Koliko ste autentični

Poruka
3.210
Kakvi ste u javnosti? Da li dozvoljavate da se vidi kada ste loše? Ili stavljate masku i osmeh. Na ovu temu potakla me jedna koleginica koja stalno ima osmeh, od kada je znam, a to je dosta dugo. U medjuvremenu i rak. Ne znam šta je došlo pre, ali rekla bih taj osmeh. Kako je kod vas? Da li se zezate kada vam je loše? Umem to da radim, pa me i izvuče na neki čudan način. Ali ne nabacujem lažni osmeh, više onaj inteligentni humor sa sarkazmom. Naravno, kada nisam potpuno loše. Ne tražim bustere u vidu ljudi, volite me i sl. gluposti.
osmeh.jpg

Uvek sam pozitivna i vedrog duha, pa tako i onda kada mi je loše.
Ne, to nije gluma niti nekakvo foliranje, već sam to ja - takva sam i to je to.
Iz svakog mogućeg "scenarija" izvlačim i onaj 0,001% pozitivnog, život te nauči tome i ono kroz šta si prolazio, a bilo je toga pozamašno.
Ili te ne nauči, odnosno biraš tako.
Birala sam prvo, jer vremenom shvatiš da je tebi samom tako bolje i lakše, a što se tiče drugih ljudi nije mi zaista bitno šta će ko misliti.
Naravno, ne idem "raskežena" ulicom ili bilo gde drugo :mrgreen: iako volim da se smejem i rado to činim, već isključivo samu sebe bodrim "iznutra" i samoj sebi sam oduvek bila (i ostala) najveća podrška.
Meni je tako odlično i jedino tako mogu da funkcionišem normalno, sve drugo moglo bi se svrstati u foliranje, glumu i sl. što se mene (kod mene) tiče.
Možda nije baš dobro što nemam naviku da se požalim ponekad na nešto što me muči, zadaje i stvara određeni problem, ne znam...jednostavno nisam navikla da budem takva.

Uvek sam pozitivna i vedrog duha, pa tako i onda kada mi je loše.
Ne, to nije gluma niti nekakvo foliranje, već sam to ja - takva sam i to je to.
Iz svakog mogućeg "scenarija" izvlačim i onaj 0,001% pozitivnog, život te nauči tome i ono kroz šta si prolazio, a bilo je toga pozamašno.
Ili te ne nauči, odnosno biraš tako.
Birala sam prvo, jer vremenom shvatiš da je tebi samom tako bolje i lakše, a što se tiče drugih ljudi nije mi zaista bitno šta će ko misliti.
Naravno, ne idem "raskežena" ulicom ili bilo gde drugo :mrgreen: iako volim da se smejem i rado to činim, već isključivo samu sebe bodrim "iznutra" i samoj sebi sam oduvek bila (i ostala) najveća podrška.
Meni je tako odlično i jedino tako mogu da funkcionišem normalno, sve drugo moglo bi se svrstati u foliranje, glumu i sl. što se mene (kod mene) tiče.
Možda nije baš dobro što nemam naviku da se požalim ponekad na nešto što me muči, zadaje i stvara određeni problem, ne znam...jednostavno nisam navikla da budem takva.
Ne moras da se pozalis, ali da pokazes autenticno osecanje. Ne pravis masku. I moj vodic kroz zivot je u pozitivnom duhu! Nista bez toga!

Biti autentičan i ovo što pišeš u uvodnom postu nije isto.
Šta predstavlja pojam “autentičnost”?

Ova tvoja prijateljica iz uvoda je borac. Nije autentična, pronalazi snagu da se bori za život.

“Ta ideja da smo svi mi posebni i autentični razveje se kao lanjski sneg onda kada se zapitamo kako je moguće da smo autentični, a jedemo istu hranu, nosimo istu odeću, letujemo na istim mestima, i zaljubljujemo se u slične modele lepote. Da smo svi toliko različiti, da li bi marketing ikada funkcionisao?”

Kakvi ste u javnosti? Da li dozvoljavate da se vidi kada ste loše? Ili stavljate masku i osmeh. Na ovu temu potakla me jedna koleginica koja stalno ima osmeh, od kada je znam, a to je dosta dugo. U medjuvremenu i rak. Ne znam šta je došlo pre, ali rekla bih taj osmeh. Kako je kod vas? Da li se zezate kada vam je loše? Umem to da radim, pa me i izvuče na neki čudan način. Ali ne nabacujem lažni osmeh, više onaj inteligentni humor sa sarkazmom. Naravno, kada nisam potpuno loše. Ne tražim bustere u vidu ljudi, volite me i sl. gluposti. Pogledajte prilog 1823554

Мрзи ме да се шминкам па избацим очњаке ‘место тога.

Ova tvoja prijateljica iz uvoda je borac. Nije autentična, pronalazi snagu da se bori za život.

“Ta ideja da smo svi mi posebni i autentični razveje se kao lanjski sneg onda kada se zapitamo kako je moguće da smo autentični, a jedemo istu hranu, nosimo istu odeću, letujemo na istim mestima, i zaljubljujemo se u slične modele lepote. Da smo svi toliko različiti, da li bi marketing ikada funkcionisao?”
Opet ne kapiraš. Neverovatno. Iskazujes autentična osećanja. Na to se misli. Ne skrivaš se iza maske, dobro mi je kad mi nije dobro. Ne želiš da svet vidi da ti nije dobro. Autenticna si u nastupu. Takva kakva si.

Opet ne kapiraš. Neverovatno. Iskazujes autentična osećanja. Na to se misli. Ne skrivaš se iza maske, dobro mi je kad mi nije dobro. Ne želiš da svet vidi da ti nije dobro. Autenticna si u nastupu. Takva kakva si.
:lol:
Loptica protiv mene non-stop :cool:
Ok.
Bolje je da si pitala koliko se pokazujete onakvim kakvim jeste i kako se osećate...nema veze :lol:
Odgovoriću na pitanja iz uvodnog posta, ne želim spam ili nekakvu raspravu :D.
Prijateljica iz posta nije borac. Pročitaj dobro. Oduvek ima osmeh koji nista ne znači. Rak joj je stigao mnogo kasnije.

Borac je oduvek, takav mentalni sklop, to je odlično. Psiha mnogo utiče na put bolesti.

:lol:
Loptica protiv mene non-stop :cool:
Ok.
Bolje je da si pitala koliko se pokazujete onakvim kakvim jeste i kako se osećate...nema veze :lol:
Odgovoriću na pitanja iz uvodnog posta, ne želim spam ili nekakvu raspravu :D.

Borac je oduvek, takav mentalni sklop, to je odlično. Psiha mnogo utiče na put bolesti.
Nisam protiv tebe, nego ne kapiraš jednostavno neke stvari. A mene mrzi da se svaki put objašnjavam. Nije borac, prikriva ono što je autentično. Od toga, psihe, potisnutih osećanja, mogu da dođu bolesti. Borac bi bila da se ne folira. A ona se folira.

Идеал аутентичности мора постојати.
Уосталом као и други идеали.

Да зидар нема идеал равнога како би направио зид ?
Тај зид није раван, али је довољно добар за употребу, итд итд

Tek cemo biti neautenticnima sa ovo kopiranje tekstova AI

Bankarski službenici koji svakodnevno rade sa velikim sumama novca najčešće imaju lažni osmijeh (Osmijeh bez prisustva Duše) i drugi od kojih se očekuje da budu stalno ljubazni na radnom mjestu te da uspostavljaju vezu sa klijentima putem osmijeha često se smiju lažno (Bezdušno).

Back