Unapred zahvalan svima na odgovoru!
Prosjek cetvero.
Ma znam ja to ali narodski se kaze zec, iako je kunic pravilnije, ali objasnjavati to stalno ljudima je dosadno i zamorno, naucio sam to iz iskustva oko mesanja cverglana i manica, bika i vola... dosadilo mi vise pa je lakse ici sa masom!
Pozdrav![]()
Malo je nezgodna ta prodaja, mi nismo prodavali ni kad samo imali po 50-ak komada, cuvali smo ih iz ljubavi a i zecetine kad zatreba, sumnjam da ces se obogatiti tim poslom, a meso je stvarno prva liga pogotovo u gulasima, paprikasima... a prosek zecica ti je odlican, sve preko 4-5 za uzgajivaca je super, sve dok ih cuva od zajkana dok su mali!
Pozdrav![]()
Sve te razumem i ZNAM da nije isto zec i kunic, imao sam i jedne i druge, gajio kunice godinama (do skoro) a zeceve mi cale donosio kad bi nalazio male po livadama pri kosidbi, interesantno da sam jednog dugonogog fino pripitomio tako ali... ode!
A znam i da nema vajde od kukanja, ja sam imao jedno vreme 50 kunica u stali zajedno sa jos nekom sitnom stokom jer nisam mogao da napravim posebnu halu za njih, da mi je neko garantovao da ce mi otkupljivati npr 300-400-500kg mesa mesecno po nekoj cifri od npr 2 eura naravno da bi mi se isplatilo i cuvanje i rasplod i izgradnja novih"kapaciteta"... ali sipak, zato ih cale razdavao/poklao jesenas, dosadili mu vise i sad presao na Alpske koze i pojacao malo interes za pcele koje je malo bio zapostavio i smanjio takodje broj.
Pozdrav![]()