- Poruka
- 93.262
Da li težite da imate što kvalitetniju opremu za slušanje ili vanm nije važno sve dok čujete reči i melodiju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
isti slučaj. Polazim od sebe kada sam pokrenuo temu. Mada ima ekstremnih koji slušaju muziku preko zvučnika na telefonu ili nekih krševa na kompu a to je već previše za mene. Ipak znam da povučem crtuMp3 i youtube je upropastio sve i ucinio velika dela bezvrednim,priznajem iako sad imam i vise od onoga sto nekad nisam mogao da priustim,zbog cimanja pustim i sam na brzinu to iako imam na cdu i plocama,nemam vremena da se cimam za kvalitetom i prebacujem nazalost
Da li težite da imate što kvalitetniju opremu za slušanje ili vanm nije važno sve dok čujete reči i melodiju?
nije valjda da si audiofoolsizife veći si tupadžija od rodnija trotera![]()
ajde ajde ni ti ne slušaš neko đubre nemoj se lažemonije valjda da si audiofool
ovo je onda prst u oko
Imam koješta, u dnevnoj sobi svira neki prastari Technics SADX 1040, Cerwin-Vega kutije, ali najvolijem skoro nabavljene Bose S1 PRO, dva komada uparena, meni to više nego super. Iako znam da pravi audiofoolsi mrze Bose, meni odgovara za moje neprofesionalno uho.ajde ajde ni ti ne slušaš neko đubre nemoj se lažemo
Ma da kao mrze bose a slusaju shemsu,to je sad sve bagatela na oglasima i po pijacama cigani prodaju i ne znaju sta imaju,skupljaju preko dzabe kad neko izbacuje s gajbe,meni am5 serija 1 i 2 za filmove i tunc tunc muziku top a mogu da uzmem sta godImam koješta, u dnevnoj sobi svira neki prastari Technics SADX 1040, Cerwin-Vega kutije, ali najvolijem skoro nabavljene Bose S1 PRO, dva komada uparena, meni to više nego super. Iako znam da pravi audiofoolsi mrze Bose, meni odgovara za moje neprofesionalno uho.
Mada danas na poslu mi je drndao neki maleni JBL Flip 4 ceo dan i uživao sam samo tako, istražujem http://radio.garden/
I baš sam razmišljao koje slušalice da kupim. Imao sam neke Bang Olufsen H8, dao ćerki sad na zimovanje da nosi, i naravno da je ostala bez njih, ukradu joj u sobi. Sad gledam šta bih drugo uzeo, da je bluetooth i noise cancelling i preko uha, nikako bubice. Za oko mi zapao Sony WH-1000XM4 ali ih još nisam našao u radnji da probam, ne volim da kupujem slušalice (a ni zvučnike) napamet.
OpsNaravno da mi je vazan dobar zvuk,jer ne slusam svasta
Не бих се сложи са тобом јер је кроз моје руке прошло много тога. Док сам живео у Београду, важио сам за једног од бољих мајстора за ремонт HiFi технике и захваљујући томе, кроз моје руке прошло је све и свашта.Gramofon je još neparevazidjen . Gemanijum isto tako , bolji je od cevnih pojačala. Kada bi na ukt bila am modulacija bila bi bolja od fm .itd.
Ali samo ko ima uho za to.
Digital samo nekompresovano sa semplingom najmanje 96 khz i duplo.
Mozes da procitas knjigu bez razlike na papir, ali neko ce uzivati u toj knjizi u mekom izdanju sa lepljenim stranicama, dok ce neko opet platiti 10 puta vise i uzivati u istoj knjizi, ali u skupom izdanju sa tvrdim, kozom presvucenim koricama i povezu sa koncem.Volim dobar zvuk, ali ipak prioritet dajem dobroj muzici, jer nema toliko dobrih zvučnika koji će od krš muzike napraviti dobru, dok obrnuto baš i ne važi uvek.
Jednom sam vozio kolima prijatelja koji se profesionalno bavi proučavanjem muzike, čovek je inače doktor nauka, i dok smo vozili svirao je radio koji je nešto slabo hvatao neku stanicu sa nekom čudnom muzikom.... malo šušti, malo radi, kako se auto kreće po gradu, ja nisam nešto ni bio koncentrisan an to šta svira i mahinalno posegnem za dugmetom i promenim stanicu da ne slušam to šuštanje, a on kaže "molim te vrati, ono je bilo nešto izvanredno!"
Baš sam se oduševio shvativši da je čovek sve vreme bio stopostotno fokusiran na muziku, i da uopšte nije registrovao to silno šuštanje i zujanje. Uvek se toga setim kada neki "audiofool" počne da kеnja o tome kako se muzika ne može slušati na bilo čemu.
To je kao da kažeš da ne možeš uživati u dobroj knjizi ako je štampana na lošem papiru.
Ima dosta tih foliranata među audiofilima... čim neko pravi razliku između A i B kabla za napajanje, ja odmah znam ili da se folira ili da je slučaj za Lazu.Mozes da procitas knjigu bez razlike na papir, ali neko ce uzivati u toj knjizi u mekom izdanju sa lepljenim stranicama, dok ce neko opet platiti 10 puta vise i uzivati u istoj knjizi, ali u skupom izdanju sa tvrdim, kozom presvucenim koricama i povezu sa koncem.
Muziku mozes slusati na bilo cemu, ali razlika je u kvalitetu zvuka. Licno, slusam gramofon i neke ploce mi malo krckaju, ali mi to krckanje ne smeta jer slusam i volim muziku na LP, pa krckanje ni ne cujem ako se udubim. Ipak, voleo bih da imam te iste ploce u savrsenom izdanju i bez krckanja (ali ih ne mogu naci). Nemam sumnje da bi mi uzivanje u muzici bilo mnogo bolje. Takodje zelim da imam najkvalitetnije zvucnike i opremu koje mogu priustiti sebi, i da slusam muziku najkvalitetnijim zvukom koji mogu da imam. Da je tvoj prijatelj mogao da bira, da slusa tu muziku u tvojim kolima, na radio stanici koja susti ili na kvalitetnom stereo sistemu, sta mislis da bi on izabrao? Svi koji uzivaju u muzici teze da je cuju u najboljem i najkvalitetnijem izdanju. I sam si napisao da volis dobar zvuk. Dobar zvuk ce dobru muziku uciniti boljom. Mocartove simfonije nece zvucati isto na Tosca 10 gramofonu i Bang Olufsen sistemu. Pravi audio fanatici traze najbolji kvalitet zvuka. Nista lose u tome ako je samo zvuk u pitanju ali ako samo naglasavaju cenu, uopste ih ne bih zvao audiofilima.....
Zasto "Ops"..da li je greska sto ne slusam svasta?