Koliko volite Crnu Goru?

Волим доћи у Цг (Пљевља)пре свега због своје родбине,и понекад на море, али ми је само жао што се све то исполизитовало последњих година..

Шта се исполитизовало? Имаш ли неко лоше искуство, да те неко вријеђао или нешто слично?

"Бојим се" да се ође није ништа исполитизовало, тако да немаш за чиме да жалиш. Можда се нешто "исполитизовало" у главама људи који желе да створе лажну слику о Црној Гори и представе је као средину ђе неко није добродошао... А све се то ради оркестрирано из одређених политичких кругова, са циљем, зна се којим...

Немам намјеру да улазим у полемику на овој теми, јер јој ође није мјесто.
Кад год дођеш у Црну Гору, добродошао си, тако да нема потребе да "жалиш за нечим". ;)

А што се тиче питања " Колико волим Црну Гору? " - Црна Гора, то сам ја! :cool:

Шта се исполитизовало? Имаш ли неко лоше искуство, да те неко вријеђао или нешто слично?

"Бојим се" да се ође није ништа исполитизовало, тако да немаш за чиме да жалиш. Можда се нешто "исполитизовало" у главама људи који желе да створе лажну слику о Црној Гори и представе је као средину ђе неко није добродошао... А све се то ради оркестрирано из одређених политичких кругова, са циљем, зна се којим...

Немам намјеру да улазим у полемику на овој теми, јер јој ође није мјесто.
Кад год дођеш у Црну Гору, добродошао си, тако да нема потребе да "жалиш за нечим". ;)

А што се тиче питања " Колико волим Црну Гору? " - Црна Гора, то сам ја! :cool:

e?
chudo ti onde nije nik "montenegro"?

jes vala, zato se ja ubih razmishljajuci shta znachi tvoj nik na "nashem"...:mrgreen:

Добро... :mrgreen:
Мој ник Форте Маре је назив једне од херцегновских тврђава, дакле, нешто аутентично и везано за град у којем живим... ;) Форте Маре је сада најјужнија градска тврђава, јер се тврђава Цитадела која је била на самој обали мора срушила током земљотреса... Та утврђења су некада била значајна и представљала су "прву одбрану града" од напада са мора... Због тога и назив (Форте) - Јака или Снажна тврђава која је окренута према мору (Маре)... Ето мало и о томе... :)

33ynh46.gif

Форте Маре, у позадини планина Ловћен

Poslednja izmena:
Razumete vi odlicno sta je pisac hteo reci. Vlast vas je udaljila od Srbije, od mnogih je napravila naciju koja nije postojala jer je i Njegos pricao da je Srbin. E to sto ste imali drzavu pre Srbije vam niko ne osporava. Da i hocete da zivite u drzavi mimo Srbije je opet vas izbor. Ali pljunuti na Srbiju na nacin kako je to radila vasa vlast a vi i dalje birate istu je licemerno i bezobrzno. Srecom pa su nam ukinuli vize i velika vecina Srbijanaca ce vas zaobilaziti u sirokom luku. Jel sad nekom malo jasnije? :)

Мој ник Форте Маре је назив једне од херцегновских тврђава, дакле, нешто аутентично и везано за град у којем живим... ;) Форте Маре је сада најјужнија градска тврђава, јер се тврђава Цитадела која је била на самој обали мора срушила током земљотреса... Та утврђења су некада била значајна и представљала су "прву одбрану града" од напада са мора... Због тога и назив (Форте) - Јака или Снажна тврђава која је окренута према мору (Маре)... Ето мало и о томе... :)

33ynh46.gif

Prvo poseban pozdrav Crnoj Gori,Bokeljima, Novljanima,kao i tebi!Sviđa mi se naziv tvoga nika,jer je i moj "sinji soko" proizašao pre sega iz ljubavi prema Crnoj Gori i tim prostorima.Posebno mi je drag Novi,jer tamo boravim često i smatram ga svojim drugim gradom.Možda smo se neked i sreli,pili kafu,ko zna!:bye:

V O L I M

Volim te cilu i malu
Volim tvoju mladost
Humor i hvalu
Volim tvoje vode
Potocice zuborcice
Tvoje rijeke jezera
Volim tvoje more
Tvoje zore
Tvoje prozore
Volim da odem
Jos vise da se vratim
Volim ti vjekove prosle
One sto ce tek doci
Volim tvoje snene noci
Volim ti cobana livadu
Otkose svjeze kosace i kosu
Drvosjecu ti volim
Tvoja predgradja gradove
Vjetrove kise
Sve tvoje mirise cvjetove
Volim te malu cijelu
Volim i za tebe se molim.

:heart::heart::heart:

Зашто? :D
Држава се зове Црна Гора и то је довољно... ;)
Монтенегро кажу странци, и то је ок за њих, али ми се држимо нашег језика и традиције.

Као што Немци имају више држава и није их срамота (Аустрија, Швајцарска и сл.) не схватам зашто са поносом не кажете да је Црна Гора још једна земља Срба, Толико жудите да имате измишљен језик - црногорски, а нећете да замислите како би било да у Бразилу причају Бразилски, на Хавајима Хавајски, у Аустралији - аустралијски, зашто се толико патолошки плашите Србије - која никада ни јавно ни тајно последњих 100 година није рекла да има било каквих претензија ка територији Црне Горе!

Зашто су вам ближи Албанци, који на својим свадбама и весељима у Црној Гори, иако су законом обавезни не носе Црногорски барјак, а ви МОНТЕНЕГРИНИ у Тузи, Улцињ и Гусиње не смете да изнесете Црногорску заставу.

Надам се да се сећаш детаља када су одмах по признавању са ваше страна Косова ( који сматрам неописиво низак и подмукао чин), сватови из Монтенегра отишли на Косово са Црногорским барјаком и тада је барјактар добио такве батине да ће памтити Косово и Метохију до краја свог монтенегринског живота!:cool:

Razumete vi odlicno sta je pisac hteo reci. Vlast vas je udaljila od Srbije, od mnogih je napravila naciju koja nije postojala jer je i Njegos pricao da je Srbin. E to sto ste imali drzavu pre Srbije vam niko ne osporava. Da i hocete da zivite u drzavi mimo Srbije je opet vas izbor. Ali pljunuti na Srbiju na nacin kako je to radila vasa vlast a vi i dalje birate istu je licemerno i bezobrzno. Srecom pa su nam ukinuli vize i velika vecina Srbijanaca ce vas zaobilaziti u sirokom luku. Jel sad nekom malo jasnije? :)

Браво, апсолутно се слажемо :kpozdrav:

Сада је парола боље са Албанцима у Велику Албанију него са Србима на кафу! :dash:

33ynh46.gif

Да ли си заборавио чињеницу једну малу од изградње Форте Маре колико је година прошло до када је Херцег Нови пришао у састав Црне Горе( да ти помогнем 1948 године)

Drugim rijecima: "KAD NA VRBI RODI GROZDJE."

Ви имате срећу Срби су тешке будале, јер иако знају да читава Будва - пријестоница црногорског туризма гледа ка Добракову, и једу своја г.... да не дође до виза, ипак долазе на то чисто уређено Црногорско приморје!

Научно питање за твоју еколошку Црну гору -

У којем граду на приморју имате уређену канализациону мрежу - фабрику за прераду отпадних вода, да не улази канализација директно у море поред купалишта?

Вас треба са приморја све затворити јер уништавате прелепу обалу!!!!!

C R N A :heart:G O R A :heart::heart:
CA4R4D4H.jpg

Tako si snazna
Samolita
I nesalomljiva
Abokoris
U srce ljudima
Nebu si plava otvorena
Vidicima tvojim
U mom srcu
Kao u skoljci
Najljepsi se biser skrio
Ikud god sam posao
On me vodio
Sveti zaqvjet
I amanet
Moj je bio
Goro moja
Dok ja mirno spavam
Ti bdis s covjekom zboris
Zisko svemiraBuktinjo sveta,plava
Kad Lovcen progovori,
Plamenom vjecnosti
Tebe obasjava
On i munje hvata i kroti
Vatrometom snova
Besmrtnost tvoja dar je bogova
A kad rumena zora obasja
Tvoje prekrasno lice
Ogledas se u plavom moru
Moja prelijepa ljepotice...........RAJKO R KALEZIC....

Back