Koliko vam je hrana bitna?

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Dakle,

Da li imate 5 obroka? Ili jedete kad ste gladni?
Da li jedete cim ustanete?
Mora li rucak da sadrzi nesto(tipa kasikom, glavno jelo, salatu, desert...) ili ne mora?

Preskacete li obroke?
Uzine?
Da li vam voce moze biti rucak?

Važna mi je hrana
Slično kao i Dive umem da se stisnem kad treba, i kad se mora, naučila sam da živim s tim, ali se i tad trudim da bude zdravo, što češće nešto spremljeno ili kuvano, da je koliko je moguće izbalansirano
Ne mogu da jedem voće za ručak pa čak moji neće ni špagete za ručak
Kult hrane nam jeste bitan, ali ne da ne umemo da budemo skromni kad treba
Imala si skoro sličnu temu ako se ne varam

Inače nismo od onih što su u kući uvek šerpa hrane i kolači na stolu, ali jesmo od onih kod kojih se o svakom slavlju ili poseti čovek uvek posluži i iznese se sve što ima
Mislim da smo kao porodica skromni i normalni, ali volimo kuvano i domaću hranu, ne baš uvek ali više manje redovno

Bitna mi je toliko da prezivim, jedem kad sam gladna, obicno dva puta dnevno. Prvi obrok mi je tek posle 12. Bitno mi je da nekad bude skuvano, da nije uvek suva hrana. Preskacem dorucak i uzinu. Voce inace slabo jedem a ne da mi zameni rucak.

Dakle,

Mora li rucak da sadrzi nesto(tipa kasikom, glavno jelo, salatu, desert...) ili ne mora?

Preskacete li obroke?
Uzine?

па битна, али не толико да само мислим о томе шта ћу да једем,
осим кад једем на нервној бази да се утјешим :lol:

имам два оброка, један на послу и један кад дођем кући и између најчешће воће
не једем чим устанем, можда евентуално воћку ако осјетим глад
не мора, за ручак гледам да потрошим што мање времена

прескачем ако сам у обавезама
исто
може

Važna mi je hrana
Slično kao i Dive umem da se stisnem kad treba, i kad se mora, naučila sam da živim s tim, ali se i tad trudim da bude zdravo, što češće nešto spremljeno ili kuvano, da je koliko je moguće izbalansirano

:lol:
https://forum.krstarica.com/threads/hrana-kao-smisao-zivota.891998/

Imam 3 obroka dnevno, kuvam svaki dan i najvise volim da jedem morske plodove i ribu
Ovako i ja
Ne preskacem obroke,niti to moji cine.volim da jedem sve,al najvise masno i slasno
Belo meso,ili krta snicla me rastuze.hrskavice,ono oko koske,kozica,slaninica....papci,rebra,takve stvari bih jela svaki dan
Obavezno jedemo supu za rucak,ili corbu,samo ne kad se jede pasulj.moji obavezno jedu meso sa povrcem ili salatom,ja se kao povremeno trudim da se hranim zdravo,pa vise ribe i povrca
Pre podne nikad ne uzinam,ne treba mi.ni deca.a muz uzina,ali popodne deca i ja pojedemo vocku ili kolace,a muz vecera pre sest,a mi kad stignemo
Uglavnom veceram salatu sa tunom,sirom,jajetom,kuvanom sunkom ili sta imam
A oni sendvice
Mi ne jedemo iz pekare,osim kad se castimo burekom,mozda jednom u dva meseca
I rado povremeno veceramo u nekoj piceriji,stalno izmisljamo razlog da nesto proslavimo,samo da bi jeli napolju :)

Dakle,

Preskacete li obroke?
Uzine?
Bitna,jako bitna. Imam mozda i 6 obroka,ne bas onih pravih tipa dorucak da uzmem da spremim nesto,postavim i jedem,vec cesto gricnem nesto onako usput. Bitno mi je jedino da su mi obroci u normalnoj kolicini pa se i ne zamaravam brojanjem. Ne doruckujem bas cim ustanem,ali uvek uzmem neko voce ili malo keksa(keks obozavam). Nema pravila,kako kada u zavisnosti od posla,treninga i slicnih obaveza. Za mene rucak mora da ima salatu,za druge ne znam. Dezert mi je nekako normalna stvar. Preskacem obroke kada nisam gladna,na primer veceru. Dorucak jedino jako retko preskocim. Uzine...kao sto rekoh,jedem cesto pa imam i dosta tih uzina. Cesto dok radim nesto uzmem i neko voce ili povrce,na primer operem papriku i onako svezu je pojedem,vez seckanja i slicnog. I voce mi ne moze biti rucak,ne zasiti me dovoljno. Povrce bi mozda moglo da bude,ali opet mi nije dovoljno. Jedino kao nesto malo pre rucka ako sam mnogo gladna a jos hrana nije spremna,tada moze.

Važna mi je hrana
Nije stvar u skromnosti vec vaznosti koju pridajemo hrani, obrocima itd?
Moguce... jesam... :rumenko: izduvala sam
Da li postoje tajne na Krstarici?
Ne moras da pises
Setih se kasno :rumenko:
To je o onoj poznanici sto je klimu ugradila u spajz :lol:

Hrana mi je jako bitna.
Svako jutro jedem dorucak.
Rucak nemam klasicni kao kod nas, vecinom neke salate, paste, sendvici isl. Izmedju rucka i vecere jedem voce.
Kuvano jedemo za veceru, izmedju pola sest i sest, kad se svi skupimo.
Posle sest nikad ne jedem, osim ako idem napolje da jedem.
Vise volim da jedem spremljeno kod kuce nego napolju.
Ne jedemo svaki dan nesto na kasiku, supu, corbu, varivo. Trudim se da makar 4 dana sedmicno jedemo na kasiku. Uglavnom 3 dana je bez mesa.
Volim posle vecere necim da se zasladim, ali to nema svaki dan, posto ne volimo kupovne slatkise, izuzev cokolade. Moji vole sladoled, ja bas i ne.

Back