КОЛИКО?

Хоће, само док му Наташа Кандић, Соња Бисерко и Б-92 доставе податке ...

Требао и Пера Луковић да пошаље флашу "Wiskitja",
а нема,
попио пред наступ на ТВ ...

:roll::roll::roll:

Сад им се служи брља'виски је био за оне пресудне задатке.

Ademe, ja još uvek čekam da mi odgovoriš na onih 7 pitanja.
Koliko sam video odgovorio si na samo jedno... dakle još 6 je ostalo.
Molim te, za sada da se ne upuštaš u razgovore na drugim temama, nego da se posvetiš ovome...
Ja, naravno, ne delim tvoje stavove, ali pošto si ovde jedan od najstalnijih forumaša i pošto se koliko-toliko trudiš da budeš objektivan, evo prilike da vidimo tvoje stavove i pogled na ovu bolnu temu...

obicno moje vreme je posle ponoci, inace u toku dana manje, zbog dece. i kao sto sam rekao, pokusat cu pronaci podatke o svakom pitanju, da li cu po redu ili ne nije ni toliko bitno.
evo o nestalima na kosovu jedan podatak
danas na Kosovu je evidentirano više od 5200 nestalih lica. Sudbina njih 3587 ostaje nerazjašnjena.

"U knjizi nestalih MKCK-a iz maja 2000. godine, postoji 3300 Albanaca, a samo 300 Srba”, kažu u Udruženju porodica kidnapovanih i nestalih. Prema evidenciji tog Udruženja, međutim, nestalo je 1300 Srba.

"Vreme" je zamolilo MKCK da razjasni ovu diskrepancu. Rečeno nam je da informacije kojima oni raspolažu o nestalima dolaze isključivo od porodica, odnosno da ne uzimaju u obzir podatke komšija, prijatelja, zvanične podatke i novinske izveštaje. Objasnili su, takođe, da im se nisu obratile sve porodice nestalih, kao i da su u nekim slučajevima nestale cele porodice Srba, pa njihov nestanak i nema ko da prijavi. (U Udruženju potkrepljuju ovo poslednje brojnim podacima: nekoliko dana po ulasku KFOR-a, u Đakovici je oteta kompletna porodica Šutaković – majka otac i tri sina od 20, 18 i 12 godina; cela porodica Baljošević – otac, majka, sin, snaja i 13-mesečna beba – oteta je 17. jula 1998. na ulazu u Orahovac, s tim što je beba s majkom i bakom oslobođena posle petnaestodnevnog zatočeništva, dok se o ocu i dedi do danas ništa ne zna. Još je mnogo takvih slučajeva.)

Mada ne vole da razdvajaju nestale po etničkom kriterijumu, u MKCK-u su nam ipak rekli da spremaju novu knjigu nestalih gde će biti navedena imena više od 2700 Albanaca i 830 onih koji nisu Albanci (u UNMIK-u kažu da je od toga oko 550 Srba i oko 300 pripadnika drugih etničkih zajednica).

Prema podacima Udruženja – koja ne spore ni u Crvenom krstu – 20 odsto Srba iz njihove evidencije nestalo je pre NATO bombarodavanja, pet odsto u toku bombardovanja, a 75 odsto posle dolaska mirovnih snaga na Kosovo.
uz jedan podatak sa istog linka
Iskustva ranijih ratova pokazuju da se mali broj nestalih pronađe: od oko 20.500 ljudi nestalih tokom rata u Bosni do danas je pronađeno svega oko deset odsto.
http://www.vreme.com/arhiva_html/529/04.html

BBC

3,000 missing in Kosovo

Most of the missing are Kosovo Albanians
More than 3,000 people remain unaccounted for in the wake of the Kosovo conflict, according to a document published by the International Committee of the Red Cross.

Most of these are presumed dead, officials say.

The ICRC says the majority of the missing 3,368 people are men, mostly from the Kosovo Albanian community - though some Serbs and Roma are also still unaccounted for.
Missing
2,500 Albanians
400 Serbs
100 Roma

1,000 previously missing Albanians now traced

The organisation hopes the publication of the document will press the authorities in Pristina and Belgrade for more information about those who have disappeared over the past two-and-a-half years.

The report is also intended to reassure the families of the missing that their relatives have not been forgotten.

Abductions

Just over 2,000 of these are believed to have been abducted by Yugoslav security forces before or during last year's Nato attacks on Kosovo.

Today and every week more cases are reported to the ICRC, not only of disappearances but also killings in the most brutal and despicable way

Alain Kolly, ICRC

The ICRC has succeeded in tracing more than missing 1,000 Kosovo Albanians, who were found in Serbian prisons.

But the organisation has failed to locate several hundred Serbs and Roma, many of whom disappeared after the conflict ended - and the last appeal, four months ago, has failed to yield a breakthrough.

Alain Kolly, head of the ICRC mission in the Kosovo capital, Pristina, called on the Albanian and Serbian communities bring an end to their ongoing dispute.

2,500 bodies have been exhumed and reburied

"Today and every week more cases are reported to the ICRC, not only of disappearances but also killings in the most brutal and despicable way," he said.

Hopes fade

The head of ICRC operations in the Balkans, Andreas Wigger, says the chances of finding many of the missing alive are fading.

"We have unfortunately to assume that most of these people are dead, based on our experience in other contexts," he told the BBC.

The ICRC figures suggest, however, that the earlier estimates by the United States of the number of people killed in the Kosovo conflict was inflated.

The US put the death toll at 10,000 - well above the 2,500 bodies which have been exhumed, and the 3,000 missing people which the ICRC presumes to be dead.

WATCH/LISTEN

ON THIS STORY

The BBC's Clare Doole
"ICRC hopes the book of the missing will become slimmer and slimmer"
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/781310.stm

cisto "srpski" link

Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji
..............
Zakucali smo na vrata svih institucija, čelnika naše države, učestvovali na međunarodnim regionalnim konferencijama, Radnim grupama za nestale Beograd - Priština... Rezultat naših velikih napora i nastojanja da dođemo do pravih informacija, do makar delimičnog cilja - nikada nije postignut. I dalje tragamo za preko 550 otetih, nekoliko hiljada unesrećenih porodica i dalje čeka - dokle?
..............

ceo tekst na...
http://www.nestali.org.rs/

o izbeglicama

U aprilu 2001. godine, Komesarijat za izbeglice Republike Srbije u saradnji sa UNHCR-om ponovo je u Republici Srbiji registrovao izbegle, prognane i ratom ugrožene osobe. Prve analize ovih podataka iz jula 2001. godine pokazuju da je u Srbiji registrovano 451.980 lica, od čega 377.731 osoba sa regulisanim izbegličkim statusom i 74.249 ratom ugroženih lica koja po međunarodnom pravu ne ispunjavaju uslove za sticanje statusa izbeglica. Najviše izbeglih je iz Hrvatske (oko 63 odsto), dok je broj izbeglih iz BiH smanjen na 36 odsto.

http://www.arhiva.srbija.sr.gov.yu/cms/view.php?id=1020

inace vecina informacija o broju interno raseljenih sa kosova barata cifrom od oko 200.000 raseljenih

Interno raseljena lica s Kosova

Šest godina od završetka sukoba na Kosovu, SCG zbrinjava 226 000 raseljenih lica, od kojih je 18 000 u Crnoj Gori. Na Kosovu ne postoje osnovni bezbednosni uslovi za povratak manjina. Prema podacima UNHCR- a, na Kosovo se do sada vratilo 12 000 Srba, Roma, Aškalija i drugih nealbanaca. Martovsko nasilje 2004. godine dovelo je do novog raseljenja više od četiri hiljade ljudi uglavnom unutar provincije, a u maju 2005. njih 1 467 je i dalje bilo raseljeno. Ti ljudi ne smeju da se vrate u svoje kuće iz bezbednosnih razloga, iako su one obnovljene i sigurno komfornije od privremenog raseljeničkog smeštaja.

1. Koliko je Srba poginulo na KiM od izbijanja ustanka teroista OVK 1998. do danas?
jedan od podataka koji sam pronasao, je ovaj. inace srpski izvor
Posle ulaska zapadnih vojnih i policiskih snaga na Kosovo, leta 1999. pa do danas, u ovoj srpskoj pokrajini, koja je na osnovu Rezolucije Saveta Bezbednosti UN-a 1244 i dalje u sastavu Srbije, ubijeno je 847 i kidnapovano 1254 nealbanaca.
ps.izvor ne poseduje datum

2. Koliko je Srba i drugog nealbanskog stanovništva izbeglo sa KiM u tom periodu?
na ovo sam odgovorio. brojke se krecu oko 200.000

3. Ko su najveći zločinci u OVK?
ovo cu preskociti. glavni razlog je sto te koje vi optuzujete ili nisu uopste na listi tuzilastva ili su oslobodjeni.
4. Koliko je tačno Albanaca poginulo u istom periodu?

znaci cifra od oko 10-12.000 albanskog stanovnistva
5. Od tog broja poginulih Albanaca koliko ih je stradalo od NATO bombi?
ukupan broj ubijenih tokom nato napada se krece od 500-1500 u zavisnosti od izvora. mozdapronadjem nesto preciznije podatke kasnije

na ovo sam odgovorio. brojke se krecu oko 200.000

ovo cu preskociti. glavni razlog je sto te koje vi optuzujete ili nisu uopste na listi tuzilastva ili su oslobodjeni.

znaci cifra od oko 10-12.000 albanskog stanovnistva

ukupan broj ubijenih tokom nato napada se krece od 500-1500 u zavisnosti od izvora. mozdapronadjem nesto preciznije podatke kasnije

A GDE SU LINKOVI I CITATI I NARAVNO NEMA PRESKAKANJA

Ademe, ademe, baš kao što sam i očekivao...

Selektivni odgovori, nema linkova, nema podataka za najbitnije stavke i naravno nema odgovora na "škakljiva pitanja"...

Ali, potpuno očekivano...

Selektivni odgovori, nema linkova, nema podataka za najbitnije stavke i naravno nema odgovora na "škakljiva pitanja"...

Па видиш да не може да постигне, напред је написао да не стиже збор "маљи деца"...:lol:

mislim da sam ti odgovorio na sest pitanja. i mislio sam da ne sumnjas u citate. ali ako je to slucaj, znaci sumnjas, samo reci, objedinit cu sve odgovoreu jedan, a uz svaki cu pstoaviti link.

kod mene na akademiji staresina je jednom prilikom rekao
citiram
sta je 500000 ljudi za stvaranje jedne drzave,nista,posle 20g niko ih se ne seca osim na obelezavanju oslobodjenja
najveca istina
toliko nasih ljudi je poginulo u 2 svetskom ratu
a mi se i dalje svadjamo ne sto su poginuli nego da li su bili partizani ili cetnici

kod mene na akademiji staresina je jednom prilikom rekao
citiram
sta je 500000 ljudi za stvaranje jedne drzave,nista,posle 20g niko ih se ne seca osim na obelezavanju oslobodjenja
najveca istina
toliko nasih ljudi je poginulo u 2 svetskom ratu
a mi se i dalje svadjamo ne sto su poginuli nego da li su bili partizani ili cetnici

На каквој си бре ти академији!? :think::think::think::dash::dash::dash:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10443444&postcount=36
zabole me za otadzbinu...

:evil::evil::evil:

:sad2::sad2::sad2:

Back