Koliko vam je važan kvalitet zvuka muzike koju slušate?

Zx , zanimljivo je da je germanijum bez premca, znači bolji od cevi , o mosfetu i impulsnim da ne govorimo. . Njegov prirodni šum je je nešto što je prirodno našem uhu.
Za jača pojačala bi trebali da se hlade peltier-om , ali stvarno to samo ko ima para da to pravi.
Exkluziva je videti pojačala skupa kao kola.
.............................................................................
I što će ti skretnice ;)
У класи А 5 вати пуна капа, за лампе! Пом питању скретница, прво, нисам ја правио ове звучнике а друго, пошто имаш знања из ове области, јасно ти је да онолика плоча (мембрана) не може дати линеаран звук у целом HiFi опсегу. Зато је убачен високотонац.
Имам у лагеру појачало Teshnics SU-A900Mk2, dual A, мосфет. Остави ми човек да оправим пре десетак година и никад се више није јавио. На њему можеш грејати јело.
Мада је оцењено као ок, са лампама не може да се мери!

У класи А 5 вати пуна капа, за лампе! Пом питању скретница, прво, нисам ја правио ове звучнике а друго, пошто имаш знања из ове области, јасно ти је да онолика плоча (мембрана) не може дати линеаран звук у целом HiFi опсегу. Зато је убачен високотонац.
Имам у лагеру појачало Teshnics SU-A900Mk2, dual A, мосфет. Остави ми човек да оправим пре десетак година и никад се више није јавио. На њему можеш грејати јело.
Мада је оцењено као ок, са лампама не може да се мери!
Davno, moje prvo pojačalo je bilo daleko od A klase , bilo 2x 600 w naravno sinusa, trafo kao aparat za varenje, tranzistori na aluminijumskoj ploči iznad koga su bile šerpe sa ledom.
Za veče u diskoteci promenimo jedno 50 kg leda iz zamrzivača , za svaki slučaj, tranzistori bili skupi a rezervnog nije bilo, Teralo je jbl 18ke. Visokotonci dynaudio. Nisam nikad podnosio horne , to je odvratno.

Poslednja izmena:
Moje prvo pojačalo je bilo daleko od A klase , bilo 2x 600 w naravno sinusa, na aluminijumskoj ploči iznad koga su bile šerpe sa ledom.
Za veče u diskoteci promenimo jedno 50 kg leda iz zamrzivača . Teralo je jbl 18ke. Visokotonci dynaudio. Nisam nikad podnosio horne , to je odvratno.
Хахахахаха...хорне су за шатор закон, још пластика.
Давних година, имао сам хорне Алтек, металне, произведене 1948 године!
По питању појачала, имао сам и ја, мој ручни рад, са гомилом 2N3773 у излазу. Хладио сам их вентилаторима постављеним на хладњаке. Иначе, појачало сам радио по нацрту два генијалца из Еи Ниш, давних 80-тих, Ставрета и Жике, Жилета, два врхунска стручњака тада у фабрици.

"Hi-Fi likovi su carevi koji čuju nešto što ne čuju ni psi ni delfini i spremni su da daju kontejnere para za uređaje, ali obično imaju samo par diskova ili ploča, jer jedino one zvuče dobro. Postoji lik, u Beogradu, koji je platio elektrodistribuciji da mu se uređaji spoje posebno na banderu, jer obična struja nije dovoljno dobrog napona za njega. Ni onda nije bio zadovoljan, pa je pokupovao specijalne agregate, pa mu gajba zaudara na naftu- sve u cilju pravog zvuka.
:D

jel ovo realno? :zeek:

"Hi-Fi likovi su carevi koji čuju nešto što ne čuju ni psi ni delfini i spremni su da daju kontejnere para za uređaje, ali obično imaju samo par diskova ili ploča, jer jedino one zvuče dobro. Postoji lik, u Beogradu, koji je platio elektrodistribuciji da mu se uređaji spoje posebno na banderu, jer obična struja nije dovoljno dobrog napona za njega. Ni onda nije bio zadovoljan, pa je pokupovao specijalne agregate, pa mu gajba zaudara na naftu- sve u cilju pravog zvuka. Desi mi se tako, da me pitaju šta mislim o njihovom najnovijem hi-fi gramofonu, napravljenom od šta-ja-znam kombinacije mermera, mamutovih kostiju, trešnjinog drveta i dvae'speto-karatnog zlata i ja kažem: "Lep je". Onda obavezno udare pitanje šta misliš koliko vredi (da bi naglasili da su uspeli da ga dobiju za "tričavih" 12.800 evra), a ja kažem: "Pa... s' obzirom da nije DJ gramofon- do 20 evra"
:D
Опрости али ово је бесмислено.
Познавао сам и ја доста тих HiFi пацијената и док сам им узимао кинту, увек сам им говорио, у праву сте.
Било ми је потпуно нормално да им "усвиравам" каблове за звучнике или у компресионе кутије да убацујемо шист планински ваздух?!
Овце су за шишање!
Ово:"...struja nije dovoljno dobrog napona..." ако није твој лапсус, тешка је бесмислица. Не постоји струја напона!
Прича о агрегатима је тек посебна бесмислица да није вредна ни коментара.

Опрости али ово је бесмислено.
Познавао сам и ја доста тих HiFi пацијената и док сам им узимао кинту, увек сам им говорио, у праву сте.
Било ми је потпуно нормално да им "усвиравам" каблове за звучнике или у компресионе кутије да убацујемо шист планински ваздух?!
Овце су за шишање!
Ово:"...struja nije dovoljno dobrog napona..." ако није твој лапсус, тешка је бесмислица. Не постоји струја напона!
Прича о агрегатима је тек посебна бесмислица да није вредна ни коментара.
Ma prekopirao sa nekog sajta. Nije moje. Više je zezancija na preterano audiofilstvo nego realna priča. Mislim, i ja volim dobre sprave, ali umereno.

Back