Колико вам је битна материјална сигурност ?

Ових дана сам слушао друга у изјавама да је Љубав најбитнија ствар на свету,да ће да се кампује испод моста у име љубави,да није потребно ништа осим љубави итд.
Искрено и ја сам стотину пута то помислио али на жалост то је једна велика лаж (по мени)
Све се на крају сведе на МАТЕРИЈАЛНО....ако имаш добру зараду онда немаш трзавица у вези,немаш страхова,све је некако потаман...био сам сведок распадања великих љубави у недостатку новца...још нисам упознао никога кога је немаштина приближила и ујединила и учинила да му веза процвета...
Да ли мислите да је то порок новијег времена или је то одувек тако било...да ли корени данашњих СПОНЗОРА и СПОНЗОРУША леже у саветима наших предака да се удаје и жени за богатог тј.богату...
Чињеница је свиђало се то некоме или не да су они који немају новца на неки начин дискриминисани од стране девојака...а исто тако веома ружне девојке и веома глупе али доброг материјалног стања шетају изузетно лепе момке који су лепи и паметни...
:per:

Izeš takve veze, kada Novca nestane, da Ljubav iščili kroz prozor. Novac je bitan, samo za kvalitetniji način Života. Bitno mi je samo, da je radan i pošten. Tada se ja ničega ne bojim. Jer znam da ćemo takvin načinom života, oboje zaraditi za sve, šta nam treba. Bože zdravlja samo, Ljubavi, pa i malo parica, nije zgoreg...i ja sam srećna. Samo da je on meni uvek živ, zdrav i nasmejan a zajedničkim snagama ćemo steći sve. :heart:

Ових дана сам слушао друга у изјавама да је Љубав најбитнија ствар на свету,да ће да се кампује испод моста у име љубави,да није потребно ништа осим љубави итд.
Искрено и ја сам стотину пута то помислио али на жалост то је једна велика лаж (по мени)
Све се на крају сведе на МАТЕРИЈАЛНО....ако имаш добру зараду онда немаш трзавица у вези,немаш страхова,све је некако потаман...био сам сведок распадања великих љубави у недостатку новца...још нисам упознао никога кога је немаштина приближила и ујединила и учинила да му веза процвета...
Да ли мислите да је то порок новијег времена или је то одувек тако било...да ли корени данашњих СПОНЗОРА и СПОНЗОРУША леже у саветима наших предака да се удаје и жени за богатог тј.богату...
Чињеница је свиђало се то некоме или не да су они који немају новца на неки начин дискриминисани од стране девојака...а исто тако веома ружне девојке и веома глупе али доброг материјалног стања шетају изузетно лепе момке који су лепи и паметни...

Bitno je, ne zivi se od ljubavi.

Slazem se da je materijalna sigurnost bitna ali isto tako daleko od toga da je presudna. Do sada nisam imao materijalnih problema, ali veze su se uvek zavrsavale zbog drugih stvari i novac nikada nije mogao da nadomesti kada nestane hemija, interesovanje itd.
Isto tako, na veliku zalost u ovoj zemlji materijalna situiranost i novac omogucavaju da budes sa devojkama kojima je spusten moral tkz sponzorusama, nazovi manekenkama itd.

To je onaj argument da je novac doneo kraj prirodne selekcije, vishe se ne razmnozhava najjachi i najbrzhi, vetj najbogatiji, figurativno. Shta znam, sve je bitno valjda, ja se nisam i verovatno netju zheniti al bitno je. Misim znam choveka koji nije ozhenio devojku jer svi u njenoj porodici imaju diabetes, svi su ga osudili medjutim mislim da ga razumem. Ok ne opravdavam al razumem, tako da sve je bitno, sad da se uzmemo ti i ja i da nemamo ni stan ni posao oboje, shta tjemo? Micim,..zayebano je.

To je onaj argument da je novac doneo kraj prirodne selekcije, vishe se ne razmnozhava najjachi i najbrzhi, vetj najbogatiji, figurativno. Shta znam, sve je bitno valjda, ja se nisam i verovatno netju zheniti al bitno je. Misim znam choveka koji nije ozhenio devojku jer svi u njenoj porodici imaju diabetes, svi su ga osudili medjutim mislim da ga razumem. Ok ne opravdavam al razumem, tako da sve je bitno, sad da se uzmemo ti i ja i da nemamo ni stan ni posao oboje, shta tjemo? Micim,..zayebano je.

ma sigurno da to nije pravi razlog sto je nije ozenio, mislim kad oce neko tako nesto ...
pa nema idealno zdravih, svako vuce nesto hronicno ovde ili onde

Hm.. u poslednje vreme mnogo bitno, što je jako čudno ako uzmemo u obzir da mi ranije uopšte nije bilo stalo do toga.... Roditeljske pare koje sam trošila bez imalo milosti mi sad prestavljaju trn u oku. Počela sam da štedim. Da razmišljam kako da skupim pare za stan.... smanjila cigare.... ne trošim bezveze... valjda odrastam...

Veze koje su pucale isključivo zbog para, uglavnom su zbog istih i počinjale. Nemaština, kao i bolest hoće da na sunce izbaci čoveka onakvim kakav je on zaista, pa se onda mnogima (a često ni samom sebi) takav baš nešto i ne svidi, a onda haos nastaje.

A da je "ljubav" najbitnija, ako je prava onda jeste, ja još nisam doživeo, ali imam dobrog prijatelja koji mi je primer da možda i hoću.

Dušan je u momentu kad je imao para da "kupi" koju god, od onih što traže "materijalnu sigurnost" je hteo, upoznao devojku koja za njegove pare nije ni htela da čuje, nju je zanimao ON. Secam se da mu je jednom rekla da pivo moze i sama sebi da kupi ali da ako hoće može da donese kokice da ih jedu zajedno :lol: . E sad desilo se da je posle 3 meseca kako su se upoznali pukao finansijski totalno, raspala se firma gde je radio, a on još ostao sa kojekakvim kreditima. Tada su ga odbacili svi "kao" prijatelji koji su bili oko njega samo zbog para. Nas par mu je ostalo da pomognemo, i naravno Marija. Nagovorila ga je da se preseli kod nje, stan koji je uzeo na kredit da izdaje da bi ga mogao vracati. Devojka je pauzirala fakultet i pocela da radi. Mesec dana ga je praktično izdržavala. On je radio u magacinu, na građevini kao fizicki radnik, uvece kao konobar. Jedno popodne kad smo sedeli kod njih u garsonjeri, dok su Marija i njena drugarica bile na terasi, u pola priče nam je rekao: "da imam para odma bi je oženio" . Ona je to čula , došla sa terase i pitala ga: "jesi siguran" , on je naravno potvrdio, a Marija je otišla do ormana i iz jedne tegle izvukla 300e došla do njega i pružila mu u urke uz reči: "ovo sam ostavila za more, al ono može da čeka". Dečko se rasplakao (ja sam morao da odem do kupatila jer mi je nešto baš tada upalo u oko). Venčali su se dva dana kasnije. Sada imaju dvoje dece i drže malu IT firmu i školicu računara za decu.

Materijalna sigurnost mi je veoma bitna, posle zdravlja sledeća na listi prioriteta - za koje se trudim da ih sebi obezbedim. Ne vidim tu mesta ljubavi samoj po sebi, uglavnom što zbog svojih neuspeha ne želim da je namećem kao nešto čemu treba težiti i time se opterećujem. Mada šta ja znam, poznajem samo zaljubljenosti, a one ne čine da ti lepše, već samo zanesu da ne primetiš koliko ti je loše. Ako neko veruje drugačije mogu da ga razumem i prihvatim, samo ne kraj sebe - ja bih ipak da su mi noge na zemlji, stomak pun i da dupetu nije 'ladno.

Back