Kome je i zašto Rusija majka?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.417
Ovo se pominje na dosta mesta, a videh danas i na bilbordu jedne stranke. Mnogo ljudi kaže kako im je Rusija majka. Međutim, to je zaista čudno. Razumljivo bi bilo da to kaže neko ko je tamo rođen ili je dugo živeo, ali je takvih veoma malo. Ne računam sve one Ruse koji su poslednjih godina došli ovamo, a ionako oni to ''majčinstvo'' baš i ne pominju. Budimo realni - oni su odatle zapravo pobegli, a od majke se ne beži, zar ne?
Ima poneko da je bio u Rusiji kao turista, ali i to je veoma retko. Uostalom kad bi važio taj turistički princip najpre bi nam majka trebala biti Grčka, mada se i u Tursku i Hrvatsku ide češće nego u Rusiju. U poslednje vreme čak i u Albaniju, mnogi se hvale kako im je tamo bilo lepo. Nisam sreo nikog da se hvalio letovanjem u Rusiji, mada ne sumnjam da i tamo ima šta da se vidi.

Sve u svemu - zbog čega onda neki ljudi nazivaju Rusiju majkom? Kako se uopšte tako može doživljavati bilo koja strana država?

ima raznih majki
1753544363104.png

Помощь Святого царя Николая (Сербская песня) (Небојша Мастиловић - Помоћ светог цара Николаја)​

Komentari:

Привет Вам братья сербы из России!

Спасибо, братьям нашим Сербам!

Пожертовав все Империей ради наших Сербских Братьев, молись за Россию Царь Православный..

Спасибо, сербы, за Вашу память. Во всей Европе Вы одни всегда были братья.

Я Русский и низкий поклон и безграничное уважение Сербскому народу!!! Братья на всегда!!!

Свети Мучениче Царе Николаје помози Србимa и Русима! Бог с нами!

Свети цар Николај Романов увек у срцима Срба

Вечна захвалност цару Николи II Романову за спас Српског народа и вечни жал што њега и његове најмилије није имао ко да спаси! Слава хероји мученици!

Спасао је мога прадеда Милоша Стефановића, редова З.Шумадијске дивизије 1.позива с' обала Албаније,Свети Николај Романов - Цар све Русије!Нека му је вечна слава и хвала!

Южные Русские вы наши, вы единственные, кто нас не предал никогда. Мы Вас любим Братья.

Единственный братский народ не забывший поддержку и не продавшийся западу

Как мало почитаем церквью в России святой царь Николай, хоть его на земле нет, а бесы трепещут и бояться.

Сербы,братский наш народ,мы всегда были и будем с вами

Слушати ово а не плакати...значи ниси Србског рода.Вјечни покој светим Романовим.

Если б русские хоть крупицу тех же чувств к России испытывали, что и Сербы.. Спасибо Вам за память, братцы!

Ovo se pominje na dosta mesta, a videh danas i na bilbordu jedne stranke. Mnogo ljudi kaže kako im je Rusija majka. Međutim, to je zaista čudno. Razumljivo bi bilo da to kaže neko ko je tamo rođen ili je dugo živeo, ali je takvih veoma malo. Ne računam sve one Ruse koji su poslednjih godina došli ovamo, a ionako oni to ''majčinstvo'' baš i ne pominju. Budimo realni - oni su odatle zapravo pobegli, a od majke se ne beži, zar ne?
Ima poneko da je bio u Rusiji kao turista, ali i to je veoma retko. Uostalom kad bi važio taj turistički princip najpre bi nam majka trebala biti Grčka, mada se i u Tursku i Hrvatsku ide češće nego u Rusiju. U poslednje vreme čak i u Albaniju, mnogi se hvale kako im je tamo bilo lepo. Nisam sreo nikog da se hvalio letovanjem u Rusiji, mada ne sumnjam da i tamo ima šta da se vidi.

Sve u svemu - zbog čega onda neki ljudi nazivaju Rusiju majkom? Kako se uopšte tako može doživljavati bilo koja strana država?

Многим Украинцима је мајка Европа ....

@pertowic

dlugomir

Srbima je Rusija majka
Ne znam. Ja ne osećam apsolutno nikakvu povezanost sa Rusijom. Upoznao sam ovde kod nas nekoliko Rusa i Ukrajinaca i ok su. Ali da osećam neku preteranu ljubav, teško. Što kaže neko gore, bliži su mi Grci i Grčka. Mada ja sam dosta izmešanih gena. Od engleskih, preko srpskih do grčkih. Pretpostavljam i da imam turskih kao i svi ovde.

Meni i ova Srbija sve više liči na zlu maćehu. Svaka šuša koja se ovamo dovukla, diže onu stvar i zapišava nas, a mi ćutimo i glumimo finoću.
Ovo je, izgleda, jedina država u svetu, gde stranci i razne manjine imaju veća prava od nas samih.

Treba da se prestane sa dodelom rodbinskih srodstva (majka Rusija, braća Grci, sestre Rumunke itd) državama koje su nam geopolitički i diplomatski saveznici.
Rusija i Kina nam čuvaju leđa u savetu bezbednosti UN gde brane teritorijalni integritet Srbije, naravno ne besplatno. Međutim, surova istina je da su oni potrebiji nama, nego mi njima.

Ne znam. Ja ne osećam apsolutno nikakvu povezanost sa Rusijom. Upoznao sam ovde kod nas nekoliko Rusa i Ukrajinaca i ok su. Ali da osećam neku preteranu ljubav, teško. Što kaže neko gore, bliži su mi Grci i Grčka. Mada ja sam dosta izmešanih gena. Od engleskih, preko srpskih do grčkih. Pretpostavljam i da imam turskih kao i svi ovde.
Čekaj, bre, ti si muško? Što se glupiraš, bio sam na ivici da te obaspem nepristojnim ponudama... :besan2:

Back