Koliko znate samaca posle tridesete?

Od 30-50 i neke mnogo takvih slučajeva znam ...
Daleko više od 5% ...
Neki obudoveli, neki se razveli, a poveliki broj se nikada nije ni venčavao.
Simtomatično je što bar 5% mojih poznanika/ca nikada nisu ni stupili u neku dužu, ozbiljniju vezu ....

Šta mislim ???
Pa, žao mi ih je ... Tužno je život provoditi sam ....

Ja znam mnoge, ali su većinom muškarci. Ako su žene to su ono baš neki akrepi koje niko neće.
Nemam ništa protiv njih. Prvo, onaj ko bira da bude sam ima pravo na takav izbor. Drugo, i ko ne bira da bude sam, jednostavno mu se desilo. Svakome od nas može da se desi da ostane sam.
Mada su žene u boljoj situaciji. Žena, iako sama, izgleda kao da nije. Muškarac kad je sam to se odmah primeti.
I jedni i drugi su neuspešni u pronalaženju partnera i to je sve. A celokupna uspešnost je nešto drugo.

Nisu bas moja starosna grupa, ali znam dvojicu-trojicu razvedenih, imaju dece, a one koje nemaju nikog, znam 3 u vrh glave, a to su obicno matorci 60+.

Sta da mislim, ne mislim ista, nije lako naci zenu i osnovati porodicu, sto ekonomski, sto ovako.
Doduse, ovi matorci znaju nekada da udave malo, nemaju drustva, pa onda nas mladje sto mozemo unuci da im budemo dave, a jos kada krenu o seksu, pa mrak na oci da ti padne, ali ok, nije ni njima lako.

Samoca i sloboda koliko god da prijaju ako su nametnute a ne potpuno dobrovoljne su jako teske, prvenstveno psihicki.
Gledas sve oko sebe, imaju nekog, planiraju nesto zajedno, letovanje, zimovanje, Nove Godine, truc bla, cela tvoja generacija, 99% ljudi koje znas imaju nekog, ona/j tamo ceka (drugo) dete.

Krene covek da sumnja i da upada u neke mracne misli tada tipa "sta meni ne valja, gde ja ne valjam, kako ja ne mogu da nadjem nekog", a to zna da izjede potpuno.
Jednostavno, osecas se ceo zivot usamljeno, zatvaras se, sklanjas se od tih "srecnih" ljudi koji imaju nekog, jer koliko god lagao sebe da ti je lepo solo i da ti ne treba niko, negde nesto u tebi pati.

Ne smatram ih neuspesnima, jer svakom moze da se desi, ali eto kao dustvo smo takvi da osudjujemo drugacije od nas.

Skoro dve trećine mojih poznanika starijih od 30 (dodaćz mlađih od 45) su samci/samice. Muškarci uglavnom koji nikad nisu ni bili u bilo kakvoj vezi niti ima nade za to, zatim razvedeni koje je uglavnom tazbina oterala jer su nesposobni i što je ostalo 'večiti mladići' željni iživljavanja, većma verbalno. Devojke dosta njih koje su bile i pred brakom/udate i same otkad je to puklo, zatim tatine i mamine ćerke kojima nijedan nije dovoljno dobar i par njih koje niko nije ni hteo, a ni one se nešto ne trude da ih požele. Ne mislim o njima, tj mislio sam o par devojka ali nisam imao prođu tako da ništa, stoga niti ih tretiram. Primedba - i sam sam u jednoj od navedenih podgrupa.

Ljudi od 30. do 40. se nemogu smatrari samcima. Samci su osobe posle 40.godina

U mom komšiluku ih ima dvojica. Jedan živi sa ocem, drugi sa majkom. Obično kad pomislimo o njima-misliš nešto ružno. Ali su oni u suštini dobri ljudi, koji hoće da pomognu, sa kojima je uvek zadovoljstvo popričati, ali jednostavno nisu imali sreće u ljubavi

pa šta mislite da je to nova stvar ?
znate one stare običaje da samo najstariji sin iz kuće mmože da se ženi i nasledi imanje a ostali ili da nastave da tu žive i rade kao večiti mlađi brat ili put pod noge !

da se ljudi većinom sparuju i razmnožavaju, bili bismo kao glodari ili skakavci, brzo bismo se namnožili i ugušili u svojoj brojnosti.
uvek je bilo isto, samo ljudi nekako to ignorišu i ne govore o tome.

evolucija je strog sudija, šansu imaju samo najkvalitetniji , a kvalitet zavisi od situacije, nije uvek jedna te ista stvar to što nekom pruži prednost.

evolucija je strog sudija, šansu imaju samo najkvalitetniji

Upravo je suprotno. Kvalitetniji sve manje i manje prave decu iz vise razloga. Jedan od njih je prenaseljenost, drugi i vazniji se tice spirale duha koja ide u nazad umesto napred. Ljudska rasa polako umire, ova podrasa je odradila svoje, razvila se racionalna svest sto je bila svrha i cilj bitisanja predhodnih milenijuma.

Upravo je suprotno. Kvalitetniji sve manje i manje prave decu iz vise razloga. Jedan od njih je prenaseljenost, drugi i vazniji se tice spirale duha koja ide u nazad umesto napred. Ljudska rasa polako umire, ova podrasa je odradila svoje, razvila se racionalna svest sto je bila svrha i cilj bitisanja predhodnih milenijuma.

....a kvalitet zavisi od situacije, nije uvek jedna te ista stvar to što nekom pruži prednost.

Ljudi od 30. do 40. se nemogu smatrari samcima. Samci su osobe posle 40.godina

U mom komšiluku ih ima dvojica. Jedan živi sa ocem, drugi sa majkom. Obično kad pomislimo o njima-misliš nešto ružno. Ali su oni u suštini dobri ljudi, koji hoće da pomognu, sa kojima je uvek zadovoljstvo popričati, ali jednostavno nisu imali sreće u ljubavi
Ili nece da se petljaju u sve to veza ovo ono.

ja ih znam gomilu,ali ne samo muskarce...Zena je manje

Ne smatram neuspesnim jer je stil zivota danas drugaciji, ako recimo uzmemo da je financiska situacija ok,ali sa druge strane oni koji hoce brak e tu im iskrsava money...

Мислиш ппре 200, или 150, или 100, или 50 година су сви који су се венчавали имали лову до крова. Мислиш ли да се само ситуирани људи заљубљују, имају везе, бракове?

Back