KOLIKO VAS, GRAĐANA SRBIJE BI PODRŽALO OVAKVE IDEJE

DA LI PODRŽAVATE OVE IDEJE

• DA, APSOLUTNO PODRŽAVAM

• PODRŽAVAM, UZ DOSTA KOREKCIJA

• NE PODRŽAVAM IH U POTPUNOSTI , ALI JEDAN MANJI DEO,DA.

• APSOLUTNO IH NE PODRŽAVAM

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Tzv političke stranke bi svakako trebalo ukinuti, pogotov CIA , Soroš stranke , kao i sprdnju od lokalnih izbora, paralmenata. Najbolji je sistem kao u Iranu. S tom razlikom što bi predsednik bio glavni, a premijer bi se bavio tehničkim pitanjima. Lokalnu vlast bi činio načelnik okruga, koje postavlja predsednik i njemu direktno odgovara. Narano uslov bi bio da predsednik bude prosvećeni apsoutista. Takođe izbore bi trebalo ukinuti na 15 godina, ali to je u sadašnjim uslovima nemoguće,

primarni cilj koncepcije treba da bude takav da maksimalno smanji korupciju, ako je ima da bude rezervisano samo za višu vlast, a ne ko sad da počinje od spremačice. U normalnoj zemlji za nameštanje konkursa i krađu koja je zavedena pod nekom "legalnom" stavkom, moralo bi da se strelja ili da se veša.

Poslednja izmena:
Slušaj, ne možeš početi da obrađuješ zemlju ako nisi po-orao i pođubrio. Dakle đubre je veoma važno.
Šalim se.
To sa školovanjem su UPRAVO KLASIČNE "IDEJE" koje SVI NA političari na TV u GLAS GOVORE.
Ovo što ja govorim, ne govori NIKO, osim Dinkića, i to samo jedan deo ovoga što predlažem.
Dakle.

To za školovanje SE PODRAZUMEVA .
Ali prvo POČETNA FINANSIJSKA BAZA.
Da bi napravio 1-i milion, moraš imati prvih 10 hijljada evra.
E TIH 10 hiljada evra će se steći...

-1-1 skupštinom.
-ugradnjom sk. APV u sk. RS.
-ukidanjem agencija.
-ukidanjem regionalnih sudova.
-izgradnjom reciklažnih entara.
-izgradnjom CENTRARA gde će poljoprivrednici ZAJEDNIČKI ponuditi svoju robu strancima i tako lakše naći kupca i prodati svoju robu i uštedeti novac i vreme strancima.
IZVOLI. Odi u Holandiju ili Malagu i videćeš da tamo postoje na stotine takvih centara a nekada ih je bilo samo 2 ili 3.

TO SU KONKRETNE MERE. A NE.... MORAMO ZAPOSLITI, MORAMO ŠKOLOVATI, MORAMO UČITI, MORAMO POSPEŠITI POLJOPRIVREDU.... sve se MORA a ništa se ne radi niti se zna KAKO, ili se zna ali se NE SME ili SE NE ŽELI.

Da bi nekog zaposlio, treba prvo da ga iskolujes jer prikane, industrija na zapadu je mnogooo iznapredovala, kao i poljoprivreda, kad budes imao skolovan kadar eto i ulaganja.kraj price.

ti bre nama nudis tiletovu filozofiju, jel?

Da bi nekog zaposlio, treba prvo da ga iskolujes jer prikane, industrija na zapadu je mnogooo iznapredovala, kao i poljoprivreda, kad budes imao skolovan kadar eto i ulaganja.kraj price.

ti bre nama nudis tiletovu filozofiju, jel?
Upravo to što ti govoriš SE PODRAZUMEVA a ono što ja, to su KONKRETNI PREDLOZI i IDEJE, KAKO doći do tih prvih 10 hiljada.
DOSTA JE BILO PERSPEKTIVNE FILOZOFIJE i govorenja u budućem vremenu.
NORMALNO da nam treba školovan kadar ali da bi on ostao TREBAJU NAM NOVCI.
SAMO ovako se U SRBIJI isti mogu STVORITI za njih.
NEMA DRUGOG REŠENJA.

Upravo to što ti govoriš SE PODRAZUMEVA a ono što ja, to su KONKRETNI PREDLOZI i IDEJE, KAKO doći do tih prvih 10 hiljada.
DOSTA JE BILO PERSPEKTIVNE FILOZOFIJE i govorenja u budućem vremenu.
NORMALNO da nam treba školovan kadar ali da bi on ostao TREBAJU NAM NOVCI.
SAMO ovako se U SRBIJI isti mogu STVORITI za njih.
NEMA DRUGOG REŠENJA.

Pa ne trebaju milijarde da se iskoluju ljudi..nije toliko da nema srbija

pa zar ne mislis da je ideja i pokusaj relalizacije " jake srbije " doveo srbiju tu gde je ?

Grešiš.
Onakva "jaka" Srbija je KONSTRUKCIJA onih koji su hteli da DESTABILIZUJU OVAJ REGION i ZGRNU VELIKE PARE od toga.
Niko neće da me ubedi da VIŠE DECE u Srbiji NEĆE DONETI EKONOMSKOM boljitku zemlje.
Pogledja KOLIKO JE PENZIONERA a koliko RADNIKA, sukoro ćemo doći u BEZ-IZLAZNU sitvaciju da nam industrija gotovo NE RADI a PENZIONERI an sve strane.
Ko će da ODRADI tolike penzije, ko će da nahrani tolike babe i dede?.
Više dece, veće tržište, prijemčivije za investicije, više ljudi, više kupaca, više mladih ljudi , bolja radna snaga....
Zašto je Kina ovako uspešna?. Pa BAŠ zbog 1,2 milijarde UGLAVNOM MLADIH i VITALNIH ljudi.. Ništa drugo!!!.

jok i nema, dok je kalas bio u modi, privatizacija je otisla na drugu stranu..sad molimo da nam neko jat kupi...

Taj rat je umnogome bio izazvan samim konceptom, te mizerne tvorevine, gde su svršavali na tita dok su se problemi gurali pod tepih i dok je Kosovo i Metohija etnički počišćeno od ne šiptara. Nema izgovora za banditsku privatizaciju koju su izvršili điniđićevi kadrovi na najgori mogući način.

Poslednja izmena:
Grešiš.
Onakva "jaka" Srbija je KONSTRUKCIJA onih koji su hteli da DESTABILIZUJU OVAJ REGION i ZGRNU VELIKE PARE od toga.
Niko neće da me ubedi da VIŠE DECE u Srbiji NEĆE DONETI EKONOMSKOM boljitku zemlje.
Pogledja KOLIKO JE PENZIONERA a koliko RADNIKA, sukoro ćemo doći u BEZ-IZLAZNU sitvaciju da nam industrija gotovo NE RADI a PENZIONERI an sve strane.
Ko će da ODRADI tolike penzije, ko će da nahrani tolike babe i dede?.
Više dece, veće tržište, prijemčivije za investicije, više ljudi, više kupaca, više mladih ljudi , bolja radna snaga....
Zašto je Kina ovako uspešna?. Pa BAŠ zbog 1,2 milijarde UGLAVNOM MLADIH i VITALNIH ljudi.. Ništa drugo!!!.

a ko je destabilizovao regio i ko je imao interes da to uradi?

nije valjda da stavljas u istu ravan srbiju sa kinom?

a ko je destabilizovao regio i ko je imao interes da to uradi?

nije valjda da stavljas u istu ravan srbiju sa kinom?
Spoljni faktor i unutrašnji izdajnici kao i korisni idioti. SVI MI, koji smo SLEPO verovali tadašnjim ratno-huškačkim medijima. A ratno huškački mediji su bili podupreti sa strane. Ovaj rat je 20% spontan i 80% iniciran i usiljen.

Previše me shvataš bukvalno. Nisu Srbija SAMO studenti i visoko-školovani intelektualci. Srbija su i seljaci i paori i čistači i čistačice... Sve to treba unaprediti, podupreti, omogućiti mu REALNE osnove da počne da realno prosperira....

ne pricam o viskoskolovanim, njih ionako ima previse..pricam o obicnim ljudima, o ljudima koji pune budzet, o ljudima koji bi radili u industriji

Previše me shvataš bukvalno. Nisu Srbija SAMO studenti i visoko-školovani intelektualci. Srbija su i seljaci i paori i čistači i čistačice... Sve to treba unaprediti, podupreti, omogućiti mu REALNE osnove da počne da realno prosperira....
ALI, mora se raditi JEDNA po JEDNA STVAR.
Hoćemo poljoprivredu. OK.
Prištedi GDE GOD MOŽEŠ a SRBIJA ITEKAKO IMA GDE DA PRIŠTEDI, već sam naveo KAKO i GDE. I furaj sve u: RATARSTVO, VOĆARSTVO... samo od te dve delatnosti smo ubrali 1,6 milijardi evra a možemo bar 20... i u RECIKLAŽU.
Neka DRŽAVA bude investitor, zašto SVE mora privatni sektor da investira.

ok, ali koje koristi je imao taj spoljni faktor?
Da sam predsednik neke od velikih multinacionalnih korporacija ili investicionih fondova koji su petljali ovde 90-ih rekao bih ti TAČNO, ovako samo odokativno. Pre svih FINANSIJSKE.
Evo ti primera u Iraku.
Džordž Buš senior ima ZAJEDNIČKU firmu sa porodicom BIN LADEN.
Ta firam je od rata u Iraku i Kuvajtu žargonski rečeno OBRNULA za 3 godine oko 16 milijardi USD.
NIKO OD NAS NIKADA NIJE ČUO ZA TU FIRMU A ONA IPAK POSTOJI I "CIA" je JAVNO OBELODANILA TE PODATKE.
Mi znamo za SIEMENS koji obrne 4 do 5 milijardi i slične firme...

Back