
Bukvalno i to sto imaju u svojim gradovima koji lice na zapad, imaju samo i iskljucivo zbog zapada.Vidim ja ovde jasno neke stvari, a to su ovi koji misle da na zapadu cvetaju ruze da je to centar sveta, dok je istok nesto zaostalo, surovo itd.... realnost je suprota, Moskva, Petrovgrad itd izgledaju 3 decenije ispred bilo koje Evropske metropole.
A Kina je za 100 godina ispred svakog
Zato 99% Srba sto se tice dijaspore zivi i radi na zapadu, jer je u Rusiji blagostanjeVidim ja ovde jasno neke stvari, a to su ovi koji misle da na zapadu cvetaju ruze da je to centar sveta, dok je istok nesto zaostalo, surovo itd.... realnost je suprota, Moskva, Petrovgrad itd izgledaju 3 decenije ispred bilo koje Evropske metropole.
A Kina je za 100 godina ispred svakog
Vidi kakav kolor tv sastavljaju za nacisteTelevizor nisu znali da sastave naopako su ga sastavljali.
Jesi li gledao seriju " Vuk Karadzic"? Kada pomenuti u Becu odlazi kod ruskog konzula i moli ga za pomoc u oruzju za potrebe 1 srpskog ustanka,a ruski konzul ga bukvalno mrsnu sa vrata?Rusi su za Srbe usli u prvi steski rat, da ne sirim pricu, a vasi Britanci su Srbe isterali iz Drača 1912.
Upravo, i?Jesi li gledao seriju " Vuk Karadzic"? Kada pomenuti u Becu odlazi kod ruskog konzula i moli ga za pomoc u oruzju za potrebe 1 srpskog ustanka,a ruski konzul ga bukvalno mrsnu sa vrata?
Na kraju su Srbima pomogli Njemci!
Još pre izbijanja oružane pobune protiv dahijskog terora, crnogorski vladika Petar I tražio je rusku pomoć za opštesrpski ustanak protiv Turaka , nudeći Romanovima tron obnovljenog Srpskog Carstva ali je Rusija tada bila u savezu sa Osmanlijama i nije htela da pomogne. Međutim, već naredne godine, kada je ustanak u Šumadiji počeo, ruski car je odlučio da finansijski pomogne Srbe (ne samo on; Austrijanci su nas takođe pomagali), a 1806. godine ulazi i u rat sa sultanom, koji traje sve do kobne 1812. godine.
Tada se Rusija povlači iz rata zbog Napoleonovog nadiranja ka Moskvi, prirodno stavljajući sopstvene interese iznad srpskih; Rusi potpisuju sa Otomanskim carstvom Bukureštanski mir kojim priznaju de jure vlast Turaka nad Srbijom, čime im se daju odrešene ruke. Turci ustanak konačno guše naredne jeseni, i po Srbiji ponovo seju smrt.
Drugi srpski ustanak: Rusi nisu prstom makli
Sejanje smrti traje tri godine, dok se Srbi nisu ponovo digli. Knez Miloš je nudio ruskom imperatoru Aleksandru da nas uzme pod svoju zaštitu i da nam da isti status kao Moldaviji i Vlaškoj, ali ovaj nije bio zainteresovan. Borbe su kratko trajale, a sultan je Srbima dao autonomiju. Treba ipak reći i da je Rusija Jedrenskim mirom sa Osmanskim carstvom iz 1829. godine izdejstvovala Srbiji dodatnu autonomiju i anektiranje šest nahija koje smo držali tokom Prvog ustanka (Rusija je tada takođe sa ciljem daljeg slabljenja moći Istanbula istu stvar uradila Grcima, pored onoga što je završila za sebe.)
Srpsko-turski ratovi: Pomoć, zatim iskorišćavanje pa konačna izdaja i stvaranje Velike Bugarske
Nevesinjska puška koja je odjeknula Hercegovinom zapalila je i Bosnu, a Srbija je uskočila u pomoć svojoj prekodrinskoj braći u njihovoj oslobodilačkoj borbi protiv Turaka. Tokom Prvog srpsko-turskog rata Rusija su se držala po strani, ali je iz nje dolazio veliki broj dobrovoljaca . Austrija i Rusija su se dogovorile da neće podržati stvaranje velike slovenske države na Balkanu, u slučaju raspada Turske, a Sankt Petersburg je odbio da pomogne srpske ustanike jer je već odlučio da se svom energijom posveti oslobođenju Bugarske. Kada je ratna sreća prešla na osmansku stranu, Rusija je ultimativno zahtevala obustavu neprijateljstava.
Primirje je trajalo do aprila 1877. godine, kada je Rusija objavila rat Turskoj i krenula u oslobađanje Bugarske. Pošto su ih Otomani zaustavili kod Plevne, tražili su našu pomoć i ulazak u rat, što smo mi i uradili i serijom pobeda onemogućili da Turci upute pomoć iz pravca Bosne, Albanije i Kosova prema Sofiji. Niš je oslobođen 12. janura 1878, što, pokazaće se, nije odgovaralo Rusiji koja ga je već obećala Bugarima itd itd
Pa bolje i zbog toga nego bez togaNeki kažu zbog kulture, književnosti, čitali Dostojevskog, pa im Rusija ima dušu, a zna se da je majka duševna ličnost
Aj ne laži više idi leči se.. Niš je oslobođen 12. janura 1878, što, pokazaće se, nije odgovaralo Rusiji koja ga je već obećala Bugarima itd itd
Svako pametan i obrazovan na ovoj planeti je pročitao ruska sabrana delaPa bolje i zbog toga nego bez toga
Toliko ruske literature, a ko je čita?
Toliko bogat jezik, a ko ga uči?