Koliko vam je bitan fizicki izgled (za samopouzdanje)?

Ambalaža je prvo što vidimo, ali to je samo mamac za površne. :)

Važna je samokontrola i prihvaćanje sebe, da smo svjesni svojih vrlina i mana...lijepa odjeća, šminka, frizura mogu biti samo maska,lažni temelj samopouzdanja... šta kad je skinemo? Da li onda skidamo i samopouzdanje?

Lep i prijatan izgled privlači svakoga na prvi pogled, bez izuzetka,
ne samo površne, zašto da se lažemo?
To je ono "što prodaje robu".
A ako se ispod toga krije ono pravo blago - onda je to onaj "biser koji si
našao otvaranjem na hiljade školjki" :)
Svakome je važno kako izgleda, priznao to ili ne, i treba da mu bude važno.
Izgled je deo ličnosti, govori mnogo .

Lep i prijatan izgled privlači svakoga na prvi pogled, bez izuzetka,
ne samo površne, zašto da se lažemo?
To je ono "što prodaje robu".
A ako se ispod toga krije ono pravo blago - onda je to onaj "biser koji si
našao otvaranjem na hiljade školjki" :)
Svakome je važno kako izgleda, priznao to ili ne, i treba da mu bude važno.
Izgled je deo ličnosti, govori mnogo .

Naravno da je izgled važan, ali mislim da je loše kad na njemu gradimo samopouzdanje...jer moramo biti svjesni da mladost i ljepota prolazne su prirode, a ako toga nismo svjesni, postanemo rob svojih nerealnih očekivanja...pa tako imamo ljude koji će sve dati samo da sakriju godine ...što često ima sasvim kontra efekt.
Kad pričam o površnosti...jeste da svi najprije primjećujemo ono vizualno i na temelju toga stvaramo percepciju o toj osobi...primijetila sam to mnogo puta kad bih se u nekim uredima pojavila u farmerkama i patikama, ili napirlitana u štiklama...nije bio isti odnos prema meni...što naravno nije dovelo do toga da bih se ubuduće pojavljivala samo napirlitana...bitan je nastup, stav koji imamo, ono što je u nama...pobijediti sebe, odagnati sve negativne misli o sebi, prihvatiti sebe, nabaciti osmijeh i ne dati se pokolebati...vjerovati u sebe...to je samopouzdanje.

Kipe od samopouzdanja, ali...

155188616851a0a6c74c299641530789_orig.jpg

...ipak ambalaža prodaje robu :)
yXfpfzN.jpg
:mrgreen:

Surfujuci tako netom naisao sam na par sajtova gde korisnici postavljaju svoje slike i cekaju ocene drugih ljudi i komentare.
Sajtovi tipa, jesam li ruzan, jesam li seksi, da li bi imali vezu sa mnom i sl.

Ili ako vam je sve ovo strano, uzmimo primer Facebook, hiljadu slika sa po 100+ lajkova i komentara, klasicno dizanje samopouzdanja.
Sta je u glavama ovih ljudi, jesu li toliko nesigurni u svoj fizicki izgled, da li im treba zaistra treba komentar "e lep/a si, bas si seksi" da im podigne samopouzdanje ili je nesto drugo u pitanju?

Koliko je fizicki izgled bitan u samopouzdanju, tj. koliko je vama bitan?

Kad sam zadovoljna svojim "mestom pod suncem" fizički sam sebi lepa.
Kad mi u životu "ne svetaju ruže" onda sebi nađem stotinu mana.
Meni fizički izgled ne potkrepljuje samopouzdanje, već životni uspesi i zadovoljstva.

Naravno da je izgled važan, ali mislim da je loše kad na njemu gradimo samopouzdanje...jer moramo biti svjesni da mladost i ljepota prolazne su prirode, a ako toga nismo svjesni, postanemo rob svojih nerealnih očekivanja...pa tako imamo ljude koji će sve dati samo da sakriju godine ...što često ima sasvim kontra efekt.
Kad pričam o površnosti...jeste da svi najprije primjećujemo ono vizualno i na temelju toga stvaramo percepciju o toj osobi...primijetila sam to mnogo puta kad bih se u nekim uredima pojavila u farmerkama i patikama, ili napirlitana u štiklama...nije bio isti odnos prema meni...što naravno nije dovelo do toga da bih se ubuduće pojavljivala samo napirlitana...bitan je nastup, stav koji imamo, ono što je u nama...pobijediti sebe, odagnati sve negativne misli o sebi, prihvatiti sebe, nabaciti osmijeh i ne dati se pokolebati...vjerovati u sebe...to je samopouzdanje.

lepo ovo zvuci na papiru i u teoriji al u reali se cesto poklapa

lepa umiljata devojka ce uvek bolje proci no nadrndana i manje lepa iako mozda ona ima vise samopouzdanja

Леп или нелеп изглед је последица целог нашег живота и целе наше личности. Лепота је резултат.

Није исто имати шездесет кила и имати осамдесет кила. Блистати или бити сива персона.

Лаже она или онај који каже да је спољашњост небитна. Па нисмо ћорави!

Samopouzdanje ide iznutra ali zavisi od raznih faktora, jedan od tih je i spoljašni tj. izgled.
Svako može da nađe izvor svog samopouzdanja na raznim mjestima, fizički izgled, umijeće da nešto uradiš, dobar ovde onde, znanje, intelekt i hiljade ostalih faktora.

Ako bi ih sortirali, izgled bi bio negde na početku, jer je to jedan od osnovnih, fundamentalnih izvora samopouzdanja, ili
nesamopouzdanja, izvor kompleksa itd. Zato što izgled imamo i onda kada ga nismo svjesni.
Znanje, umijeće, vještina, čovijekova dijela dolaze posle izgleda...

U prvom postu trololola primjećujem negativan stav prema tome, zašto?
Zašto bi bilo loše da se neko osjeća samopouzdanim na osnovu svoga izgleda, lajkova na fejsu itd. da li je to
ondak ljubomora posmatrača koji luči negativnu emociju na izvor nečijeg samopouzdanja ili nečega što mu prija?

baj d vej odok sada da trčim i treniram, da malo uvatim samopouzdanja i zdravlja usput, poz... ;]

Back