Kolima u Hrvatsku

Meni ništa ne javlja, popodne sam otvorio, nemam problema. Nisam tamo video, a bilo bi zanimljivo ako neko zna u čemu se njihovi saobraćajni propisi različiti od naših, kolike su kazne ...

Išao sam u poslednje vreme bar 10-ak puta za Hrvatsku, autom. Mogu da kažem da ni jednom nisam imao problema. Na granici su ljubazni, auto put je sjajan. Gorivo im je daleko bolje od našeg (to kažem zbog potrošnje i rada motora).
Ograničenje na auto putu je 130 km/h, ali njihovi presretači tolerišu do 150 km/h... osim ako nemate slovenačke tablice.
Infrastruktura oko auto puta je katastrofalno loša. Benzinske pumpe su stare - INA, sa toaletima koje se naplaćaju (uglavnom 2 kune) i ako ne morate, ne idite u njih.
Mi smo išli malo iza Zagreba, u Zagorje i ljudi su bili ljubazni prema nama. Par puta sam i primetio da im je bilo zanimljivo što čuju naš akcenat, a neki su nam to i rekli.
Što se tiče Dalmacije, koja jeste turistima najinteresantnija, nisam baš siguran koliko bih tamo želeo da odem.To je region u kome je i za vreme SFRJ bilo svakodnevnih problema za nas, ali je to i logično jer je baš tu najviše bilo mešovitog stanovništva.
Ja sam ranije doživljavao probleme na nacionlanoj osnovi u Dubrovniku, Splitu, Zadru...
A ako spominjemo samo more i atmosferu, iako sam mnogo puta išao u Grčku i prevario se da odem u Crnu Goru, nisam video lepšeg mora od onog kod Kornata. Taj deo oko Zadra i Šibenika ima poseban šmek, miris, zvuke... ali mene više videti neće, isključivo zbog nesigurnosti koju nosi sa sobom.

Poslednja izmena od moderatora:
Išao sam u poslednje vreme bar 10-ak puta za Hrvatsku, autom. Mogu da kažem da ni jednom nisam imao problema. Na granici su ljubazni, auto put je sjajan. Gorivo im je daleko bolje od našeg (to kažem zbog potrošnje i rada motora).
Ograničenje na auto putu je 130 km/h, ali njihovi presretači tolerišu do 150 km/h... osim ako nemate slovenačke tablice.
.
A sa slovenačkim naplaćuju i manje brzine ili tolerišu više?

Ja samo molim da supermen napiše obrazac sa tekstom koji sme da se napiše....

1. Bio sam u Hrvatskoj i bilo je:

-najbolje do sada u životu
-još bolje od toga
-bolje nego što će biti i u sledećem životu

ITD...ITD...ITD

Moramo da znamo ŠTA je dozvoljeno pisati, jer ovako nema nikakve svhrhe pisati .....

Ovo je najobičnija zloupotreba vesti.

Vlasnik kola je osvedočeni član sekte i mazohista. On svake godine ide namerno na mesta gde mrze Srbe, i onda sam uništava svoj auto i naplaćuje odštetu od osiguranja, a sve u cilju pripreme dokumentarnog filma koji želi da napravi, i da se tako proslavi i namlati para.

Ovo je najobičnija zloupotreba vesti.

Vlasnik kola je osvedočeni član sekte i mazohista. On svake godine ide namerno na mesta gde mrze Srbe, i onda sam uništava svoj auto i naplaćuje odštetu od osiguranja, a sve u cilju pripreme dokumentarnog filma koji želi da napravi, i da se tako proslavi i namlati para.

Cak sam cuo da je lepio na shoferku nalepnicu na kojoj pise razbij me.

u hrvatskoj, nocas na naplatnoj rampi, pre granicnog prelaza ka srbiji, stoji polismen-motociklista sa rucnim radarom, i svakog ko se zaleti da u zadnjih 200m presisa ostale, on osisa

slazem se sa redom i mirom, ali kaznjavanje na izlasku iz zemlje nije bas popularno, a mozda je i namerno

Ne vidim ništa loše u tom postupku, čak ga i podržavam.
Na prilazu granici postoje jasni znaci postepenog smanjenja brzine. Na hrvatskoj strani čak imaju i one ispupčene bele linije koje daju do znanja se približavaš graničnom prelazu. i zašto su postavili radar tu? Zato što vozači koji prelaze granicu često ne poštuju ta ograničenja, već se zalete i naglo koče pred samom rampom.
Ko se pridržava saobraćajnih propisa nema o čemu da razmišlja, a onaj ko se ne pridržava... on ća drugi put da bude malo pažljiviji.

u hrvatskoj, nocas na naplatnoj rampi, pre granicnog prelaza ka srbiji, stoji polismen-motociklista sa rucnim radarom, i svakog ko se zaleti da u zadnjih 200m presisa ostale, on osisa
slazem se sa redom i mirom, ali kaznjavanje na izlasku iz zemlje nije bas popularno, a mozda je i namerno

uh, dobro je... znači nije neki selektivni radar pa da lovi samo Srbe ?

Ja sam juče ceo dan proveo na putu po hrvatskoj. Krenuli smo rano, oko 6h i vratili se predveče.
Nije bilo gužve, a moram da primetim osetnu ljubaznost ljudi koji su na naplatnim rampama i granici. Svi su nam poželeli dobrodošlicu i srećan put, ali bukvalno na svakom mestu i avakoj rampi gde smo stali. Čak je devojka na carini priznala da se malo zbunila, uz smeh, jer smo bili malo opušteniji u razgovoru sa njom.
Išli smo ka Zagrebu i dalje prema Krapini i istim putem nazad, takao da smo prošli više naplatnih rampi.
Video sam na dva mesta policijski auto, jedan je stajao uz put dok je drugi stajao pored nekog automobila. Ne znam da li ga je zaustavio ili došao da nešto pomogne, jer nisu u pitanju presretači, već klasina policijska vozila.

Back