koliko vas suprug ima razumevanja za vas?

da li ste te srece da imate supruga koij vasu recenicu zavrsava pre od vas,tj. toliko vas dobro poznaje i razume; ima razumevanja za vase potrebe, hobije, postuje vase slobodno vreme ili pak imate nekog ko od vas ocekuje sve a jako malo daje...kako izaci na kraj sa takvima....

Duso,nemoj idealizovati odnos dva bica suprotnog pola!Tolerancija mora postojati,ali obostrana!Nekad ucinis ti nesto za njega,nekad on za tebe!Ali ipak smo razliciti polovi,zena ne treba od muza da ocekuje da joj bude"drugarica"koji ce je saslusati i imati razumevanja,jer muskarac ne ume da slusa,vec trci da resi problem!To im je u genima!
Ja svog muza dobro poznajem,znam kako reaguje u odredjenim situacijama,ali verujem da i on mene tako poznaje,jer ne bismo onda bili zajedno!Barem ja ne bih,makar bio bogat ko Onazis ili lep kao Apolon!

Nema ljubavi tu. :(

Ma ljubav manje više..
Kad one početne iskrice prođu, tek onda treba da dođe prava stvar do izražaja.

Problem je što tu nema SAVEZNIŠTVA, nema dvostranosti.
Baza pravog braka treba da bude prijateljstvo i uvažavanje.
Kakva je poenta dobrog seksa, ako je van te sfere sve ostalo u neravnoteži?

Iskreno, mislim da je tako sa većinom međuljudskih odnosa, čast izuzecima. Uvek jedan daje više, trči više...
Jedan gura više...

Činjenica je da mi ne možemo uticati na drugu stranu da se promeni. Možemo samo na sebe.
(između ostalog, da odlučimo da li nam se isplati da i dalje ulažemo u odnos koji nam ne odgovara, ili ne)

da li je ovo bilo malo ironicno?da li i ti cuvas troje dece sama dok ti je muz poslom preko nedelje u drugoj drzavi a samo vikendom kod kuce...

...ja sam bila u slichnoj situaciji, u duzim ili kracim periodima kada je posao mm to zahtevao..
..niisam se osecala ni zanemareno, ni uvredjeno, ponekad premoreno, ali ne i ochajno..
..za razliku od njega, koji je jako teshko podnosio odvojenost od mene i dece..
..kakav je kada je kod kuce?
..koliko to vec traje?
..imate li alternativu takvom zivotu?

e ajd nije da se razumem al na kraju si u braku sam sa sobom a on je samo tu... pa ne znam da su vas kakve kosmicke sile spojile? tkao ja to vidim
ne znam odnos ono da se udje preko seksa mozda je to lakse...
pianje je sta ti je prioritet brak ili ti... nekad moras da zrtvujes nesto kod sebe zarad braka... ? a ako nema braka ne valja
najbolje je zato otici na forum i pomalo pisati kad te niko ne gleda.

da li je ovo bilo malo ironicno?da li i ti cuvas troje dece sama dok ti je muz poslom preko nedelje u drugoj drzavi a samo vikendom kod kuce...

Izvini, ali što ste pravili troje dece ako vam je teško da ih podižete? Deci je potrebno da žive sa roditeljima, a žena nije profesionalna odgajivačica. Kud muž, tu i ti, sa sve decom, moj ti je savet. I gledaj da nađeš neku zanimaciju u vidu posla. Izludećeš ženo ovako a niko neće da ti kaže hvala.

Da li je sve na tebi i umorna si, ili ti nedostaje društvo muža i ne podnosiš samoću....ili vam se energije u ta dva vikend dana ne poklapaju....ako je dobar muž i dva dana sa njim je praznik, ako ne, bolje onada sama sa troje dece, to je što je.....deca su velika obaveza, ali isto tako možeš sa njima da se lepo organizuješ...ako finansiski zavisiš od muža, i on ne pravi problem ili pravi problem oko toga?...nisi ipak iznela šta te konkretno muči....

Kada si već htela da izneseš problem, onda samo malo budi jasnija, možda dobiješ dobar savet, ne obaziri se na likove koji mogu sve sami, postoje i oni koji ne mogu sve sami, možda ovde saznaš kako...

on:
u kasnim dvadesetim odluci da se naprasno ozeni devojkom sa kojom se zabavljao na prekide citavu deceniju..
raskidali su pred svako leto (na njegovo insistiranje) da bi mogao mirne savesti da priusti sebi letnje avanture..
dobili jedno dete, taman ga skinula sa sise, postavila na noge i vratila sebe u estetsku formu (on je rodjeni esteta), kad na njegovo insistiranje - druga trudnoca (on planirao najmanje tri)..
obacavao maksimalnu pomoc..nepunih mesec dana posle rodjenja drugog deteta, digao ruke od obecanja..dosta je bio fin..ne moze sve preko njegovih ledja...
e da ..ima svoju hemijsku konekciju sa nekim ko nije njegova vencana supruga..(van braka)

ona:
zgodna, lepa, atraktivna..i citav zivot zaljubljena u onog ko je desetak puta ostavljao..
pristala na drugu trudnocu..izgurala sa minimalnim viskom..skoro savrsena se porodila..taman da u avgustu bude tip top kad odu na godisnji odmor..
nepunih mesec dana posle porodjaja shvata da od njegovih obecanja da ce joj biti pri ruci nema puno toga..
i sta sad?
da ostavi decu pored kontejnera i ona digne ruke?
e da..uz to mesecno vise zaradjuje od njega - 3x..
srecna sto se sve zavrsilo brakom..idealista..

da li ste te srece da imate supruga koij vasu recenicu zavrsava pre od vas,tj. toliko vas dobro poznaje i razume; ima razumevanja za vase potrebe, hobije, postuje vase slobodno vreme ili pak imate nekog ko od vas ocekuje sve a jako malo daje...kako izaci na kraj sa takvima....

Nemam supruga,ali bih kao muskarac dao odgovor na ovo pitanje,ako ne smeta ...

Izaci na kraj sa takvima moze se jedino uz pomoc dogovora i pristanka na kompromis.Licno,poznajem mnogo vise zena koje vole da njena bude zadnja,ali nevezano o kome se radi,mislim da se takve stvari uvek resavaju lice u lice jer svaka veza ili brak zahtevaju obostrano postovanje,jer ako ono izostane stvara se jaz koji dovodi do problema.
Bar ja nikad ne bih dozvolio da u vezi ili braku imam bilo kakve nesuglasice sa zenom.Ili bih to resio po svaku cenu ili bi svako otisao na svoju stranu. :)

A to je u pitanju? Da preko nedelje radi u inostranstvu a da vikendom cuva decu kako bi ti imala vremena za svoje hobije i da iskoristis svoje slobodno vreme kako ti se hoce? Nisam te odmah razum'o. :) A koje je ,onda, njegovo slobodno vreme? A kako bi bilo da malo zamenite uloge,on neka cuva decu a ti preuzmi materijalnu obavezu na sebe,pa kada dodje vikend cuvaj decu da on moze da ide na pecanje. Ja bih rado cuvao decu 5 dana a vikend posvetio svojim hobijima,dok moja zena razmislja o materijalnoj egzistenciji porodice.

Izvini, ali što ste pravili troje dece ako vam je teško da ih podižete? Deci je potrebno da žive sa roditeljima, a žena nije profesionalna odgajivačica. Kud muž, tu i ti, sa sve decom, moj ti je savet. I gledaj da nađeš neku zanimaciju u vidu posla. Izludećeš ženo ovako a niko neće da ti kaže hvala.

Ona treba da cuva decu dok on radi,a kada dodje vikendom kuci trebaju ZAJEDNO da provode to ZAJEDNICKO slobodno vreme koje imaju. Ona trazi da on ima razumevanja za njene hobije i njeno slobodno vreme.Kao da on ne zeli da ima svoje slobodno vreme i svoje hobije.

Nemam supruga,ali bih kao muskarac dao odgovor na ovo pitanje,ako ne smeta ...

Izaci na kraj sa takvima moze se jedino uz pomoc dogovora i pristanka na kompromis.Licno,poznajem mnogo vise zena koje vole da njena bude zadnja,ali nevezano o kome se radi,mislim da se takve stvari uvek resavaju lice u lice jer svaka veza ili brak zahtevaju obostrano postovanje,jer ako ono izostane stvara se jaz koji dovodi do problema.
Bar ja nikad ne bih dozvolio da u vezi ili braku imam bilo kakve nesuglasice sa zenom.Ili bih to resio po svaku cenu ili bi svako otisao na svoju stranu. :)

Danas sve cesce svako ide na svoju stranu:(
Za to su veze.
Brak..........je nesto drugo i vazno, barem bi trebalo da bude.

Back