Koliko traje zidanje kuće?

U mom rečniku kada se pojave "ljudi sa kojima sarađujemo, poslovni partneri" znači baš "neko se pravio pametan". Izvini, ali pre godinu dana si otvorila temu sa rečima "...uskoro će nam kuća biti pod krovom..." a ovamo još uvek spominješ neke radove. Ili ste vi malkice izmišljali toplu vodu, ili vas izrađuje ko stigne, verovatno od svega po malo. I nema potrebe da pravdaš ni sebe ni izvođače, i njima će dosaditi da vam rade (čitaj: pojaviće se drugi, unosniji posao) tako da će pre ili kasnije sve biti završeno i kuća useljena. Ali ćeš barem imati osnova da druge itekako savetuješ i upozoravaš na šta da obrate pažnju.

Izradili su nas pre par godina... a ovo su posledice...;)

Cicak, mlada si ali si se na kraju setila.Prijateljstvo i posao ne idu nikad zajedno.Nista od posla a gubis prijatelja.Sa svojima samo jedi i pi,posao nikad.
Moraju posao da vode profesionalci.Najbolje je da sve vodi projektant,sta te briga za majstore.Ali to kosta.Pa kad hoces da se kuca dobro i na vreme uradi,kosta.I ovako te kosta,mozda jos vise.Samo nemas vise prijatelje,nemas zivce...ne isplati se to.
Ovako ste vi vasim prijateljima rezervna varijanta,kad nemaju gde da rade sete se i vas.To je glupost i nisu krivi oni.Znam ko je kriv,ali sta to vredi,opet nista ne dobijas pa da streljas krivca:))
A ti sto pikuju kucu toliko dugo...ispikovao bi ih ja motkom iz dvorista pa nek pikuju nekom drugom i sest meseci.
Zezaju vas,misle da su nasli ovcu za sisanje koja ima prae pa sisaju.I treba,dok ima ovaca bice i cobana.Ruzno ,ali istinito.:rtfm:

Ne slažem se...
Najbolje je kad si ti tamo prisutan... a mm je tamo svaki dan, od 7...
Niko ti neće raditi posao kao ti sam...;)

Zarad posla svašta se istrpi... i da budeš rezervna varijanta...;)
I priznajem posao je bitniji od toga da li je kuća gotova ili ne...

Nego se mnogi vode time... kao mi imamo para, imamo svoj stan... gde nam se žuri...:roll: e to mene nervira... šta koga briga šta ja imam...

Za pikovanje si u pravu... ali ne mogu ih izbaciti... mada bih vrlo rado izbacila-ali samo tog glavnog... kreten... mi mu platimo, on potroši pare, i nema da isplati radnike...:eek: i onda ljudi neće da rade... što je i normalno...

I šta ću mu ja... onda dolazi sam da radi... nisu radnici krivi... meni njih i ovako baš žao-nemaju ljudi para... duša me zaboli kad ih vidim...

Ne slažem se...
Najbolje je kad si ti tamo prisutan... a mm je tamo svaki dan, od 7...
Niko ti neće raditi posao kao ti sam...;)

Zarad posla svašta se istrpi... i da budeš rezervna varijanta...;)
I priznajem posao je bitniji od toga da li je kuća gotova ili ne...

Nego se mnogi vode time... kao mi imamo para, imamo svoj stan... gde nam se žuri...:roll: e to mene nervira... šta koga briga šta ja imam...

Za pikovanje si u pravu... ali ne mogu ih izbaciti... mada bih vrlo rado izbacila-ali samo tog glavnog... kreten... mi mu platimo, on potroši pare, i nema da isplati radnike...:eek: i onda ljudi neće da rade... što je i normalno...

I šta ću mu ja... onda dolazi sam da radi... nisu radnici krivi... meni njih i ovako baš žao-nemaju ljudi para... duša me zaboli kad ih vidim...

Onda,cuti i trpi.:hahaha:
Kod tebe je "slozena situacija',opterecena brojnim"bremenitim problemima".:hahaha::hahaha:

Čičak, lepo su ti ljudi rekli. Moraš majstorima da džedžiš nad glavom.
Mi smo imali temelj kuće od pre 6 godina.
Prvu ciglu stavili 3 juna, uselili se 15.oktobra. Kuća na sprat, ukupno 150 kvadrata, zidana.
Ali se mm ožučio dok nije majstore kretene isterao napolje. Sve moraju da imaju pod konac nacrtano, inače ne znaju da rade koliko god da su dobri majstori.
A da ne pričamo o tome da hvataju krivine gde god stignu. Ključno je da im se pare daju na kašičicu, ništa ne sme unapred inače se izgube i možeš da plačeš.
Gde pravite kuću? Mi smo na Telepu.

Prvu ciglu stavili 3 juna, uselili se 15.oktobra. Kuća na sprat, ukupno 150 kvadrata, zidana.
Ali se mm ožučio dok nije majstore kretene isterao napolje. Sve moraju da imaju pod konac nacrtano, inače ne znaju da rade koliko god da su dobri majstori.
A da ne pričamo o tome da hvataju krivine gde god stignu. Ključno je da im se pare daju na kašičicu, ništa ne sme unapred inače se izgube i možeš da plačeš.

Izvan Novog Sada... :D

komsije :hvala:

najbitnije sam ja izostavio a ti si me sad podsetila, PARE iskljucivo na kasicicu :klap:
i onda i samo onda se trude, dolaze u punom sastavu, trude se........

...o, Bože, gde ovo pročitah....:rida:

Samo vi delite pare na kašičicu pa da vidite kako će da vam rade... i jednog dana ostave poluzavršen posao. Nisu ni majstori najgori na svetu, samo je ovde svako (sam svoj) majstor, pa ili ti zapadne neki priučeni koji je pre tebe zidao šupe, ili ljudi misle da su oni (majstori) diplomirali konstrukcije te da mogu napamet da izvedu akrobacije tipa: "...videla žena sliku na netu, može li to, baš joj se svidelo, znate, samo jednom se zida kuća...".

imao sam i ja zid do pola sazidan, ali majstore sam JA oterao i lako doveo nove, samo je bitno da imas dobar plan i dobar nadzor
a oni ako hoce da zidaju zaradice a ako zabusavaju i uzimaju po dva tri posla istovremeno pa malo ovde zidaju malo tamo
onda leteeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Samo vi delite pare na kašičicu pa da vidite kako će da vam rade... i jednog dana ostave poluzavršen posao. Nisu ni majstori najgori na svetu, samo je ovde svako (sam svoj) majstor, pa ili ti zapadne neki priučeni koji je pre tebe zidao šupe, ili ljudi misle da su oni (majstori) diplomirali konstrukcije te da mogu napamet da izvedu akrobacije tipa: "...videla žena sliku na netu, može li to, baš joj se svidelo, znate, samo jednom se zida kuća...".

Tako je.
Kod mene nije bilo majstora...
I da, zena je videla sliku na netu i sada zivi u njoj.

Kad sam bio u školi, svi oni što su bili blaže ili teže priglupi postali su sada majstori. Tada pomislih ako oni mogu, mogu i ja....i gotovo

Poslednja izmena:
Tako je.
Kod mene nije bilo majstora...
I da, zena je videla sliku na netu i sada zivi u njoj.

Kad sam bio u školi, svi oni što su bili blaže ili teže priglupi postali su sada majstori. Tada pomislih ako ono mogu, mogu i ja....i gotovo

Ovo je tacno.Jedan moj prijatelj,tehnolog po profesiji,(nema veze sa zidarstvom),je sam sebi ozidao vikendicu.Nikad pre toga nije uzeo mistriju u ruke.Vikendica na sprat,nema vise od 100m2.
Zainatio se covek,pitao,gledao kako se radi,i uradio sam.Moze se i to ali ne moze svako iz mnogo razloga.
Inace,od zidanja prostijih poslova nema,to je stvarno limunada od nauke,ako te zanima,lako naucis.
Secam se jednog primera iz zivota.Radio sam svojevremeno u firmi i dodje mi jednog dana neki Matic,KV bravar po struci,da me zamoli nesto.Mislim nesto iz prava.Ma nema pojma,zida covek sam kucu,dosao do krova ali ne zna da izracuna koliko treba da mu budu dugacke grede za krov itd...pitam za osnovne mere,koliku hoce visinu krova i nacrtam mu to,moze i svaki osnovac isto da uradi,prosto k`o pasulj.Uradi on taj svoj krov,pa donese neku mucenicu da me casti(odlicna domaca rakija).kaze uklopilo se u milimetar,svaka mi cast.:zcepanje::zcepanje::zcepanje:Pa kako da se ne uklopi kad je to isto mogla da mu nacrta i moja baba.Gde zavrsi zanat da mi je znati,ili je kupio diplomu,verovatno...

Back