Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
Koliko sati dnevno provedete sa svojim detetom?
Da li je to dovoljno ili nije?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jedna od najboljih odluka u zivotu koju sam donela bila je da se posvetim deci. Prvih 5 godina do polaska u skolu bilo je najteze, onda posle bude lakse. Ovde deca do 12 godina ne smeju da se ostavljaju sama kod kuce, tako da sam nakon polaska u skolu imala nesto slobodnog vremena ali smo svako jutro i svako popodne isli u skolu i vracali se. Radila sam part time i bila sam uvek ispred skole na vreme. Kasnije sam zapocela svoj biznis i radila od kuce, tako da sam svako jutro i svako popodne bila tu da glim u ljubim kada se dodje kuci. Priceless.
Nema bolje investicije vremena nego u svoju decu.
Sta ima novo, kako je bilo u skoli... Emotivna veza i poverenje koje se razvije izmedju roditelja koje je stalno tu i deteta su fascinantni.
Нико није са децом по цео дан јер и она иду у вртић и у школу. И деца незапослених мајки треба да иду у вртић.
Potpuno se slažem, ali je nemoguće živeti od jedne plate.Tako da se nema izbora. Ja bih bila najsrećnija da mogu da radim recimo pola radnog vremena kao što je moguće u mnogim zemljama. To je po meni idealno radno vreme za ženu koja želi da bude sa svojom decom, ali i da doprinosi kućnom budžetu i u krajnjoj liniji da bude angažovana i van kuće, a ne samo kao domaćica na usluzi svojim ukućanima. Sa mojom decom provodim 2-3 sata dnevno i mislim da je to sasvim dovoljno jer nisu više male bebe i ne treba da budu sa svojom mamom nego sa svojim vršnjacima i da se oni međusobno druže, a i da nauče da se sami igraju. Mislim da su današnja deca previše usmerena na roditelje, naročito majke koje imaju grižu savesti jer mnogo rade i onda padaju u zamku, gledaju da svaki slobodan trenutak posvete deci koja to prekomerno koriste pa dolazimo u situaciju da mama non-stop ispunjava dečije želje i uopšte nema vremena za sebe.Ne idu... kad su mala ne idu.
Ja sam jednu godinu morala da radim celo radno vreme, pritislo nas finanskijski sa svih strana. Ja na posao krenem u 8:00, dete ostavim u jutarnjem boravku, odem na posao. Skola je pocinjala u 9:30 a zavrsavala se u 3:30. Dete od 3:30 ode u produzeni boravak. Ja sa posla krenem oko 5, pokupim dete oko 6. Znaci ja radim od 9 do 5, moje dete od 8 do 6.
Skolski raspusti su ovde 3 raspusta x 2 nedelje + 1 raspust x 6-7 nedelja. Ukupno 12-tak nedelja raspusta. Muz i ja svaki po 2 nedelje godisnjeg. Znaci deca roditelja koji rade puno radno vreme rade ne samo prekovremeno svakog dana nego i idu u skolu kada je raspust.
Ja nisam imala herca da nastavim tim stilom. Totalno nefer prema deci.
A ni jedno dete se nece secati sa setom luksuznog odmora i bicikla koji je dobilo za rodjendan. Najlepse memorije su one kada je vreme provedeno sa mamom i tatom. Prema tome, zaboravismo na luksuzne odmore i BMX-ove, i dali smo deci ono sto im najvise treba.
Koliko sati dnevno provedete sa svojim detetom?