Koliko su pouzdani kineski automobili?

Razmisli malo pre nego što postavljana ovakve klipove .Ima dosta propagande a i ništa nije bolje ni kod benzinaca . U Kini se prodaje godišnje skoro 13mil EV i hibrida i da se zapali 7-8 dvevno to je cirka 0,02% od ukupnog broja prodatih vozila..Sad nadi podatak koliko se zapali benzinaca pa uporedi
E jak si mi ti ljubitelj automobila kad pravdas ove EV krsine....kad se zapali benzinac, ja to nisam video u zivotu sem saobracajke, pa i tada retko.
Poenta je u tome sto su ovi automobili opasni cak i kad nisu u saobracaju a da ne govorim o tome kad jesu i opet se mogu zapaliti tek tako.

E jak si mi ti ljubitelj automobila kad pravdas ove EV krsine....kad se zapali benzinac, ja to nisam video u zivotu sem saobracajke, pa i tada retko.
Poenta je u tome sto su ovi automobili opasni cak i kad nisu u saobracaju a da ne govorim o tome kad jesu i opet se mogu zapaliti tek tako.
Čudi me da nisi čuo kao ljubitelj Peugeota bi trebao to znati da je baš taj Peugeot imao problem

Screenshot_2025-10-07-21-06-17-84_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Kako, kad za 2-3 godine izgube preko 50% vrednosti a cena baterije kad dodje vreme zamene prelazi vrednost vozila?
Lepo cenom tehnologijom ..Vidiš da ovaj Zeekr puni sa preko 400kw ..kad dođu do 700 tu je kraj nekih par minuta će biti punjenje a kako guraju to će biti jako brzo ..Imaš gomilu Tesli S koji kotrljaju zadnjih 13g na prvom paketu baterija ..Zemeba baterija je još uvek skupa ali u toj skupoci dosta firmi vide svoju šansu Drugim rečima razvoj tog dela tržišta će tek doći kako broj vozila bude rastao ..Već sad imaš firme koje su se specijalizovale za reparacije baterija i može se ozraditi do nekih 5-6k € ..To će ići dole i kad dođe do nekih 2-3k € to neće biti više toliki teret..

Back