Koliko vam auto troši?

I ja imam filter goriva u rezervoaru ali svejedno odavno sipam čim je na poslednjoj četvrtini. Ne znam ni koje je boje ona lampica ta rezervu. Pumpa se hladi potopljena u gorivo i ako stalno voziš na rezervi spališ je brzo.

Potrošnja je ugl vezana za kubikažu i stil vožnje. Ima ljudi koji će i od štedljivog auta da naprave alavo čudovište.

Malo ljudi zna da kočenje motorom ne troši gorivo dok kočenje u leru troši gorivo. Ovako deluje smešno ali kroz hiljade kilometara to je znatna ušteda na svemu naročito gorivu, kompletnom kočionom sistemu itd.

Da, ali ovo ne treba da primenjuju vlasnici automobila s plivajućim zamajcem, a ni kvačilo baš ne ljubi ta forsirana motorska kočenja.
Auuu kakva greška u koracima i to od moderatora auto foruma! Upravo takvim stilom vožnje i očuvanjem kočionog sistema pre svega goriva dolaziš do para za zamenu plivajućeg! Jel ti bolje na 50.000 km da menjaš diskove i pločice ili da ti traju 150-200.000 km? I da negde izgubiš glavu u leru kad provrišti kočiono ulje? Uvek je bilo i biće, na lerkana nizbrdo glava u torbi!

Nisam ti pričao leru, ostavi ga i najvišem stepenu, ali nemoj forsirati niži stepen i visoke obrtaje, to se radi na kamionu, na kolima ne. Nije dobro ni za menjač
To je već sportska vožnja ili kamionska, naravno da ga ne nabijam u velike obrtaje sve do 2000 je ok. Mora da se koči motorom. To je kultura vožnje. Štednja lamele i slično vodi u propast. Ljudi uopšte ne kapiraju da auto dok koči motorom - ne troši gorivo.

Ima loših vozača za koje je to naučna disertacija. Meni pločice traju beskrajno a i diskovi. U životu se nisu istanjili niti dobili ovalnost. To je baš za amatere. Stave nove diskove pa ih odmah pokrive.

Najlošije učenje je kada samo okrenu ključ i ako je neko ostavio u brzini razvale auto. Ondase svađaju kako je budala ostavila u brzini da se to ne radi bla bla.

Poslednja izmena:
To je već sportska vožnja ili kamionska, naravno da ga ne nabijam u velike obrtaje sve do 2000 je ok. Mora da se koči motorom. To je kultura vožnje. Štednja lamele i slično vodi u propast. Ljudi uopšte ne kapiraju da auto dok koči motorom - ne troši gorivo.

Ima loših vozača za koje je to naučna disertacija. Meni pločice traju beskrajno a i diskovi. U životu se nisu istanjili niti dobili ovalnost. To je baš za amatere. Stave nove diskove pa ih odmah pokrive.

Najlošije učenje je kada samo okrenu ključ i ako je neko ostavio u brzini razvale auto. Ondase svađaju kako je budala ostavila u brzini da se to ne radi bla bla.
Ma kakvi uvek sam u brzini ostavljao i rucnu koristio ,sem ako je negde malo nezgodnije za parkiranje al moram tu da parkiram ,ako bi mi neko udario auto i ostetio menjac e onda nisam ubacivao u brzinu samo rucnu ,ali to je bas retko .

Ma kakvi uvek sam u brzini ostavljao i rucnu koristio ,sem ako je negde malo nezgodnije za parkiranje al moram tu da parkiram ,ako bi mi neko udario auto i ostetio menjac e onda nisam ubacivao u brzinu samo rucnu ,ali to je bas retko .
Ja cak na ravnom i ne povlacim rucnu, samo ostavim u brzini. Kad je mokar sneg i blag mraz takodje ne povlacim rucnu. A navika od prvog sedanja u auto da stisnem kvacilo je vec automatska, i ne razmisljam o tome kad palim auto...
Ima ljudi, i to ne malo koje nisu ucili tako, i to je ogromna greska instruktora ili onih koji ih uce osnove voznje.

Ne znam tačno koliko imam benzina u rezervoaru, ali oko 8 litara i koristim evro premium bmb 95.
Presla bih na gdrive 100. Da li smem da dosipam na ovu kolicinu 95-ce gdrive 100.
Neko mi je rekao da ne smem mesati dok meni tu nema logike zasto ne bih smela da nastavim sa sipanjem gdrive 100 jer u jednom momentu ce se svakako istrositi 95-ca i zameniti je gdrive 100?

Ne znam tačno koliko imam benzina u rezervoaru, ali oko 8 litara i koristim evro premium bmb 95.
Presla bih na gdrive 100. Da li smem da dosipam na ovu kolicinu 95-ce gdrive 100.
Neko mi je rekao da ne smem mesati dok meni tu nema logike zasto ne bih smela da nastavim sa sipanjem gdrive 100 jer u jednom momentu ce se svakako istrositi 95-ca i zameniti je gdrive 100?
Sto ne bi moglo to je benzin nije diesel pa da se mesa.

G drive 100 je najskuplje gorivo 172-173 dinara

Taj benzin se svuda u EU prodaje kao najjeftiniji benzin i košta 1-1.4 evra zavisno od države članice.
Mala je cena od 173 dinara kod nas, i 200 da kosta malo bi bilo, pa ljudi kako ne vidite da su nam najvece plate u regionu, zavide nam svi, tako i cene treba da budu u skladu s primanjima, pa kako i ne bi zavideli ekonomskom tigru :lol: , ne vidite da zivimo u zlatnom dobu, ulice zakrcene automobilima, parkinzi, parkinzi trznih centara...nikad bolje, toliko dobro zivimo da prosto ne znamo sta cemo od viska para. :lol:

Back