Koliko trebaju roditelji da podržavaju svoju decu?

Da ponovi koju grešku? Da popije malo na slavlju pa da sedne u kola? A kazna je 10 godina robije.
Mito, ne znam imaš li decu, pitam u vezi sa ovom temom.
Tvoja pitanja nisu laka a ne izjašnjavaš se kako i šta bi ti uradio.

Jedno je hipotetički ispravno uraditi, sasvim drugačije kada moraš da 'prelomiš' i uradš pravilno .
Teško je decu vaspitati da budu časni i pošteni ljudi.
Ne učestvuje u vaspitanju samo porodica, tu je škola, okruženje, mediji, novi trendovi i nažalost društvene mreže koje postavljaju izazove, čudna pravila i modele.
Srećan je svaki roditelj koji je uspeo da decu izvede na pravilan put i od njih stvori dobre ljude.

Hajde drugi primer.

Sin je dobar student, skoro se verio i na jesen će da se ženi. Devojka mu trudna.

Izadje sa starim društvom koje se podnapilo i kad su se vraćali kući neko predloži da obiju menjačnicu i uzmu pare. Sin neće, ali tu je sa svima ostalima. Obiju menjačnicu, naidje čuver neko ga upuca. Svi se razbeže.

Dodje kući i sve ti kaže.

Da li ćeš da odeš u policiju da ga prijaviš?

mislim da ovo nije tacno..daj link gde to pise
U hrvatskom Kaznenom zakoniku je to clanak 303, stavak 5.:

Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela

Članak 303.

(1)Tko krije ili zbrinjava počinitelja kaznenog djela za koje je propisana kazna zatvora od pet godina ili teža kazna ili mu prikrivanjem sredstava kojima je kazneno djelo počinjeno, tragova kaznenog djela ili predmeta nastalih ili pribavljenih kaznenim djelom ili na drugi način pomaže da ne bude otkriven ili uhićen,

kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

.........

(5)Nema kaznenog djela iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka
tt
kad njegova zakonska obilježja ostvari osoba koja je u braku ili koja živi u izvanbračnoj ili istospolnoj zajednici s osobom kojoj je pružila pomoć ili je toj osobi rođak po krvi u ravnoj lozi, brat ili sestra, posvojitelj ili posvojenik.

Upravo sam pretrazivao Krivicni zakonik RS i nisam mogao naci takvu odredbu.
Zna li netko da li se nalazi na nekom drugom mjestu?

S obzirom da obje drzave pripadaju eurokontinentalnom pravnom krugu i dio su njemacke pravne skole, bilo bi mi logicno da takva odredba postoji.
To je jedan od opcih postulata.

Back